EN ENKEL CHAMPINJONPASTA

Idag ska jag dela med mig av ett recept på en otroligt enkel, men otroligt god pasta. Vegetarisk dessutom! Denna pasta lagar jag ofta när jag vill äta något ''finare'' än mina vanliga pastarätter, fastän den egentligen är exakt lika simpel som dom andra pastarätterna jag brukar göra :-)

DU BEHÖVER

- Pasta av valfri sort, jag föredrar någon slags tagliatelle, men penne går lika bra!

- Ett paket champinjoner (cirka 250g)

- 2dl matlagningsgrädde

- Riven parmesan

- En halv gul lök

- En stor klyfta vitlök

- Smör eller olja att steka i

- Salt & peppar

- Basilika

Börja med att salta pastavattnet och lägg i pastan när det kokar, medan du väntar på det kan du hacka lökarna i små bitar och tärna champinjonerna. Jag föredrar ganska små champinjonbitar, men tänk på att dom krymper mycket när dom blir stekta.

Jag steker alltid champinjonerna i smör, men sen lade jag till lite avokadoolja också för mera smak. Champinjonerna ska bli alldeles mjuka och ljusbruna när dom är klara, då brukar jag salta och peppra innan jag slänger i en burk matlagningsgrädde och låter det koka ihop.

När jag har kommit så långt brukar pastan vara klar, då häller jag av den och ibland låter jag den vara på sidan och lägger såsen ovanpå direkt på tallriken, men denna gång kände jag för att röra ihop allt. Pastan blir mera krämig och man låter allting puttra ihop några minuter. Så, jag slängde i pastan i stekpannan och rörde om, hällde i cirka 0,5dl parmesan och lät det dra ihop sig.

Här kan man också smaka av och krydda mera, jag brukar addera lite mera vitlökspulver eller vitpeppar. Man kan krydda med mycket, vitt vin passar också utmärkt, men salt och peppar är iallafall det jag alltid använder. Saltar man inte tillräckligt smakar det inte alls lika bra så var inte rädda att salta ordentligt.

Voilá! Jag toppade med basilika, mera parmesan och chiliflakes. Vet inte hur bra det sistnämnda passade men jag lägger det på typ allting jag äter... :-) Tror inte ens det tog mig 15min att göra denna fantastiska rätt, så snabbt går det också. Snabbt, gott och otroligt enkelt!

Kram, Chevelle

  • Recept

Gillar

Kommentarer