DO'S AND DONT'S: MED DITT HÅR

Del två av min do's and dont's serie! Yey! Idag ska vi snacka lite hår och jag delar med mig av 4 saker to do med ditt hår och 3 dont's :-)


4 saker som är bra för håret

1. Näring näring näring - När jag frågar mina kunder hur dom sköter om sitt hår och dom säger att dom endast använder schampo och balsam krossas mitt frisörhjärta lite. I långa hår är det väldigt viktigt att ge håret vård och näring (helst varje dag) i form av t.ex håroljor, inpackningar, leave-in balsam eller serum. Det kvittar egentligen hurudan produkt du använder - bara du använder. Jag personligen föredrar håroljor, lägger alltid i ordentligt med olja när jag har tvättat håret.

2. Byt ut silvershampo mot silverinpackning - This one's for you blondies! Silvershampo sliter en del på håret och torkar ut det, som tur finns det inpackningar och balsam med samma effekt som istället vårdar håret.

3. Klipp dig var tredje månad - Om man har långt hår och vill bevara längden är var tredje månad helt passligt. Det ulitmata är såklart ännu mer ofta, men det finns ju dom som klipper sig en gång i året också så var tredje månad känns som ett bra mellan-alternativ.

4. Borsta försiktigt och med en bra borste - Har man slitet hår och drar i håret med en dålig borste kan man nästan se när topparna brakar av och flyger omkring, så investera i en bra borste och var lite försiktig när du borstar. Det ska inte redas ut med våld.

3 saker du helst inte vill göra med ditt hår

1. Tvätta det varje dag - Hårbotten torkas ut och hårets egna oljor (som är väldigt bra för håret, det är ju därför dom är där) hinner inte göra sitt innan dom tvättas bort. Varannan dag är max vad ni ska tvätta håret enligt mig, det ultimata är ju 1-2 gånger i veckan men jag vet att det är svårt om man inte är van.

2. Färga det i ''onödan'' - Många som kommer för att färga roten till mig brukar oftast säga att dom vill jag ska färga längderna också fastän längderna har hur bra färg som helst. T.ex en som har färgat håret svart, har en 2cm ljusbrun utväxt och topparna är kolsvart och kunden vill att jag ändå ska färga topparna, ni förstår scenariot? Det är ju lite onödigt att färga på en färg, det sliter helt enkelt i onödan. Jag brukar alltid föreslå en lätt toning istället som gör håret lite mer glansigt istället. Så det kan ju vara bra att lägga bakom örat, behövs det verkligen färgas i längderna eller färgar du också ''bara för att?''

3. Sova på topparna - Detta är något jag är väldigt noga med själv, det beror ju på lite hur långt hår man har men min längd är riktigt ''perfekt'' längd för detta, jag kommer alltid på mig själv ligga med huvudet på topparna så dom gnuggas och gnids mot kudden vilket i sin tur resulterar i toppar som blir slitna och går av. Så jag brukar alltid försöka ''lyfta upp'' håret och typ lägga det uppåt på kudden så det inte är under mitt huvud iallafall. Ett litet lifehack om man vill rädda sina toppar typ.

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer