REVIEW: MAYBELLINE FIT ME FOUNDATION

För någon vecka sedan köpte jag en ny foundation och jag må vara den sista i hela världshistorien som provar Maybellines Fit me foundation känns det som haha.. Den kom ju ut för många år sedan men jag har inte kommit mig för att prova den förens nu helt enkelt. Därför känns det lite konstigt att göra en recension på en produkt som de flesta av er antagligen har hört talas om 1000 gånger redan och säkert provat själv, men jag lovade att skriva en recension så här kommer den!


Jag har ju tidigare använt Lumenes Longwear Blur foundation som jag fullkomligt älskar, så därför blev det ju naturligt att jag jämförde denna med Lumenes. Jag måste säga att jag först var lite skeptisk att ens pröva en ny foundation eftersom jag har varit så sjuttons nöjd med Lumenes, men jag fick bara ett sug efter att pröva någon ny produkt så därför chansade jag och tog denna. Priset varierar beroende på var man köper den men jag skulle säga att det rör sig runt 15€'s prisklassen. Jag betalade 8-9€ för min på rea så man kan säkert hitta den billigt som jag gjorde också. Så priset är helt normalt för en drugstore foundation.

Det står att den är för Normal to Dry skin vilket är ungefär det jag har, har väl lite blandhy egentligen men den är väl nog ganska ''normal'' (vad är ens en normal hud?) skulle jag säga.

Hållbarheten tycker jag är riktigt bra faktiskt! Den sitter där den ska en hel dag om man använder en bra primer, och sätter den på plats med puder. Den känns faktiskt väldigt lätt på huden och den är rätt så tunn i konsistensen vilket jag gillar. Den känns skön nu på sommaren, man får den täckning man vill ha men det känns som att huden kan andas på samma gång. Väldigt bra enligt mig!

Man hålls helt okej matt med den, det har väl lite att göra med att den är för normal/dry skin och jag har lite oily skin i t-zonen. Jag blir nog lite glansig men å andra sidan är ju inte detta någon foundation som ska motverka att man blir glansig heller så jag kan ju inte precis klaga på det då heller. Så summan av kardemumman, blir du lätt väldigt glansig kanske detta inte är rätt foundation för dig, men har du mer ''normal'' eller torr hy tror jag du kommer gilla den!

Det jag gillade mest med en är att den var tunn och gick snabbt att blanda ut (med en beautyblender såklart), sen är ju nog också priset ett plus.

Det jag gillade minst var att det inte fanns så himla många nyanser att välja på (där jag köpte den iallafall) och just det att jag blev lite glansig men som jag sa, man kan inte förvänta sig att en foundation ämnad för torr hy ska hålla en matt.

Jag ger den 4/5 poäng, den är perfekt som vardagsfoundation men när jag vill vara ''extra fin'' går jag nog faktiskt tillbaka till min älskade Lumene Longwear Blur foundation.

Kram, Chevelle

  • Nära Korsholm, Finland

Gillar

Kommentarer