3-RÄTTERS PÅ VILLA SANDVIKEN

Förra veckan fick jag uppleva något jag aldrig har varit med om förut: en avskedsmiddag! För mig! Eftersom mitt jobb jag har haft nu har varit mitt första riktiga heltidsjobb var det ju också första gången jag sa upp mig, och nu då första gången jag ska säga hejdå till ett jobb som jag har gått till varje dag i 2 år och 7 månader. Så det var verkligen en ny upplevelse att ha avskedsmiddag, men det stod iallafall på schemat i onsdags!

Jag och min chef hade bokat bord på Villa Sandviken, en relativt ny restaurang här i Vasa. Det var första gången jag besökta villan och redan utsidan imponerade mig, det var så mysigt och området runt är ju hur fint som helst nu på sommaren.

Vi beställde in en tre-rätters meny och varsitt glas vin. Vi fick en för-förrätt i form av något lökbröd med en slags ärtsoppa till. Låter kanske inte mycket för värden men det var riktigt gott att börja middagen med det! Förrätten var lättrökt sik med dillcreme, karamelliserad rödlök, gurk-fänkol relish och husets anisknäckebröd. Väldigt fancy :-) Jag är ju inget fan av fiskrätter men jag smakade iallafall på siken och det var nog helt gott! Det passade väldigt bra ihop med tillbehören iallafall.

Varmrätten var Kolgrillad oxfilé, grönpepparsås, snöskinka, haricote verts och ungsbakad potatis. Helt otroligt gott var det, verkligen ingenting att klaga på! Portionen ser liten ut men det var riktigt perfekt storlek.

Efterrätten bestod av Flingmjölks pannacotta medkolasås och färska bär. Exakt min typ av efterrätt, pannacotta är ju lite lättare än t.ex en maffig kladdkaka, så det passar ju perfekt som avslut på en tre-rätters.

Vi var ju där mitt i veckan så det var väldigt lite folk där, så det var väldigt lugnt och skönt. Jag gillade verkligen inredningen och konstaterade att det nog måste vara någon väldigt duktig som har planerat inredningen. (Man ba… No shit?) Det var mycket fina små detaljer och allting matchade så himla fint.

Vi gick också upp och kikade in konferensrummen, det fanns 3-4 stycken och alla var i olika stilar. Jag älskade det här blåa rummet, det var så himla fint och lyxigt. Tänk att ha en matsal eller ett vardagsrum i den stilen! Gillade också stilen på toaletterna, det blir så coolt när man blandar nytt med gammalt och lägger till lite guld och glitter. Kolla bara på golvet, det var verkligen pricken över (under?) i.


Så, vi hade ett väldigt trevligt besök där och jag kommer absolut besöka Villa Sandviken igen. 

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer