3 ÅSIKTER

Jag har länge tänkt på att ta upp dessa tre ämnen/åsikter på bloggen, det är tre saker som jag har diskuterat med vänner nyligen och jag tycker det är väldigt intressant att höra hur alla tänker. Själv är jag ännu inte helt 100% säker hur jag ställer mig till vissa av dessa tre ''case'', men tänkte ändå berätta lite hur jag tänker om sakerna. Skulle verkligen uppskatta om ni skulle dela med er av era synpunkter, tycker som sagt det är intressant och lärorikt att höra vad folk tycker om saker och ting!

1. Man kan inte vara en äkta djurvän och samtidigt äta kött - Detta är ju ett påstående som jag ofta läser och hör, och jag tror faktiskt nog att jag håller med lite om det. Nu kommer säkert många inte hålla med och påstå att man verkligen kan vara djurvän och älska sina husdjur till döds, fastän man äter kött. Men, det finns ju faktiskt andra djur än hundar och katter också så jag tycker faktiskt inte att man kan titulera sig som djurälskare om man äter djur också. Då kanske man mer kan kalla sig katt/hund-älskare om man nu vill kalla sig något, men det är ju faktiskt nog lite ologiskt och omoraliskt att säga att man älskar djur och en stund efter käka ett dött djur, inte sant?

2. Alla som påstår sig att inte vara feminist är bara inte tillräckligt pålästa - Detta är något jag verkligen står fast vid till 110%, jag tror verkligen det är så. Att alla (speciellt kvinnor) som inte vill kalla sig för feminist bara inte har fått tillräckligt med information, allt annat låter väldigt ologiskt i mina ögon. Undrar liksom mest: förstår inte kvinnor som påstår sig vara icke feminister att dom som... jobbar mot... sig själva och sina rättigheter? :-) Har bara en sak att säga: folk måste läsa på mer och inse att man inte behöver sluta raka sig under armarna och hata män bara för att man ska kalla sig för feminist, det räcker med att man håller med om att vi kvinnor är lika mycket värda som män. Tack!

3. Det är fel av personer som håller måttet för vad som är ''standard'' enligt samhället, att ge sig in i body positivity kampen - Detta är något jag verkligen inte hade tänkt på före Ellen skrev ett k-l-o-c-k-r-e-n-t och väldigt sakligt inlägg om det, men jag förstår verkligen grejen nu. Det är ju verkligen självklart när man tänker på det, att dom som krigar dag in och dag ut för att få sin röst hörd kanske inte riktigt uppskattar när någon som ser ut precis som samhället vill, kommer och ''tar över''. Så, jag rekommenderar er alla att läsa Ellens inlägg och sprida vidare kunskapen till alla ni ser, deal?

Så, nu skulle jag gärna höra lite hur ni ställer er till dessa saker. Hoppas ni vill dela med er!

Kram, Chevelle

Gillar

Kommentarer

Corinne Grönholm,
Heja Chevelle vilket bra inlägg!! Håller verkligen med speciellt på den första för de känns verkligen dubbelmoraliskt att kalla sig själv en äkta djurvän om man ändå äter djur. kul med såna här inlägg, mera sånt! 😊 <3
corinnegronholm.com
nopostonsundays
nopostonsundays,
Jag tycker att jag rätt ofta har stött på meningen "jag vill inte kalla mig själv feminist, för jag vill inte associeras med någå 'femi-nazin'" och det känns ju lite bakvänt kan jag tycka, för det är ju inte samma sak längre 🤷
nouw.com/nopostonsundays
Mamma
,
Om man som jag, kallar sej "ickedjurvän" men sen finns det enskilda "djurindivider" som får mitt hjärta att smälta..vart hör jag då?😇
Danielas Dagbok,
1. Hmmm ja ser mig själv nog som djurvän fast ja äter kött, men känner de börjar bli lite invvecklat att skriva här (har ganska myki att säga om de 😃) så vi kan ta de nästa gång vi ses!

2. Jag va en sån förr som ba "jag står fö jämställdhet men vill int kalla mig feminist", nu fö tiden vill ja bara hakka huvu i väggen varje gång ja hör nån säga de.

3. Yes bra point och ellens inlägg va skitbra, men tycker ändå int man ska förminska deras komplex som passar in i samhället skitramer. Dock föstår ja nu vafö de kanske int e "samhällskroppsägarnas" sak att föra kroppsposivitetskampen, men, ja. Nåja, du ha ju lyssna på vårt poddavsnitt, så du vet hu ja tänker 😃
danielasdagbok.com