Ja som rubriken säger så har jag varit på hopptävling (pay and jump) och sett en film vid namn The human centipede. Vi kan väl börja och snacka lite om tävlingen.

Det gick väldigt bra, jag red Pilutta och hon var ganska pigg men ändå lugn och hanterbar. Vi tog banan i galopp och hon var jätteduktig, min tjej! Men iallafall så var banan på ca 70 cm kanske och på 7 hinder. Första hindret gick bra men sedan när jag skulle svänga en ganska snäv sväng till vänster och andra hindret blev det väldigt rakt på och jag kände att det inte var bra väg eller fart och visste inte om hon skulle klara av att komma på hindret så pass snävt och då kunna hoppa det så jag fick lägga en stor volt, vilket jag egentligen inte skulle gjort eftersom att jag skulle tryckt ut henne med inner skänkel och kanske varit lite mer bestämd med yttertygel men så fick det bli. Resten av banan gick iallafall väldigt bra och fick en vit liten rosett!

Iallafall så när jag kom hem bestämde jag mig för att inte göra någonting så jag satte mig framför datorn och letade efter lite filmer att kolla på. Då kom jag på en film, the human centipede, som en vän hade tipsat eller mer kanske varnat mig om. Jag blev såklart nyfiken och började googla lite om filmen och tillslut så satte jag på den, vilket jag kanske nu ångrar, iallafall så kollade jag på den via swefilmer men vet att den även finns på netflix.


HANDLING

Filmen handlar om en galen kirurg vid namn Joseph Heither som kindnappar 3 stycken personer och drogar dem med en våldtäcktsdrog som heter Rohypnol. När de tre personerna vaknat, Lindsay, Jenny och Katsuro, så berättar han att han är en pensionerad kirurg och var specialist på att separera siamesiska tvillingar. Han berättar även vad han vill göra med dem, vilket där berättar om namnet som betyder den mänskliga tusenfotingen, alltså han villa föra samman dem till en mänsklig tusenfoting (mun mot anus, japp du hörde rätt) som han förklarar ohyggligt invecklat. Iallafall så lyckas han tyvärr med det och om ni vill veta mer kan ni ju få kolla filmen, på egen risk ;) OBS VARNAR KÄNSLIGA TITTARE ATT INTE SE DEN!


TVÅ UPPFÖLJARE

Ja om du tyckte att det ovan kändes lockande så kanske det glädjer dig att det finns två uppföljare. The human centipede (Second Sequence) & The human centipide (Final Sequence). Andra filmen vad jag läst ska då handla om att första filmen är en film i andra filmen, då iallafall kollar Martin Lomax på filmen och får den suveräna idén att göra samma sak, fast denna gång med 12 personer.

Tredje filmen har då samma princip men denna gång så utspelar det hela sig på något slags fängelse och denna gång får Dwight en idé om att göra samma sak som första och andra filmen men denna gång med alla fångar, han hävdar då att detta är den ultimata idén att avskräcka alla människor som funderar på ett liv i kriminalitet. När dem berättar detta för fångarna bryter ett upplopp ut och flera av vakterna blir skadade men det hindrar dem ej från att fortsätta, iallafall så skapas en tredje, mänsklig tusenfoting men denna gång har det även skapats en "Human Caterpillar" som betyder mänsklig larv, alltså det är samma sak som en mänsklig tusenfoting men denna gång utan armar och ben...

Observera att jag endast sett första filmen och dem andra två filmerna har jag hittat fakta om på nätet.


MÅNGA RUBRIKER

Ja som ni kanske förstått har denna film skapat massor av rubriker och sägs vara "Filmen som får publiken att spy" uppger aftonbladet. Vissa har till och med varnat folk att inte äta innan dem ser filmen, men det funkade iallafall som regissören Tom Six ville. Han fick egentligen idén efter ett skämt med några vänner där han sa att alla pedofiler borde bli ihopsydda, med deras mun mot rumpan med en tjock lastbilschaufför som straff. Det väckte idér till att göra en film, han kontaktade till och med en riktig kirurg för att få scenerna att verka 100% realistiska. Iallafall så blev resultatet och reaktionerna som han ville vissa skrattar åt den svarta humorn, vissa hatar honom och vissa mår väldigt dåligt.


Ja, jag vet inte riktigt om jag vill kolla på uppföljarna, iallafall inte nu men kanske om ett tag när jag kommit över detta, men som sagt, kolla inte på filmen om du är väldigt känslig, om du gör det ändå, kom ihåg att jag varnade dig!


~ElinMove your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här är några idéer på pyssel som man kan göra när man t.ex har tråkigt. Dessa är väldigt enkla att göra.

På krukan målade jag ett hjärta med vit akrylfärg. Jag började med att klippa ut en mall som jag sedan tejpade fast på krukan. Sen tog jag en svamp och duttade på den vita färgen.

Asken var från början röd med en tomtenisse på. Jag tog vit akrylfärg och duttade på över hela asken. När jag ska måla på burkar och askar så brukar jag oftast använda en svamp eftersom när jag använder pensel så brukar färgen bra glida runt och färgen täcker inte. Sen tog jag en pensel och drog på lim på locket. Jag tog ett present papper och satte på.

Penn-burkarna var jätte lätta att göra. Ett tips för att få bort etiketten på en burk är att lägga den i vatten ett tag och då lossnar den av sig självt eller blir lättare att få bort. Annars kan det bli lim eller små pappersbitar kvar från etiketten och det brukar vara ganska svårt att få bort. Jag klippte ut några pappersbitar med en mönstersax och limmade på dem på burken med papperslim. Jag skrev på papprena innan jag limmade fast dem. Sen tog jag bara ett band som jag fick limma fast för jag hade bara korta band och två band limmade jag ihop på den lilla sudd-burken.

~Fanny

Likes

Comments

Okej, som rubriken säger så blev det en avramling igår på uteritten. Även fast Fanny kanske hade en amazing uteritt så var väl min lite sådär.

Det började med att vi red en bit på vägen, det gick jättebra och han gick väldigt fint i form, efter det red vi in i skogen på ett fält typ och red lite självständigt. Det gick ganska bra men hoppade till en gång av en bil tror jag. När vi skulle ut från skogen så blev alla hästar ganska rädda av någonting, vet inte riktigt men hästar kan ju bli lite rädda av vad som helst, så då var det väl påväg mot en skening men alla lyckades hålla in deras starka och villiga hästar.

Efter det så gick vi till ett typ fält igen som är påväg mot en terrängbana men iallafall så där så skulle vi gallopera och det var där det hände.

Först så skulle vi galoppera ner till ett träd, vända och galoppera tillbaka men då försökte han bocka men lyckades då få upp hans huvud så att han inte kunde bocka men Fanny som red på Tojad, stallets svåraste och segaste häst, fick bara några galoppsprång en bit och sedan stannade han så det blev bara galopp ner.

Sen skulle vi då galoppera igen och först gick det jättebra, galoppen var väldigt samlad och lugn och jag började antagligen slappna av vilket gjorde att han tog över och ville testa mig vilket jag inte var riktigt beredd på eftersom att det hade gått så bra. Så då bockade han och jag flög över halsen. Jag landade på höften/benet men det gick bra och jag kunde sitta upp igen.

Då tror jag att alla var lite spända efter min avramling, ni vet att man kan få lite hjärtklappning och bli lite spänd, och då kände såklart hästarna av det och då kom det också en bil i full fart vilket gjorde att dom tänkte fara iväg men det gick väldigt bra ändå och vi satt alla kvar på hästryggen, denna gång.

Men en sak som jag tycker är väldigt bra är att dom har suttit dit säkerhets-stigbyglar vilket är som en säkerhet för att man inte kan riktigt fastna i stigbyglarna om man skulle ramla av vilket jag gjorde en gång. Så alla hästar har någon sorts av säkerhet, vissa har som en kåpa runt stigbyglarna så att man inte kan fastna, vissa har som en böjbar stigbygel så att om man fastnar så böjs stigbygeln och foten åker ut.

Men iallafall så gick det hela väldigt bra och jag har inte fått några större skador. Idag är jag bara lite öm men visst var det chockerande just då. Det var allt för det här inlägget, ses och hörs!

~Elin

Likes

Comments

Igår var jag och red. Det var härligt väder så vi red ut. Jag red Tojad som älskar uteritter. Han var glad och snäll och lite busig. Det vart en bra och rolig uteritt. :D
Mvh Fanny

Likes

Comments

Jag har gjort några fina bilder som jag har hängt upp med klädnypor som jag målat.
Jag började med att måla klädnypor i mina favoritfärger vit, röd och marinblå.
Bilderna gjorde jag genom att klippa ut hästbilderna ur en tidning och limma på några fina papper som jag valt ut. Jag hängde upp bilderna med hjälp av klädnyporna på ett snöre som jag satte dit med nålar. Mellan bilderna satte jag dit rosetterna för att det skulle se lite finare ut.
Detta är ändå väldigt enkelt att göra och man kan ju ta andra bilder eller skriva olika citat att hänga upp. :)
Mvh Fanny

Likes

Comments

Idag är det äntligen fredag. Det är soligt ute och äntligen helg när skolan slutar. Det har varit en lite småstressad vecka eftersom det snart är SOMMARLOV men det börjar bli lugnare nu. I helgen ska jag till stallet och hjälpa till. Jag hoppas verkligen det är soligt hela helgen nu för det har regnat och varit dåligt väder jätte länge nu. :)
Mvh Fanny

Likes

Comments

Hej!


Vi är två tjejer som heter Fanny & Elin. Vi är två glada häst tjejer från nyköping som tillbring våran fritid med vänner, hästr och annat smått och gott

Vissa kanske undrar var namnet kommer ifrån, jo Cheval betyder häst på franska och vi tyckte att det hade en fin klang.

Okej, lite fakta om oss själva. Jag, Elin är 13 år och väldigt sprallig jag är väldigt intresserad av hästar men även smink och mode så från min del kommer ni även få lite skönhets tips och tricks! Min favoritdel av ridningen är helt klart hoppning, även fast man måste rida alla delarna för att hästen ska kunna må bra så är det ändå hoppning som jag tycker är absolut roligast!

Jag, Fanny är 15 år och är typ alltid glad. Jag älskar hästar och är helt hästtokig. I ridning tycker jag att dressyr är en viktig del men gillar även hoppning väldigt mycket. På min fritid går väldigt mycket tid åt till plugg men den lilla tiden jag har över brukar jag tillbringa med vänner, familj eller såklart hästar. Både jag och Elin rider på en ridskola men såklart vill båda ha en egen häst.

Det var detta inlägg, hoppas ni kommer gilla denna blogg så ses vi i nästa inlägg eller på instagram där vi heter Madcheval, ses!

Likes

Comments