Vit chokladfondant fail.

Här om dagen gjorde jag en vit chokladfondant. Det blev jätte dåligt. Detta var receptet som jag använde och här är mina tips på vad man ska göra för att det ska bli bättre. Ha bättre former. Vi hade inga porslinsformer tillgängliga så vi fick ta muffinsformar. Det blev inte så bra då det lätt lutade och kunde komma ut smet. Ha inte fondanterna inne i ugnen så länge som receptet säger. Ta i 5 minuter och om det är för degigt så kan ni ta någon minut extra. Mina fondanter blev torra, som muffins. Till fondanterna så hade vi en sås gjord av grekisk yoghurt och passionsfrukter. Den var jätte god tyckte jag men väldigt syrlig. Sist men inte minst så ska du inte ta Rom och du inte dricker alkohol. För mig som inte dricker alkohol så passade inte detta recept mig. 

Här är receptet som jag använde.

Passionssås:

Gör så här:

Börja med såsen. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med matyoghurt. Sätt ugnen på 200°. Hacka eller bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i chokladen och rör om tills den har smält. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget underkraftig omrörning. Smaksätt ev med rom. Fördela blandningen i 4 smorda och mjölade portionsformar. Grädda i mitten av ugnen 9-10 min. Stjälp upp bakelserna och servera med såsen.

  • Mat
  • 76 visningar

Gillar

Kommentarer