Pluggtips

​Nu när man har börjat skolan igen så finns det några saker att tänka på som t.ex hur ska jag plugga till ett förhör/prov? Här kommer några tips ifrån mig.

Om du ska plugga glosor så brukar jag använda en app som heter Quizlet. Där kan du lägga in dina glosor och plugga med olika spel eller genom att lyssna på orden och sen skriva ner det, flascards, fast det finns också mycket mer. Det är bra att börjar lära sig glosorna minst 3-4 dagar innan så att du verkligen lär dig orden. 

Ha en lugn miljö när du pluggar alltså stäng av mobilen, datorn och tv fast du kan lyssna på musik. Vissa klarar det jätte bra men om man inte kan koncentrera sig så är det bäst att låta bli. Till matten rekommenderar jag att om du då ska lyssna på musik så lyssna på piano. Det kan verkligen lugna ner dig så att du blir mer koncentrerad. 

Tänk på att kolla med läraren före ett prov om vad man ska kunna. Vissa lärare brukar inte vara så tydliga och då är det bra om du frågar och berättar om dina mål.

Ta många färgglada anteckningar då du kommer ihåg sakerna enklare. 

För att göra dig själv motiverad till skolan så är det bra att dekorera dina mappar och annat. Jag t.ex kopierade ut olika emojiis som jag klistrade på mapparna. 

Ha plugg dejter. Jag och min kompis Fannie brukar köpa med oss lite godis t.ex skittles eller jellybeans så att man kan äta lite smått emellanåt, vi brukar också ha kakor och icetea. Om vi hungriga så tar vi t.ex nudlar, det är inte så nyttigt men ibland kan det vara gott. Då kan man sitta i en soffa i flera timmar och bara skriva en uppgift, plugga till ett prov eller bara gå igenom saker som man tycker är väldigt svårt. 

Glöm inte att vara väl organiserad, utan det kommer du bara bli stressad och det är inte bra för dig. Jag tycker också att du ska skaffa en kalender eller använda kalendern på din mobil, ipad, dator, eller vad ni än har. På kalendern kan du då skriva när du har prov eller läxor. Jag tycker också att det är bra att skriva in ditt schema då det blir mycket enklare för dig att se vilken lektion du ska gå till.

Hoppas något eller några av dem här tipsen fungerar för dig.

BILD - https://www.examtime.com/blog/study-motivation-tips/ BILD - https://www.examtime.com/blog/study-motivation-tips/

  • Skola
  • 143 visningar

Gillar

Kommentarer

Fannzie
Fannzie,
Jätte bra tips! Det blir alltid enklare när man är motiverad till skolan. Jag blev det genom att göra mina böcker, mappar och mitt skåp finare och roligare!
nouw.com/fannzie
Cherry
Cherry,
Så glad jag blev, tack! Ja det brukar bli lite roligare med pyssel.
nouw.com/cherry