min syrra är bäst, ingen protest!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är de sluuuuut! Kan knappt fatta de. Tre veckor in i praktikperioden hade jag hemlängtan. Familjelängtan! Vänlängtan! Sjätte veckan in i praktiken och jag skall åka hem?! Jag vill ba suga mig fast vid en palm, leva på dadlar och bananer!! Man vill aldrig lämna. Aldrig när man lagt en del av sig själv i det.
Sex veckor av lärdom. Sex veckor jag aldrig skulle byta mot något annat, men sex veckor jag inte vet om jag skulle vilja göra en gång till. På vissa ställen känns det som att The sky is the limit på vad du kan lära dig, på vad du kan utforska. Du kan gräva hur djupt och brett du vill. Men på vissa ställen känns det bara som att det finns en gräns. Vid vecka 4 nådde jag den gränsen när det kom till att lära av mina kockar. Då fick jag börja lära av mig själv. Pressa mig till högre tempo, hinna fler moment på kortare tid, väva in svårare moment, samtidigt. Planera, jobba mot mer exakt portionsräkning. Hur många är dom? Stora män eller barnfamiljer?
Sex veckor av glädje. Jag har fått dela min vardag med en av mina absolut bästa vänner, Amalia. Det är inte alltid lätt att få det på det sättet man vill ha det, vi båda hade våra jobb och våra måsten. Men att få vara kring en människa med sådan god aura som denna kvinnan har, det är fan sådant som gör vardagen värd att leva.
Sex veckor av utforskning! Nu har man varit i Afrika också, sett lite av den världen! Jag tycker att resa är som att tatuera sig, har man väl börjat vill man inte sluta!! Man bara inser hur mycket det finns att se och upptäcka och sätta tänderna i. Finns mycket att lära om kulturer, om språk och om människan och naturen! Så jävla härligt att veta att hur mycket man än lär sig om livet finns de alltid minst 58213885821 gånger så mycket kvar. Hur coolt är inte de?Likes

Comments

Sista veckan var det i princip bara chef Sandy/Cinti/Santy som styrde skeppet (kärt barn har många namn)! På morgonen diskuterade vi antalet gäster, vad vi hade att jobba med och vad vi ville göra. Eller vad jag ville göra! Chef Sandy, collo, chef Sandy.. Kladdkaka med varma jordgubbar och mjukt vispad grädde: ett måste. Svenska köttbullar med gräddsås och mos: ett måste. Mammas tomat och löksallad: ett måste.

Det flöt på fint! Men står man med alla trådar, då har man inte den minsta lilla tanke på att ta kort och arkivera. Sooorry

Likes

CommentsCertad dykare!!!!! Föör fett!!!

Tack till Marcus och Amalia for making it possible. Ni har öppnat mina ögon för en helt ny värld :) kollar på den här filmen minst 3 ggr per dag, man blir ju sådär lääääätt sugen på att åka tillbaks..


Likes

Comments

Vad gör man när man bara måste ha olivolja till sin mozarella?

...mortlar oliver i solrosolja! Rätt nöjd med den lösningen, ibland känner man sig rätt bra smart asså

Likes

Comments

Tips på hur man smidigt får ur kardemummakornen ur sin puppa!
Häll hett vatten över dom och låt stå några minuter, du kan sedan utan problem bara trycka ur dom ur skalet.


Likes

Comments

Efter ett vilt krig med blöta slängar finns det bara en utväg..

Likes

Comments

Idag gästskriver min vän Marcus! Han delger oss sitt recept på en härlig omelett han slängde ihop till mig en trött onsdagkväll. Saftig och utsökt!

"Att göra en omelett kan verka simpelt, men det här är ingen vanlig omelett,det är en värmländsk specialare. Man börjar att knäcka VÄRMLÄNDSKA ägg i en värmländsk skål. Lägg sedan till värmländsk mjölk från värmländska kor ( ca 2 värmländska msk). Salta och peppra efter egen smak. Dags att börja steka omeletten, häll över smeten i stekpannan som har stått på värme under tiden. Att använda stekspade är totalt förbjudet! 

Servera med skivade tomater och sweet chili sås."


Likes

Comments

Har inte sett denna grönsak (?) någonstans i Sverige, någon som vet vad den heter? Var kan man köpa den? Den va lite läskig i början faktiskt, slemmig men mättande ;)

Enkel tillagning, gör en tomatsås på eget vis och ha den sedan som grönsak i. Koka tills den mjuknar. Har zucchiniliknande användningsområden.

Tomater
Bamia
Vatten
Lök
Vitlök
Salt o peppar

Likes

Comments

Jag tjötar ju alltid om att man är jävligt begränsad på havet, men idag fick jag se nått nytt! Said skulle göra sin traditionella pizza, men tyvärr hade jag redan använt all paprika (woups) till Goulesch. Och Said's pizza, asså det är inget man skojar om. Så Said bytte om till badbrallor, hoppade i och simmade över till en annan båt som lagt till lite längre bort! Jag skickade med honom två tomater som bytesvara och tillbaka kom han med två paprikor. Huur fantastiskt? :))):):))

Likes

Comments