Idag flyttade min mamma till dementboende. Det blir skönt för pappa, så han får vila och mamma får lite stimulans och träffa vänner.
Jag har jobbat hela dagen och är lite trött i huvudet.
Gräddat pannkakor till middag (tråkig middag). Mannen jobbar än och han vet inte riktigt när han kommer hem....
Det blir nog en ganska tidig kväll denna kväll också. Sover bra om nätterna nu och morgonångesten håller sej borta fortfarande.
Längtar till kryssningen på fredag! Ska bli så skönt att slippa jobb och det gamla vanliga i några dagar! Att får äta och dricka gott och bara vara! Yngste sonen och hans flickvän ska också följa med. Det kommer att bli en trevlig weekend tror jag!

Trevlig måndag kväll på er!

Love Chawah

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tvätten är klar och inlagd i skåpen. Har varit till mappa med deras tvätt också.
I morgon börjar en ny jobbvecka, men på fredag-söndag blir det kryssning till Helsingfors! Det ska verkligen bli härligt!
Snart läggdags, larmet ringer 5.15 i morgon!
Ha en bra kväll! ❤️

Love Chawah

Likes

Comments

Idag står tvättstugan på schemat, men har inte tid förrän 16.00. Annars blir det inte så mycket idag heller....Ska se på OS en del.

Var det någon som såg på melodifestivalen igår? Jag tänker inte se på det förrän det är sverigefinalen. Tycker att det har urartat totalt och blivit rena farsen! Förstår inte hur de har tänkt där riktigt?!

Mannen diskar, men inte den stora disken som var igår, den tog jag! :-)
Sonen åkte hem igår. Han ska på VC och ta några prover på tisdag, sen kommer han tillbaka igen.

Önskar er en fin söndag!

Love Chawah

Likes

Comments

Har suttit hos min dementa mor medan pappa var iväg och handlade mat. Hon är så orolig och kan inte sitta still. Hon ser mest olycklig och ledsen ut. På måndag flyttar hon till särskilt boende för dementa. Hon har varit där förut på avlastning. Det kommer ju inte hon ihåg naturligtvis....Där finns i alla fall människor som tar hand om henne på bästa sätt. Där får hon träning och den hjälp hon behöver. Min mamma har alltid varit en social person och jag tror att hon kommer att trivas bra där. <3

Mina killar är ute på skotertur. Jag väntar med att följa med tills det blir lite mer vårlikt där ute!
Det finns en stor hög med disk som står och väntar. Mannen lovade att diska idag, annars är det alltid jag som gör det. Men jag gissar att det blir jag som tar hand om den ändå till slut! :D Jag orkar liksom inte se den hur länge som helst! Det gör mej ingenting, jag har inget mot att diska.

I morgon är det tvättdag. Var till mappa och samlade ihop deras tvätt också. Mamma behöver allt rent när hon flyttar på måndag.

Ha en bra fortsatt lördag!

Min mappa (mamma+pappa) för några år sedan....när hon var frisk! <3

Love Chawah

Likes

Comments

Första gången jag hade vårdepression var i slutet av februari 2012. Jag trodde att jag hade blivit galen på riktigt! Jag kunde sitta i timmar och bara stirra på ingenting! Det var precis som om jag inte var närvarande, utan var någon annanstans och tittade på den där knäppa människan som satt där! Jag hade inga bregrepp om tid eller rum, kunde inte göra någonting mer än sitta där....! Det var fruktansvärt! Och jag trodde att mitt liv skulle vara så här för alltid! Ångest, svettningar, panik, orkeslös och dum i huvudet! Jag blev sjukskriven i flera månader och satt på Citalopram och sakta men säkert blev jag bättre och bättre. I maj det året var jag redo för livet igen! Och den känslan var lika intensiv som när jag blev sjuk, men den var bra mycket trevligare!
Våren 2016 var det dags igen, samma tid... Allt upprepades igen, men denna gång visste jag att det skulle bli bra igen.
Förra året trodde jag att jag skulle klara mej, eftersom februari och mars gick utan att jag blev sjuk, men i slutet av april var det kört! Och allt upprepade sej, då blev jag sjukskriven nästan fram till semestern!
Läkaren säger att det är en typisk vårdepression jag har, men att det inte behöver komma varje vår för det. Jag älskar ju solen, ljustet och värmen! Blir lycklig och glad när solen skiner och snön smälter och åndå så blir jag sjuk?! Ingen vet riktigt varför en del får detta och det spelar ingen roll om man älskar våren med sol och värme....det här bara kommer...
I januari i år började jag med Citalopram, enligt ordination från läkaren och har ätit D-vitamin sedan i november 2017. Enligt ny forskning så kan D-vitamin också hjälpa till så man slipper må dåligt.
Nu är det februari och jag kan inte riktigt låta bli att känna efter... Har inte känt nåt än i alla fall, så jag hoppas att jag klarar mej! Ska äta medicin t o m maj. Sen måste den trappas ner så man inte får abstinens, men trots det så mår man lite pyton i några dagar innan kroppen har vant sej av med medicinen. Hoppas verkligen att denna metod hjälper!

Tack för att ni lyssnar! <3


Love Chawah

Likes

Comments

Vaknade och klev ur sängen runt kl. 8.00. Ångesten jag känt varje morgon jag vaknat är borta nu. Det är såååå skönt! Tidigare var varje morgon en pina, speciellt när det var vardag och jobbdag. Jag har inte en aning varför det var så....?
Har inga "måsten" idag heller. Ser på OS och damernas stafett, får se hur det går.
Mulet idag trots att de lovade sol!¨

Vi hörs igen senare idag!

Love Chawah

Likes

Comments

Det har varit en lång dag och än är den inte slut. Men det gör egentligen ingenting, helgen blir så mycket längre då! :-)
Mannen och sonen var hem en sväng så vi åkte och veckohandlade. Det går åt lite mer nu när sonen är hemma på prao. Bara mjölken....vi klarar oss med två liter i veckan (jag dricker inte mjölk), nu går det en liter om dagen!
De har åkt för att ploga igen, för naturligtvis så har det kommit mer snö! Vår balkong är full med snö och det känns som lång tid innan man kan sitta där ute och lapa sol igen. Men när väl snön börjar smälta och solen värmer igen, så går det fort! Vårfloden blir nog ganska stor i år! Har jag sagt att jag längtar efter sommar och sol? :-)

Love Chawah

Likes

Comments

Det blev verkligen lång sovmorgon idag! Klaffsade ur sängen runt kl. 9! Att sova så länge hör till ovanligheterna nu för tiden. Men jag fastnade i en film i går kväll och kom inte i säng förrän runt kl. 2!

Sonen och mannen är och plockar ur ett garage som ska säljas. Jag sitter framför tv:n och tittar på allt möjligt. Inget att se förrän hockeyn börjar kl. 13.

Naturligtvis har det snöat idag också! Det är mulet men inte så kallt. Längtar såååå efter sommar, sol och mysiga dagar på flotten!
Det blir en lugn dag då jag inte ska göra så mycket.

Kram på er!

Love Chawah

Likes

Comments

Sonen och mannen sover. Jag sitter här och glor på tv.... Vill liksom känna att jag är ledig i morgon och kan därför vara vaken/uppe lite längre i kväll.

Min mor har alzheimer och ställde till med en liten brand i kväll! Vi kom hem och mötte  två grannar som var oroliga då det luktade bränt och något föremål låg ute på gården och brann! Jag gick hem till mamma och pappa. Det visade sej att mamma hade ställt något av plast på spisen och satt på plattan. Det hände medan min pappa duschade och inte hade uppsikt över henne. Som tur var så gick det bra, men det luktade bränd plast i hela huset. Pappa hade vädrat lägenheten så den var iskall! På måndag ska hon i alla fall på särskilt boende i två veckor, så pappa får vila lite och hon får lite omväxling. Vi har sökt permanent boende där till henne och det kommer hon att få. Pappa får ju ta hand om henne hela tiden och han orkar inte så mycket mer....Jobbigt att se sin mor tyna bort så där! Hon är inte alls lik min mamma längre.....

I morgon har jag inga "måsten". Ska bara göra det jag vill, som att diska, stryka, veckohandla, laga mat..ha ha!

Nej, nu ska nog även jag gå till sängs!

Kram på er!

Love Chawah

Likes

Comments

Grubblade på vad vi skulle äta till middag. Det är alltid lika svårt att komma på vad man ska laga för mat! Ringer mannen och han säger "Vi äter ute och jag bjuder!" Ååå. tack för det! Han och yngste sonen är ute och plogar, kommer hem om ca en timme.
Jag blev helnöjd med klippning, färg och slingor! 1000 kr fattigare, men det var det värt!
Ledig i morgon så det känns som fredagkväll nu!

Jag tror ni ser vilka bilder som är före och efter! :-)

Love Chawah

Likes

Comments