Helgen spenderades på Island med Olle, ett perfekt weekendland!  

Blue Lagoon, dit vi åkte direkt med hyrbilen som är en av sevärdheterna i landet, och jag förstår varför. Det varma källorna ångade upp och vattnet var nästintill vitt, men häftigaste av allt var känslan på huden efter man tagit sig ett dopp – helt sammetslen! 
Rekommenderar starkt att förboka på deras hemsida, då många som inte förbokat blev nekade. Jag rekommenderar även att äta lunch på deras restaurang Lava, lite dyrare med absolut värt pengarna!

Gullfoss eller rättare sagt Golden Falls stod på att-göra-listan och det var verkligen en sevärdhet! Man fick komma så nära vattenfallet då avspärrningen från klipporna var några ynka meter från kanten, man fick till och med en liten dusch av vattnet från falletsig när man vandrade längst kanten.

Vi stannade även för att se en av de varma källorna runt vulkanzonen, dessa kan spruta upp vatten och det var riktigt häftigt att se! Geysir kallas dessa.

Att rekommendera är även att boka bord på bra restauranger, Island slog verkligen mina förväntningar på mat. Vi hann med två bra restauranger i Reykjavik, Sjávargrillö och Old Iceland.

Nu ser jag fram emot äventyr i Berlin nästa vecka. Vi hörs då!

Likes

Comments