Morgonen är bästa tiden för yoga. Man har ett tillstånd av naturligt lugn i kroppen när man vaknar vilket jag tar till vara på. Jag gör tre solhälsningar och avslutar med en yinövning som jag varierar. Solhälsningar "Surya namaskar" är en serie yogaövningar i ett skönt flöde och som ger energi och ökar flexibiliteten.

Jag som kört hård gymträning de sista året behöver verkligen mjuka upp mina muskler och leder. Yinyogan som jag avslutar med är en motsats till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer. Här hålls varje position i 3-5 minuter vilket gör att man kommer åt bindväven där det ofta finns mycket spänningar.

Eftermiddagen har jag spenderat tillsammans med mina hemstudier i anatomi. Försöker memorera alla muskler på latin, dess ursprung och fäste. Ett tag sedan man pluggade så tog ett tag innan studietekniken infann sig. Bara till att kämpa vidare för snart är det dax för mitt eldprov. Den 5:e mars är det utbildning på Bodyfight PT-school i Göteborg där jag hoppas på att bli godkänd som lic. personlig tränare.

www.bodyfight.se


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ovanligt tomt gym idag vilket var superskönt! Det är fördelen med att träna morgontid. Ändrat min styrketräning nu när jag detoxar. Fler reps får det bli och lägre vikt. Så länge intensiteten i träningen hålls hög kan man sänka vikten och ändå behålla muskelmassa.

Vecka 2 detox14 innebär att kroppen fortfarande avgiftas och att man kompletterar med sallad, grönsaker samt med yoghurt till frukost. Men fortfarande inget salt eller socker. Jag dricker också mitt näringstillskott bestående av grönsaker och mineraler i pulverform. Så enkelt och smidigt. Vi ska gärna få i oss 1,5 kg frukt och grönt per dag så med tillskotten i magen kan du vara lugn för att du fått i dig tillräckligt och inte bryter ner kroppen.

Nu blir det studier innan jobb!


Likes

Comments

Tillbaka på gymmet efter en veckas uppehåll. Min low-carb-diet förra veckan gjorde att gymmet fick vila och yogamattan fick ta plats. Det kändes välbehövligt med denna "aktiva vila" och riktigt skönt att komma in i yoga-mood igen! En del promenader ner om hamnen fick det också bli. Idag körde jag ben/rumpa för att avsluta med mage och rörelseträning.

Nu dax för frulle! Detox vecka 2 innebär att till frukost lägga till naturell youghurt med frö samt lite goda kolhydrater till lunch middag, och kvällsmål! Äntligen lite mer energi!

Sen fortsätter jag denna måndag som hudterapeut på Alberiuskliniken där jag ska utföra en riktigt bra och skön hudterapi på mina fina kunder!

Ha en fin måndag!

Likes

Comments

Har idag varit på en kroppsanalys på Bodymind & Beyond, där jag fick en lägescheck på min kroppssammansättning. Man mäter b.l a muskelmassa, metabolisk ålder, benmassa, fett, vätskemängd, bukfett mm och får därmed en bra indikation på sitt hälsotillstånd.

Jag lever ett sunt liv med bra mat och regelbunden träning så jag visste att jag inte skulle få några alarmerande siffror men tänkte att det kunde vara kul att se hur det ser ut nu samt efter min detoxkur.

Tänker även testa en coachning i 28-dagars medveten andningsträning. Jag vet med mig att jag andas väldigt högt upp i bröstet och att det inte är det optimala för hälsa och välbefinnande.

Efter kroppsanalysen gled jag in på en intressant och välbehövlig workshop i energiarbete. Där fick vi lära oss tekniker i hur man kan använda sin egen förmåga att ge och ta emot energi för att t.ex öka sin motståndskraft mot stress, läka mental och fysisk smärta. Hur man kan öka sin kreativitet och lösa upp emotionella el mentala blockeringar. Idag del 1. av 4.

www.cleverchoice.se

Nu dax för sista målet på min detoxdag 7. Imorgon ökar vi på med grönsaker, mums!

Ha en fortsatt skön söndag

Likes

Comments

Hoppas ni alla haft en god natts sömn! Jag blev väckt inatt 04 av att det ringde på dörren! Helt yrvaken och utan att veta varken ut eller in kollade jag i titthålet - ingen där! Sen tog det tid att somna om, så min skönhetssömn blev bristfällig. Är en äkta Skalman och behöver min 8-timmars sömn.

Nu dax för morgonens DETOX! Grönaste gröna pulver, bestående av spiruilina, chlorella, gurkmeja, nässla, broccoli, kronärtskocka, tistel, ramslök, zink, krom, selen, ayurvediska örter, ingefära, blandas ut i vatten. Jag tar ganska lite vatten så den går snabbt att få ner för den är inte godast i världen. Men den gör gott må ni tro!

Den rensar kroppen på slagg och gifter och avlastar alla kroppens utrensande organ som tex levern. Resultaten kan variera på hur mycket "skräp" som man samlat på sig under åren och många får tömma magen många gånger.

Kuren jag går på är ett livsstilsprogram på fyra veckor. Första veckan där jag nu är på min sista dag, är den tuffaste då du uteslutande äter protein och inget socker eller salt. Det är nu den riktigt djupgående avgiftningen sker. Men man kan också köra en lättare variant, då du driker drinken varje morgon i 14 dagar och försöker äta så hälsosamt som möjligt.

Personer som följt detta hälsoprogram har fått resultat som:

viktminskning 5-12 kg

bättre sömn - mer utvilad

bättre återhämtning efter träning

starkare immunförsvar

piggare och mer energifylld

bättre välmående

fastare i kroppen

Alla vill ju inte gå ner i vikt och för som inte har kärlekshandtag och oönskade kilo blir av med det farliga bukfettet som man trots allt kan ha ändå. Så detta är en detoxkur för välmående - viktnedgång får man på köpet.

Är du intresserad, är du välkommen att kontakta mig:

charlotte@alberiuskliniken.se

0738-398988


Have a nice day!


Likes

Comments

Här kan du följa mig som är positiv, glad och eftertänksam som person. Strävar efter att leva ett så hälsosamt liv som möjlighet med bra kost, träning och ett balanserat inre. Vill göra gott i livet och brinner för att hjälpa andra. Är den introverta typen som samlar tankar på hög som jag regelbundet behöver få ur mig. De brukar hamna på min FB-sida och instagram och nu kan jag även dumpa av lite här. Har fått mycket positiv respons från personer som känner igen sig och som tycker de blir hjälpta av det jag skriver. Så det är ju bra, två flugor i en smäll liksom.

Jag arbetar som hudterapeut och driver eget företag "charlotte.s - din hud" på en plastikkirurgiklinik i Helsingborg. Håller just nu på med hemstudier, fysiologi, anatomi och näringslära, inför en kommande PT-utbildning i Göteborg. Mitt i allt studiearbete har jag dragit igång med en tuff detoxkur på fyra veckor! Kanske inte det allra smartaste då jag nu i vecka ett bara äter protein och är ganska seg i både kropp och knopp. Men bara en dag kvar sen speedar vi upp med lite kolhydrater och gym. Längtar!

Nu avslutar jag detta lilla inlägg för att övergå till att försöka få in skelettets delar på latin i min nu något sega hjärna.

Ha en härlig söndag!

+1
Likes

Comments