Header

Hej!

Det har snart gått 3 månader sen jag flyttade hit och det känns som att jag börjat landa mer och mer i att jag faktiskt bor här nu. Det känns rätt konstigt, i 19 år bodde jag på exakt samma ställe och under loppet av bara detta år har jag flyttat 2 gånger i ett främmande land.. Well done me!

Skottland & Dundee just nu blir kallare och mörkare. Julpynt fyller butiker och ljusslingor förbereds inför den 24:e november då de ska tändas samtidigt - vilket tydligen är en stor grej här.

Trodde inte att min kropp skulle klara av att dansa och röra på mig så mycket som jag gör. Trodde på riktigt att jag skulle känna mig konstant utmattad och inte klara av det. Självklart är jag och resten av min klass väldigt trötta, speciellt i slutet av veckan, men man orkar och det är ju trots allt vad vi vill göra vilket ger mer ork. :)

Sen sist har jag hunnit med en del, från att göra audition för skolans dansteam som ska promota skolan (och blev antagen!!) till att festa, träffa andra svenskar, andra utlänningar. dricka mer vin, dansa mer, hjälpa till och filma för BBC i ett reportage om twist, skaffat gymkort (omg).. och såklart, ätit massa choklad!

Här är lite bilder från hösten :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej hej!

Nu har jag bott i Skottland typ 10 dagar. So far so good. 😁

Idag, onsdag, och alla andra onsdagar kommer jag vara ledig, vilket är väldigt skönt. Kroppen och sinnet behöver vila och jag kan tycka att det är jätteskönt att ha en ledig dag mitt i veckan istället för att ha långhelg där man hinner bli uttråkad. Det ger rum till saker man "måste" göra - typ handla mat...

Helgen spenderade jag i sängen för jag har varit och är förkyld. Det är på bättringsvägen dock. Tack o lov! 😄

Dundee som stad är väldigt vackert. Det är som en insjö/ å som går in på lite olika ställen längs kusten där jag bor och på (den suddiga mobil-)bilden nedan kan man se utsikten jag har varje gång jag går till bussen.Lediga dagar kan man blogga, planera & läsa böcker om kroppspositivism. Jag förbeställde boken längst till höger "Body Positive Power" skriven av Megan Jayne Crabbe som är en ganska känd kroppspositiv person. Hon har bland annat ett instagramkonto som heter "Bodyposipanda" där hon lägger upp fina bilder och meningsfulla texter.


Hoppas du har en bra dag! ❤

Rock n roll,

Charlotte

Likes

Comments

Hej !

Jag heter Charlotte Pettersson, är 20 år, kommer från en mini-stad i Sverige. I januari 2017 flyttade jag till England för att jobba som au pair vilket jag gjort nu i åtta månader och har trivts väldigt bra med det. Jag har bott med en familj som består av en ensamstående mor & 2 tvillingar (pojke, flicka, 13 år) så jag har mest varit taxi och kock för barnen.

Just nu väntar jag på att de sista dagarna här i familjen ska gå, för på lördag (om 5 dagar!!!) ska jag hoppa på tåget mot Skottland där jag ska bo och studera i, iallafall 1 år framöver, men förhoppningsvis längre än så också. Jag ska börja ett förberedelse-år på Scottish School of Contemporary Dance.

Att tacka ja till denna kurs och ta detta beslutet, känns som det största beslutet jag tagit hittills i mitt liv. Nu känns det som att jag flyttar hemifrån på riktigt och inte bara ska "vara borta några månader för att sedan komma tillbaka" vilket känns helt sjuk men bra.

Det bor en man, 70-ish, här i närheten och jag har nog träffat honom max 5 gånger. Trots detta, kom han hit häromdagen för att ge mig en lycka till-nallebjörn. Hur gulligt!? Det gjorde min dag, mer kärlek till världen, så här är en bild på den lille nallen.

Det var allt för idag


Likes

Comments