Header

Nå sitter vi på toget på vei tilbake til Oslo. I helgen har jeg og KP vært på Sjusjøen med familien hans. Vi har spist god mat, drukket vin og spilt masse spill. Jeg har også stått på slalåm for første gang på over 10 år! Var ganske nervøs før vi startet, men ble fort varm i trøya og herregud så gøy det var.

Vi kjørte en tur på toppen av hoppbakken i Lillehammer tidligere i dag. Jeg har aldri vært der før, og for en utsikt!

Håper alle har hatt en like fin start på påsken som jeg. Nå blir det to dager med jobb i Oslo før jeg drar hjem til Sandefjord resten av påsken :-)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Er du en av de som unngår parabener? Da bør du fortsette å lese.

På kurs i dag (helt uavhengig av merkevaren) kom vi innpå temaet vi alle har vært borti når det kommer til velvære produkter: Parabener.

Vi som står i butikk får ofte spørsmål om produktene vi anbefaler inneholder dette. Det er nemlig en del som absolutt ikke skal ha produktene dersom det er parabener i dem. Men i løpet av mine 2 år i bransjen har jeg kun en gang opplevd å få høre hvorfor. For de fleste vet ikke engang hvorfor de unngår parabener. De har nemlig hørt at dette er farlig. Jeg liker å kalle det jungeltelegrafen, sladder som sprer seg som ild i tørt gress, uten noen form for kildekritikk.

Her skal jeg liste opp noen grunner til hvorfor du kanskje skal sjekke opp faktaene dine:

1. Parabener er et konserveringsmiddel som brukes i produkter til hud, hår og i matvarer. Det finnes mange varianter av parabener, og ordet "parabener" er kun en samlebetegnelse for alle disse ulike konserveringsmidlene. I maten din kalles de ofte for E-stoffer.

2. Ettersom parabener har blitt brukt som konserveringsmiddel i over 50 år, er det også det konserveringsmiddelet som er blitt forsket mest på. Derfor kan vi uendelig mye om dette. Det er noen svært få av disse parabenene vi har i dag som kan være negative for kroppen ved et enormt stort og langvarig bruk.

Det er nok mer parabener i en pakke kjøttdeig enn hva du får i deg via hudpleie i løpet av ett helt år. Og parabenene i feks Chanel produkter er de samme som i babywipes og babymat.

(Isobutylparaben og isopropylparaben).

Dette visste du ikke eller??

3. Hvis man ikke skal tilsette konserveringsmiddel i form av et paraben, må man enten tilsette et annet konserveringsmiddel som ikke går under kategorien paraben, eller man må la være å tilsette noe. Sistnevnte skjer sjelden. La oss sammenligne det med en ferskpresset juice: Noengang prøvd å la den stå i 3 uker utenfor kjøleskapet før du drikker den? Nei? Tenkte meg det. Da ville den vært råtten og antageligvis begynt å få en grønn og deilig pels..

4. Hvor mange mennesker vet du for a fact at har utviklet allergi, blitt hormonforstyrrende eller dødd av parabener? Og nei, da tenker jeg ikke på den historien venninna til tanta di fortalte.

5. Produkter fritt for parabener inneholder som oftest en annen type konserveringsmiddel. Hva kan du om dette? Jeg kan love deg at det ofte vil være tilsatt Methylisothiazolinone, også kalt MI. Dette finnes i større mengder i ZALO, men også i mange sjampo, balsam og hudpleie produkter. På ZALO flaska står det at det anbefales at du bruker hansker. Og dette er helt greit å putte på huden?

Både Astma og Allergiforbundet, Svanemerket og ikke minst vi i kosmetikkbransjen ønsker å få dette fjernet. For er det noe som garantert er allergifremkallende så er det Methylisothiazolinone, ikke parabener. Jungeltelegrafen har bare ikke rukket å oppdage denne erstatteren enda.....

6. Da Jan Thomas lanserte sin egen serie med hårpleie og makeup sa han selv på sitt eget kurs for ansatte i butikker der varene skulle selges (jeg var der), at disse dessverre IKKE inneholdt parabener fordi det var det flertallet av kundene i dette segmentet helst vil ha. Han selv himlet håpløst med øynene over at det er slik det måtte bli produsert for å få solgt tilstrekkelig med produkter.
Ettersom disse produktene verken inneholder parabener eller Methylisothiazolinone (heldigvis), så råtner de raskt. Min sjampo luktet tåfis etter tre uker.

7. Forskjellen på matvarer og hudpleie, hårpleie eller makeup er at du som kunde ser når maten din råtner. Å se inni maskaraen eller sjampoen din er ikke alltid like lett... Pluss at det er forskjell på muggen rundt gulosten din og bakterier i maskaraen din. Men om du heller vil ha øyekatarr enn parabener skal du få lov til det. Bakterier kan nemlig være mikroskopisk små. Mindre enn øyet kan se. Akkurat som influensa bakterier. Regner med at du ikke ser når de kommer flyvende i lufta?

Jeg håper du som forbruker kan lese deg litt opp på hva du faktisk velger å tro på. Vær kildekritisk og bruk sunn fornuft. Hvis du setter deg inn i hva ulike produkter faktisk inneholder vil du nok få en A-ha opplevelse.

Det hender litt for ofte at kundene vil ha "gode" gamle Nivea, eller Head & Shoulders, fordi det funker med en gang. Jeg vet ikke om noen av dere har lest på innholdsfortegnelsen på noen av disse merkevarene, men jeg vil heller vaske meg i bensin enn å putte noe av dette på min hud. Men for all del - be my guest.

Likes

Comments

Hei!

Jeg blogget ikke i helgen fordi jeg glemte både kamera og Mac i Oslo, da jeg dro til Sandefjord. Feiret bursdagen til Tiri på lørdag i Tønsberg og bursdagen til broren min hjemme i Sandefjord på søndag. Begge deler var kjempe koselig.

I dag har jeg vært på kurs hos Chanel her i Oslo. Hele dagen gikk ut på duft lære. I morgen er det hudpleie, mens på torsdag går vi gjennom makeupen. Jeg gleder meg mest til torsdag. Det blir spennende!

Seeee på all den sminken. Hele sortimentet. Dån.

Likes

Comments

La ut bilde av min favoritt leppestift på Snapchat og fikk mange spørsmål om hvilken det var, så jeg tenkte å legge det ut her. Jeg virkelig elsker denne fra Isadora! Den har vært min favoritt lenge og jeg leter alltid etter noe bedre, men denne forblir min nummer 1. Isadora er ikke testet på dyr og det er tilpasset allergikere.

Isadora twist up matte nr 51
Isadora lipliner nr 52

Har en greie med å ta hånden til ansiktet på alle selfies. Dont judge.. haha.

Likes

Comments

I dag har det gått i ett sett hele dagen. KP og jeg har vært en tur på Ikea, noe jeg var veldig spent på hvordan kom til å gå. Har aldri brukt så kort tid på Ikea, og det var veldig deilig. KP skulle absolutt ikke bruke ett eneste minutt mer enn nødvenig der inne. Så nå har jeg endelig fått min egen pult til å gjøre skolearbeid, blogge, sminke meg osv. Jeg tenker å starte med videoblogger så snart jeg forstår hvordan jeg skal få lastet opp video på youtube, for akkurat nå vil de ikke loade i det hele tatt.. Tips tas i mot med stor takk!

Likes

Comments

Må bare få ut litt frustrasjon her jeg trasker på mølla og hører på Tik Tok av Keisha.

Altså, jeg er nettopp ferdig på jobb og i dag slo det meg: fy faen så frekke noen folk er mot oss som jobber i butikk. Hvis du er misfornøyd med kundeklubben du selv har meldt deg inn i (og ikke via meg heller) så får du ringe dit og ta opp problemet med dem. Ikke skjell ut meg fordi det ikke var sånn du ville ha det. For jeg har ikke laget den kundeklubben, og jeg driter faktisk i om du truer med å melde deg ut.

Jeg kan jobben min, jeg elsker jobben min, og de aller aller fleste kunder er hyggelige. Noen er kjempe hyggelige, så jeg blir glad av å ha dem innom. De gjør dagen min. Men noen er så frekke at det koker inni meg. Likevel smiler jeg og er høflig, for vi som jobber i butikken kan faktisk ikke være like frekke tilbake. Det skulle tatt seg ut.

Når jeg går i en butikk sier jeg alltid hei, er hyggelig og glad. For jeg vet hvor koselig det er, og jeg selv får også en bedre dag av å være hyggelig mot andre.

Det slår meg også at 99% av disse frekke kundene som snakker til meg som en mindreverdig dritt, er damer på 60 + og jeg håper aldri jeg blir en sånn bitter kjerring når jeg blir gammel.

Og forresten: hvis du synes vi er så jævlige så har vi nettbutikk.

Likes

Comments

God morgen!

I dag har jeg testet min nyeste krølltang for første gang, den er fra glamhouse.no og er sponset. Denne passer ypperlig for hverdagskrøller som ikke er for mye. I tillegg gikk det veldig fort å bli ferdig. Jeg som har så tykt hår pleier å bruke rundt tre kvarter, men dette tok under 15 minutter! Tangen er så stor og derfor går det unna.

Man kan regulere temperaturen selv, jeg brukte 180 grader, så håret ikke tar så skade av varmen.

Jeg er avhengig av tørrshampo og sprayet hele bunnen med dette først. Her er mine favoritter. Jeg kjøper dem som regel på Vita.

Denne curl sprayen brukte jeg før jeg krøllet det, for å få enda mer spenst til krøllene og en lengre holdbarhet. Denne er fra Ghd og kjøpes på Mood Studio.

Se så fine de ble! Dette skal jeg gjøre oftere. Så kjapt, men likevel pent. Og forresten - jeg elsker å være helt blond igjen.

Likes

Comments

Jeg har en sånn periode nå hvor jeg ikke blir fornøyd uansett. Jeg føler at jeg hele tiden må fikse noe, endre noe, eller forbedre noe. Og når det er gjort er jeg fornøyd i nøyaktig en dag, før jeg føler meg dritt igjen. Altså, jeg gidder ikke ha denne dårlige perioden lengre. Virkelig. Jeg har alltid hatt masse selvtillit, vært full av energi og vært fornøyd med meg selv, både utseendemessig og personligheten. Jeg tror (eller vet) at den største grunnen til min følelse av å ikke være fornøyd bunner i at jeg har lagt på meg så masse. Jeg har gått opp 7 kilo fett i underkant av ett år. Det tilsvarer 10% fett det. Jeg er fremdeles en størrelse small i klær, så jeg vet jo at jeg ikke er feit, men alle treningstightsene mine som tidligere satt som et skudd passer ikke lengre. Jeg var en liten x-small for ett år siden. Ingenting av det passer. Ikke trusene, ikke buksene.. Og aldri i verden om jeg ville vist meg i shorts eller bikini sånn som jeg føler meg nå. Jeg skal virkelig gå ned i vekt. Eller, i fett prosent, for å være korrekt. For antall kilo jeg veier driter jeg egentlig i. Det er det som vises i speilet som teller. Jeg veier fremdeles under 60 kilo, men for meg som alltid har vært liten er det mange kilo over hva jeg både kler og er vant til. NÅ skal det steppes opp her, for jeg SKAL gå i bikini og jeg SKAL bli like fornøyd som før. Om jeg så må sulte meg. For dette gidder jeg ikke mer.

Likes

Comments

Hellåå

Da har vi gjort unna nesten all rydding og flytting. Mangler bare noen kleshengere for å henge opp alle kjolene mine, ellers er vi i mål. Sååå deilig.

Ukens første treningsøkt er unnagjort og det ble tre kvarter på mølla. Jeg ser på sminkevideoer på YouTube for å få tiden til å gå, ettersom jeg hater kardio (skulle ønske jeg elsket det). Min favoritt er Carli Bybel. Anbefaler alle sminke-interesserte å sjekke ut kanalen hennes!

Likes

Comments