Header

Idag fyller jag år. Här sitter jag halv två på natten och födelsedagen började väl inte så bra. Sitter och väntar på att en chokladtårtbotten ska mojjsa färdigt i ugnen. Köpe en färdig i all hast innan affären stängde, när jag öppna den så var den möglig. TACK!

Allt började med att jag faila med hallonmoussen, men som tur är hade jag ingredienser för en omgång till vilket blev lyckad. Ställer in den i kylskåpet, vispar ihop vaniljmarsanen och slänger in i kylskåpet för att sen öppna den färdiga tårtbottnen från affären. Möttes av en pytonstank och ser typ "mossa". Vänder på den och i botten är det grönt mögel fläckvis. Kollar datumet på den, ja ni ser ju bilderna. Tur att jag har kvar kvittot för den där tänker jag kliva tillbaka med imorgon och visa.

Tur som hade jag saker hemma för att fixa en egen tårtbotten.
Erfarenhet: Aldrig köpa en färdig tårtbotten igen, gör egna hädanefter.
Dom hade inga färska hallon heller så jag har plockat upp frysta hallon som jag ställt för upptining, så jag kan dekorera tårtan med. Vi får väl se hur tårtan blir till slut!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Som ni ser är han ju inte överdrivet fin i kroppen. Men när jag kollade förut så är han ju faktiskt inte smal. Han ser bukig ut? Jag tycker han ser tjock och omusklad ut haha.

Likes

Comments

Kuse levererade idag, han klev upp i tabellen igen som en duktig ridhäst ;) Han gick över lite i passgång i höger varv men då saktade vi ner i skritt, började om på ruta ett, och började trava en stund senare. Då klev han på i en riktigt fin trav, längde kliven och började jobba bakdel, rygg och hals. Vi va ute på utebanan första gången idag sen vi flytta till Moo Gård, var faktiskt kul att vara ute lite. Vi har ju ridit ut och så men inte varit på utebanan.

Galoppen sitter som en smäck. Jag behöver bara korta tyglarna, sitta till och göra en galoppskänkel, han tar rätt galopp i båda varv och jag är så imponerad över att han gör det. Och ska jag vara ärlig så provade jag att sätta mig idag, använde ledande innertygel och stadig ytter. Han sänkte huvudet på en gång, Mr känslig häst!?

Detta är ingenting jag tvingar honom till, han får känna av själv om han orkar eller inte. Men han är himlans samarbetsvillig när han tycker något är kul, som tex galoppen. Det är ju mycket roligare att galoppera nu än att trava tycker travaren Kusemann! ;)

Likes

Comments

​Man kan liksom inte riktigt sluta stirra på honom, han är en så fin ardenner! Idag hängde kameran med till stallet, här är ett litet kollage på Zack. Dom andra hästarna kommer i nästa inlägg!

Likes

Comments

Det här med att blogga ordentligt igen var faktiskt en väldigt bra idé, för nu har jag en ännu mer vettig anledning att ta med kameran och fotografera Kuse. Det behövs, för att se skillnader kroppsmässigt så är bilder det bästa man kan ha att jämföra med. Dock finns det ett litet minus just nu. Jag tror/ser att Kuse börjar sjunka ihop lite. Det kan bero på snabba miljöbyten, jag som ny ägare och att allt blir så nytt för honom med ridningen nu också. Han äter som vanligt (har fri tillgång på hö i hagen) och hö inne på nätterna. Jag ger honom ca 5 dl uppblött orginalpellets från Granngården varje dag och salt äter han i normal mängd. Han får massa morötter, pyssel och uppmärksamhet dagligen. De andra två hästarna han står med är jättefina i hullet.

Jag låter honom också vila ordentligt imellan allt, han motioneras 3-4 dagar och vilar 2 dagar för att jag inte ska köra slut på honom eftersom han tar åt sig och lär extremt mycket nu. Men han verkar inte påverkad av det, han är pigg i ridningen och supernöjd med livet ser det ut som. Så jag har tänkt köpa lusern för att se om det kan hjälpa honom. På det har han satt en "björnpäls" nyligen som kanske har tagit protein från honom.

En bild som Felicia tog i ridhuset på mig och Kuse härom dagen! 😊

Likes

Comments

Kuse är lite spännande att rida, för på två månader har det hänt en hel del. Men nu plötsligt har vi nästan gått tillbaka på ruta ett igen, förutom en sak, galoppen.

Första gången jag red honom så fick jag honom aldrig i någon trav, utan han gick bara passgång. Sen fick jag liksom ur honom dedär och vi har inte haft några problem i traven. Då hade jag istället jätteproblem att få honom galoppera, vi sprang i full trav varv efter varv på ridbanan utan ett minsta galoppkliv. Då bestämde jag mig för att försöka få in honom i galopp från backen i stället. Men inte gick det heller, det slutade ungefär med att jag sprang mer än honom!

Sen en vacker dag i ridhuset när vi har fått till en så bra känsla i skritten och traven några dagar och han börjat söka sig neråt i formen så bestämde jag mig för att jag skulle få honom till några galoppkliv i ridhuset, även om det så fick gå i 190 km/h. Han är jättebra med en sak Kuse, om jag fått honom förstå en enda gång vad han ska göra så fattar han direkt, då vet han precis vad som ska göras nästa gång. Jag tog ett spö i innerhanden och dutta på bogen på honom samtidigt som jag både smackar, säger "gaaloopp" och skänklar honom framåt, då äntligen fick jag honom för första gången i galopp på volt. (Vi hade alltså galopperat på rakt spår ute så jag visste ju att han kunde galoppera utan problem). Sen förstår jag att det är tufft och jobbigt att göra det på volt på en travare som inte är van att gå på volt, men någonstans måste man börja. Och det räcker med några kliv för mig. Och viktigt är att han tar dom där få kliven rätt galopp i båda varv för mig.

Galoppen på honom är faktiskt den lugnaste och segaste hittills när jag galopperat första gångerna på en travare. Idag 3 veckor senare sen första volt-galoppen har han inga problem att fatta galopp. Jag behöver nästan bara sätta mig, korta tyglarna och göra en tydlig galopp skänkel så galopperar han mer än gärna i båda varv. Min ruta ett jag skrev om i början blev plötsligt traven. Han passar mer än han travar nu. Så jag har bytt taktik,  jag gör tempoväxlingar i trav så han inte hinner kliva in i passgång. Jag jobbar heller inte med formen alls i traven nu utan det jobbar jag bara med i skritten. Nu är målet med honom att först bli rörlig i kroppen från skritt. I höger varv så vill han gärna gå innanför spåret med hela kroppen, och han tar liksom hela innersidan för oss ut mot sargen, hur jag nu ska förklara. Han fixar inte att kliva i en volt med huvudet inåt eller följa volten med kroppen. Så nu ska jag faktiskt börja dra fram massa koner som vi ska rida slalom imellan så jag får hans kropp med mig på något annat sätt än av kliva runt på en volt och tjabbla.

När jag skritta av honom i ridhuset igår gick jag och tänkte: Men vad tusan, vi har inga galoppproblem, vi har travproblem haha! 😂

Likes

Comments

Kuse, min lilla korv. Han är som en drömkille, fast i hästform. Ser ut och känns som en liten ponny, men han är bara runt 155 i mankhöjd så jättestor är han ju inte. Men gudars vad snäll häst. Han gör inte en fluga förnär mot varken någon annan häst eller människa. Han finner sig allt och bara accepterar. Sen är ju ingen felfri. Envis kan han bli haha.

Jag har bara haft honom i drygt två månader, så vi har mycket att lära hos varann och många äventyr kvar att utföra. Det här är också något jag kommer berätta mer om så småningom.​!

Likes

Comments

Vad härligt att vara tillbaka! I bloggvärlden. Jag har försökt att hålla min förra blogg i liv men det blir längre och längre tid mellan inläggen. Så den åker nog bort snart. Det finns inget där som jag är nöjd över eller kommer sakna värst mycket, jag vill i stället börja om här.

Det är i allafall så att här delar jag framöver med mig av mitt liv med min häst Q.C.Karsk (Kuse) som är en Varmblodig Travare född 2004. Jag har precis börjat med resan för honom från "travhäst till ridhäst".

Som en del av er kanske inte vet så är han min tredje häst, min tredje ridtravare och detta blir min tredje resa att göra dressyrhäst av en ridtravare. Mer om mina två tidigare hästar ska jag berätta om framöver. Så länge ska ni få en varsin bild på mina tre hjältar!

​Nisse Tribute, Giant Dash och Q.C.Karsk

Likes

Comments