Header

Idag skrevs det sista provet och perioden avslutades. Sista provet var matte och man kan ju nog säga att det inte gick som på Strömsö... Men man kan inte göra så mycket åt det mer. Det var ganska jobbit att sitta och skriva när man var så trött så man kunde ha somnat på plats och ställe. Men är nöjd över att jag hade försökt på alla uppgifter, så få se hur långt det räcker.

Efter provet gick vi till danssalen och övade till äldstes dans. Det är ju mycket roligare på själva dagen om man kan danserna utan och innan. Vi dansade där ca 1h och gick sedan iväg på övningarna. På övningen gick det helt bra nog. Jag är själv nöjd över att jag kan danserna för nästan majoriteten är osäkra på danserna.

Sedan var det dags för träning men kroppen tyckte nog inte riktigt det idag. Hela kroppen kändes och känns fortfarande som kokt spagetti och helt slut överlag. Jag tror att veckoslutet har en stor inverkan på energin denna vecka. Har också haft sjuka fötter som har blivit värre nu under veckoslutet men vi konstaterade att det kan bero på dessa dansövningar eftersom man går upp på tårna mycket och mina fötter håller inte ihop för sånt. Min skada kom också från det så får se hur det går med äldstes dans. Jag tror nog att jag klarar av det men det är nog bara att bita ihop nu för den dansas ju nästa veckas fredag!

Ha en bra kväll! Kram.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hela resan började med att jag for iväg på morgonträningar på lördag morgon. Resan fortsatte från ishallen mot Joensuu! Vi stannade en gång på vägen för vi ville hinna gå på is ännu i Joensuu samma dag för att få känna på isen litegrann och förbereda söndagens tävlingsprestation. När vi kört ungefär två tredjedelar av resan konstaterade vi att vi absolut inte kommer att hinna till den isen. Vi kollade upp ifall det fanns någon istid på söndag morgon och det fanns det! Så vi sköt bara upp det! Vi stannade efter det och åt i lugn och ro. Varefter vi körde vidare och kom oss till Joensuu.

I Joensuu skulle vi övernatta hos min kompis släktingar. Före visste man ju inte alls vart man hamnar men det var en helt vanlig barnfamilj med ett stort hus! Vi fick ett rum att sova i och förberedde oss på en promenad eftersom vi hade suttit hela dagen. Två av våra vänner anlände till Joenuu ungefär enhalv timme senare än oss så vi valde att vandra iväg till deras hotell och sedan gå ut och gå med dem. Det var riktigt roligt!

Vi vandrade tillbaka till hotellet och gick tillbaka till familjen vi skulle sova vid. Sedan borstade vi nog bara tänderna och gick och sova!

Nästa dag alltså söndag for vi iväg på morgonträning. Efter morgonträningen for vi till E & Vs hotell och fixade deras tävlingshår för de skulle tävla tidigare. Då håren var fixade spelade vi lite alias och gick tillbaka till familjen. Då började vi själva fixa våra hår och smink inför egen tävling.

Vi åkte till ishallen ungefär 15 tiden och började värma upp.

Tävlingen för min del gick inte alls bra. Jag var inte alls nöjd med min prestation och bara gick med stormsteg bort från isen när jag gick av den. Jag var helt ärligt riktigt förbannad på mig själv för min prestation var under all kritik. Alla hopp hade fel landning och hoppkombinationer blev ballonger. Jag glömde också bort mitt program så fick ju börja improvisera. Haha med andra ord så gick ingenting bra.

Efter prestationer brukar det inte ta länge så har jag släppt min arghet men inte nu. Jag är fortfarande riktigt förbannad (haha). Efteråt fick vi vänta en ganska lång stund innan resultaten kom..

Då vi väl satt där och priserna skulle börja delas ut så satt jag ännu och var riktigt förbannad. Men så säger de mitt namn till först och det kom som en så stor chock. Skulle aldrig trott att jag skulle vinna. Men det kändes inte bra att ta emot pokalen. Liksom fick bara inte in det i huvudet på mig att jag skulle ha vunnit med den prestationen. Jag hade sett på när den som kom andra presterade sitt program och hon klarade allting och körde ett felfritt program så det kändes så fel att bara ta den där pokalen. Blev nog riktigt glad att ta emot pokalen men det skulle ju nog ha känns mycket bättre om jag skulle ha kört ett felfritt program. Men såhär annars lämnar jag ett riktigt bra veckoslut bakom mig och siktar in mig på nästa tävlingar!

Under detta veckoslut gick vi ungefär 10km, haha det är nog inte riktigt alls min grej men det var kul!)

Hoppas ni haft ett riktigt bra veckoslut!

Kram.

Likes

Comments

Nu är det äntligen fredag! Oj så man har längtat.. Just nu har jag också bara ett prov kvar som skrivs först nästa veckas tisdag. Men mycket skall hända före det! Genast imorgon är det morgonträning som gäller och iväg till Joensuu efter det. Tävlar först på söndagen men vi valde att starta redan imorgon för att ha en lite lugnare tävlingsdag. Tävlar sent så kommer hem på måndag morgon som det ser ut nu. Har lektioner på måndagen så får se hur det kommer gå men det är ett senare problem! Skulle ha haft ett prov på måndagen också men fick skriva det tidigare, så skönt! Är lite orolig över hur min fot kommer klara av detta veckoslut eftersom jag haft en skada för ungefär tre-fyra år sedan och denna vecka har det varje träning tagit lite sjukare. Har själv bestämt att jag kör på fullt dessa tre dagar nu och sedan ser hur det ser ut och känns. Har i varje fall ledig dag på måndagen från träningen så får se. Allting blir nog bra till slut!

Ha ett riktigt bra veckoslut! Kram.

Likes

Comments

Nu har provveckan äntligen kört igång. Har själv skrivit ett av fyra prov men har haft mycket annat för mig i skolan. Jag är ju en av tutorerna på skolan och nu är tiden då högstadieelever kommer på studiebesök så vi tutorer har haft riktigt fullt upp med alla grupper. Imorgon är det sista gruppen som är påväg och sen är det äntligen över. Har varit riktigt slut dessa dagar, vet inte riktigt varför men är åtminstone väldigt tacksam över att gå i gymnasiet för högstadieeleverna var ganska omogna men det hör ju förstås till. Förutom provvecka så har jag också tävlingsvecka.. Jätteroligt men inte så kul när jag inte lyckas få in vissa hopp i programmet som jag vet att jag kan och till exempel idag hoppade jag det just före jag skulle göra programmet och då lyckades det så det stör ju. Men måste bara försöka hålla fokus och få in de där hoppen så tror jag nog att denna vecka kommer gå bra!

Hoppas ni har en fortsatt bra vecka! Kram.

Likes

Comments

Intensiv dag med skola och träning som vanligt.. Men är lite fundersam..

Det är nämligen så att det kommer gympabollar till skolan att sitta på istället för vanliga stolar som vi har haft. Jag testade själv en "boll" på en lektion idag men konstaterade att min koncentration gick till att hållas på bollen (haha) och då tycker jag nog själv att jag har en ganska bra balans som konståkare men vem vet. Förutom det så blev jag också lite rastlös eller med andra ord så märkte jag det mycket bättre än annars. Fick också sjukare rygg av att sitta på den i 75 min men min rygg har nog varit helt i lås både igår och idag så vet inte om det blev värre att sitta på bollen? Kan hända att jag omedvetet satt och spände mig.. Men annars var den nog helt okej och jag tror också att man ganska snabbt vänjer sig med dem.

Men annars är det dags för veckans "korta" dag imorgon med skoldag till 2-3 tiden och bara 1 timme träning, så skönt! Förutom det så är det här sista veckan i perioden vilket betyder att proven skall skrivas nästa vecka, så härligt att snart ha ännu en period över och ha mindre kurser kvar att läsa!

Hoppas du haft en bra dag, Kram!

Likes

Comments

För ungefär en vecka sedan var jag på tävlingar. Det gick bra så är nöjd över min egen prestation! Med tanke på min väldigt hårda träning före så är jag mycket glad över att jag lyckades när det gällde! Slutade på en andra plats och är nöjd med den också. Vill satsa hårdare på kommande tävlingar för att kunna nå guldet. Om två veckor åker jag till Joensuu och tävla, ska bli kul. Har haft en lite lugnare vecka när jag bara har fått träna på olika element men denna vecka börjar vi sakta med tävlingsprogramsövning.

Idag hade vi en finalmatch i skolinnebandy. Före julen var vi också och spelade och därifrån slapp vi vidare till finalmatch som spelades idag. Tre matcher skulle spelas och vi vann två av dem. Vi fick silver i matchen och är nöjd för laget kämpade bra ända in i det sista!

Likes

Comments

Under det här jullovet har jag besökt bland annat Borgå, Helsingfors och Åbo. I Borgå gick vi i gamla stan en dag, så fint! Vi var i gamla stan både på kvällen och på dagen! Det brukar vara en tradition för oss att gå dit för det är så stämningsfullt runt jul men också annars! Det är nästan ett måste om man är i Borgå!! Annars har vi tillbringat tiden med släktingar som man ser så sällan. Härligt att få ta det lugnt och umgås!

På julen åt vi god mat med efterrätt! Efter det kom julgubben på besök, vi var visst snälla förra året. Under kvällen blev det också kaffedags, jag hade bakat två kakor till kaffebordet! De var goda men väldigt mättande! Den 25 var vi på middag hos mina farföräldrar och bara tog det lugnt. Och den 26 var vi på middag till min faster! Julmaten var nog väldigt god men efter den 26 ville man nog inte ha så mycket julmat mera..

Sista veckan av Jullovet tillbringade jag mesta delen i ishallen. Tränade 15 timmar på 5 dagar och tog söndagen till träningsfri dag så kroppen skulle få tid att återhämta sig innan tävlingsveckan börjar som nu för tillfället är igång! På jullovet hann jag också catcha up med S som verkligen behövdes! Vi träffades i stan och gick till raawka för att prata om allt vi varit med om sedan vi senast sågs. Nyåret spenderade jag med min pojkvän och några vänner, riktigt härligt!

Nu är man tillbaka i verkligheten och tidsbristen är redan igång fast skolan just började... Har själv konstaterat att det inte går att kombinera skolan och idrotten utan att må psykiskt dåligt pga för mycket stress(,men det skall jag ändra på). Om man vill satsa hårt på idrotten en period som t.ex en tävlingsvecka så ser man snabbt att skolarbetet lider. Åtminstone jag har klara mål inom både och så skulle ju vilja satsa på båda..

Jag har inte satt upp något nyårslöfte ännu men har små tankar i bakhuvudet som jag skall tänka på i vardagen och träningen. Bland annat att jag skall tänka mycket på min sömn och börja med att ha en bra sömn och efter det se hur träningen och skolan påverkas av det. Hade det alldeles för jobbit de två sista månaderna före jullovet för fick inte mer än ungefär 5 timmar sömn per natt och då led nog både skolan och träningen men också mina vänner som fick stå ut med mig som inte var på det bästa humöret, haha. Märkte också att mitt immunförsvar dalade för annars är jag aldrig sjuk och då menar jag aldrig, men då kom det enmassa förkylningar och dylikt men tävlingarna var påväg så det var bara att träna fast det absolut inte är bra för kroppen. Så sömnen är en viktig sak nu inför det här året.

Sen har jag också bestämt att jag skall stressa mindre och göra läxor och dylikt direkt och ta mindre stress över saker och situationer. Tror att detta kommer hjälpa mig själv att utvecklas som person. Efter att jag har nått dessa två och kan må bra dagligen och inte stressa tills man mår dåligt så får jag nog vara stolt över mig själv!

Likes

Comments

Nu är jag alltså påväg neråt och har gått riktigt bra hittills. Det är såå skönt att bara få sätta sig ner och slappna av en stund och bara försöka varva ner före det skall varvas upp igen. Igår var jag och hämtade min äldstesdans klänning som hade kommit på posten. Jag prövade den direkt och den passade! Jag skall bara köpa en underkjol att lägga under så den står utåt lite mer, annars är jag riktigt nöjd med klänningsvalet! Tycker att det här med äldstesdans har blivit så stort och att familjer satsar mellan 500 och 1000€ på denna dag för att deras barn skall få ha det fint men jag själv tycker att det är lite onödigt så jag beställde en ganska billig klänning och beställde tid till frissa av min vän som utbildar sig till frissa! På det här sättet blir det en mycket billigare dag och man blir ju nog på lite bättre humör när man inte använt upp sådana summor!!

Likes

Comments

Igår var det alltså min tur att fylla! Nu är det bara 365 dagar kvar tills man är 18 år, så kul! Att fylla 17 år är ganska tråkigt egentligen för att det är ingenting som händer. Liksom då man fyllde 15 var det mopedkortet och när man fyllde 16 hade man ju möjligheten att ta ännu ett körkort men när man fyller 17 så är det inget speciellt egentligen. MEN i varje fall kan man ju längta efter 18 års dagen, när man blir myndig och får ta körkort men också slippa in till baren. (haha)

Min födelsedag firade jag med tårta och paket och sedan skola och träningar och där var väl dagen i ett nötskal. Gjorde inte så riktigt mycket för är sjuk och var riktigt trött efter träningarna. Nu skall det packas för imorgon åker jag ner till Borgå!

Likes

Comments

Som ni säkert vet hände det en olycka igår (Sändag) i Vasas Ishall. Vi får alla vara glada över att ingen skadade sig desto mer men det är ju absolut inte roligt när sånt här händer. På denna is skulle vi har haft juluppvisning på imorgon (Tisdag) men den blev inhiberad på grund av denna händelse. Det var ju förstås tur att det inte hände under juluppvisningen.. Men man blir ju nog lite ledsen när man har övat på alla 4 program man skulle uppträda med och tagit fram och fixat alla kläder :/ Men man kan inte göra något åt saken. Vi kommer nog visa programmen på torsdagen men det är ju inte riktigt samma sak..

Likes

Comments