Nu när mina två veckor är klara så är det nu Freddes tur att så högvakt och jag som är ensam. Är ledig också, så bor hos mamma och pappa i en vecka. Övningskör i Täby för tillfället så det är ju mycket närmare. Men är här främst för att umgås med familjen. Hade inte velat vara helt själv i Nynäs en vecka när jag inte jobbar. För tråkigt och ensamt! 

Så nu har jag mer egentid än vad jag behöver. Jag kan tycka det är skönt att vara ensam en dag ibland, äta frukost själv och bara ta det lugnt och så. Men sen efter ett par timmar vill jag ju få umgås med Fredrik. Oavsett om han är borta på övning eller bara går och handlar så längtar jag vanligtvis tills han kommer hem. Känner väldigt stark samhörighet med min älskade man <>

Men jag roar mig med körlektioner som sagt, samt PT-träningspass och så umgås med min kära familj. Det har jag saknat! På onsdag kommer karln hem, sen på torsdag åker vi till Las Palmas. Så skönt! :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En sammanfattning av min upplevelse av 2015

Januari
Året började lugnt. Jag jobbade klart mina sista dagar på mina civila jobb, tränade massor och sov mycket. Spenderade en underbar helg på Yasuragi med min fina vän Patricia, annars var jag bara hemma i Täby och laddade inför intrycket till GMU som var den 26 januari. 

Februari, Mars, April
Våren handlade till 99% om GMU:n i Enköping. Vi hade permission två helger i månaden, annars var det full verksamhet på regementet med exercis, skjutövningar, fältdygn, skyddsvaktsutbildning, träning och så mycket mer som vi skulle lära oss för att bli soldater (grundläggande iaf). Riktigt roligt och ganska så jobbigt emellanåt. Bloggade massor då så jag behöver väl inte skriva så mycket utförligare här. 

Maj
Bara några dagar efter MUCK så började den så kallade befattningsutbildningen. För min del så innebar det en förflyttning från armén till flottan, så efter tre månader i Enköping var det dags för fem månader i Karlskrona. Det kändes roligt och spännande med en ny stad och nya människor, men samtidigt tråkigt att splittras med plutonen från Enköping och alla jag lärde känna där. Men nu med facit i hand så kan jag säga att det var ett riktig bra val, såklart för tjänsten för den trivs jag jättebra i, men mest för att det ledde till att jag träffade min underbara man. Vi gick samma utbildning och det dröjde inte många veckor (typ två?) innan jag var totalt fast och förälskad i honom. Dock så var ju jag tillsammans med en annan när vi träffades, så det blev lite stormigt där ett tag. Men jag valde att vara med Fredrik och både då och nu är jag så lycklig över att det blev så. Jag har en så underbara sambo och man som jag älskar av hela mitt hjärta.

Juni
Juni spenderades i Karlskrona förutom en vecka i Halmstad för utbildning där. Det var då som jag och Fredde blev tillsammans "på riktigt" och vi hade en supermysig vecka där. Hela juni var jättehärlig, det var ofta bra väder och sol så vi badade, solade, tränade tillsammans, drack öl på uteserveringar, hade picknick och massa annat trevligt tillsammans. Midsommar firade vi i Nynäs tillsammans med mina systrar och Freddes kompisar. Det regnade hela dagen och natten men vi hade det bra ändå. 

Juli
Vi hade semester hela juli och i brist på eget boende så flyttade vi in hos mina föräldrar en månad. Vädret var ganska dåligt mestadels av tiden så så mycket sol och bad blev det knappast. Men vi gjorde en hel del mysiga saker ändå. Vi åkte Vaxholmsbåt till stan, träffade vänner, tog det lugnt hemma, kollade film/serier och drack massa kaffe och åt chips ;) Fredrik charmade mig med gitarr och sång varje dag och jag var lyckligt nykär mest hela tiden. 

Augusti 
Spenderades i Karlskrona med utbildning. Vi tog examen i slutet av augusti och jag blev bästa elev/kursetta. Ganska förvånad men glad och stolt blev jag såklart :)
Annars hände inte mycket. Vi åkte till Karlshamn en helg bara för att testa en ny stad. Där var det rätt dött men vi hade det mysigt ändå. 

September 
Var sista månaden i K-krona. Vi hade verkanstålighet och lärde oss släcka bränder, rökdyka, täta skrov vid vatteninträngning, sjukvård på fartyg - med riktigt roliga och svettiga sjukvårdsövningar, t.ex. vid en övning så spelade jag skottskadad med fejkblod sprutande ur armen. Jag låg uppe på ett tak så Fredde fick både försöka stoppa blödningen och bära ner mig för en brant stege medan jag grät och skrek - hur kul ;D. Vid en annan övning så skulle Fredde spela att magen var uppsnittad så han hade löstarmar och blod smetat över hela magen. Så då fick han panikskrika istället medan vi försökte släpa ut hans över 100 kg tunga kropp från ett litet utrymme i fartyget. Som sagt svettigt, lärorikt och jätteroligt eftersom det inte var på riktigt. Förutom sjukvård så lärde vi oss livräddning och överlevnad i vatten och annat nödvändigt för den kommande tjänsten... En lärorik och ganska rolig månad. När vi inte jobbade så satt jag som vanligt ihop med min man. Vi bodde ju på olika logement i en kasern med massor av folk så att få egentid som par var inte så lätt. Så vi höll mest till ute på stan. Gick promenader (jag gick, Fredde marschade med packning), fikade, åt mysiga middagar och gick på bio till vi hade sett alla filmer som fanns att se. Sen tog vi ofta in på hotell för att få sova tillsammans. 

Oktober
Nu började jobbet på riktigt och det var dags för mig att flytta tillbaka till Stockholm medan Fredrik var kvar i Karlskrona. Jag åkte direkt ut på övningar medan Fredde gjorde liknande saker på sitt förband. Flera långa veckor i oktober och november kunde vi inte ses eller ens ringa varandra. Det var jobbigt att längta så mycket efter varandra, men vi klarade distansen ganska bra ändå.


November 
I början av november fick vi tag på en lägenhet i Nynäshamn som en bekant till Fredde ville hyra ut. En supermysig liten tvåa på rätt bra avstånd från jobbet. Äntligen fick vi för första gången sen vi träffades vara helt ifred och ensamma <>


December 
Jobbet flöt på med lite förändring eftersom min högvaktsträning började efter Lucia. Fredrik flyttade hem för gott i samma veva och den 22 december förlovade vi oss! Det känns underbart och 100 000% rätt. Visst att vi inte varit tillsammans jättelänge, men det är inte direkt mitt första förhållande och jag känner skillnaden på nu och innan. Jag har hittat min man. 
Julen firade vi i Vaxholm men hela min familj och juldagen hos Freddes mamma med hans yngre bröder. Nyår firade vi i Uppsala hos hans storebror och så firade vi även min underbara mammas 50-årsdag i mellandagarna. Jättemysigt och trevligt med alla högtider men både jag och Fredrik var sjuka (pangförkylda) nästan hela ledigheten. 

Allt som allt ett riktigt jävla bra år måste jag säga! Hittat ett jobb jag älskar och en underbar människa som jag vill dela mitt liv med. 2015 kommer jag minnas med ett leende på läpparna :)Likes

Comments