Det blir inte så mycket skrivet här, och tyvärr inte så många samtal hem just nu. Men jag tänker på er där hemma och saknar er, alltid! Men jag trivs faktiskt riktigt, riktigt bra i Karlskrona. Med människorna, staden, skolan och allt annat. Jag kunde inte ha det så mycket bättre faktiskt (förutom att man bor på logement då, men det har ju sin charm det med). Hoppas att ni har det bra där hemma. Massa kärlek! <3>

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Har haft en supermysig söndag med god frukost, kaffe och plugg på balkongen, sedan en springtur och till sist middag på balkongen. Det börjar äntligen bli sommar, så underbart! 


Likes

Comments

Dessa ord som befälen ofta sa kommer alltid vara GMU-minnen för mig. Jag gillar hur det pratades där och många ord är förknippade med situationer som inte alltid var roliga just då, men som blev det efteråt och som vi rekryter skrattade och skojade åt tillsammmans. Hur fan är det möjligt" kommer nog få mig att flina i flera år framöver. 

Glädje upphör 
Smakligt 
Taget
Uppfattat
Klockan är Kalle 
Med högsta möjliga hastighet 
På enklaste sätt 
I min arms förlängning 
Totalt jävla underkänt
Hur fan är det möjligt 
Hur fan ser du ut egentligen 
Jävligt obra
Återgärda
Gi-gi-GIVAKT
Framåt/gör det 
Fippla på
Sluta fippla
Tid slut, stå still, STÅ STILL 
Oceaner av tid 
Det får du lista ut själv 

Allt dåligt man gör leder till att man dör i fält och får åka likkista/trälåda hem

Likes

Comments

Det är så fint här! Jag är ju uppvuxen i skärgården och van vid vackra vyer, men jag stannar ändå upp flera gånger om dagen och bara njuter av hur fint det är här, både inne på basen och utanför. Nu har jag tyvärr inga bilder på alla fina villor, vackra gamla hus och hamnar. Men naturen räcker och blir över, fint va? :)

Likes

Comments

Långhelgen flög förbi precis som helger brukar göra, och den var lika bra och mysig som de alltid är. Lunch med Frida, grillmiddag med HELA familjen (älskar det!) med finbesök av kära gamla vännerna Carlis och Carro, egentid bestående av att slökolla på tv i mjukiskläder, bada med tända ljus och en springtur i spöregn (älskar att springa i regn). 

Nu ligger jag i sängen och slocknar när som helst. Idag har jag, förutom att gå i skolan, hunnit med en liten springrunda och två besök på gymmet. Imorgon kl 06 väntar nästa gympass sen blir det någon annan träning efter skolan. Att bli placerad i en småstad någonstans i Blekinge, få mycket fritid (läs; lätt att bli rastlös) och ha 15 meter till gymmet, det gör det så mycket lättare att gå dit. Så det tänker jag göra ett antal timmar om dagen de kommande månaderna :)


Supergod rulltårta som lillebror Davve bakade och morfar och Cissi på varsin long board... Härlig kväll med familjen :)
 

Likes

Comments

Nu har jag inte skrivit på en vecka ungefär, men jag har haft fullt upp. GMU är ju klart och jag har valt att ta anställning och stanna kvar i Försvaret, dock så har jag bytt från LedR till Flottan. Det lockar mig helt enkelt mer och jag är glad att jag nu får skaffa mig en befattning på ett fartyg och sedan kommer få åka ut på havet. Men först är det utbildning som står på schemat, hela sommaren (förutom fyra veckors semester i juli) och mer därtill kommer bestå av massa pluggande. Men det ska bli roligt! Även fast utbildningen är i södra Sverige vilket innebär en hel del resande hem och tillbaka. Jag flög från Stockholm för några timmar sedan och ska strax sova. Imorgon är första skoldagen så jag uppdaterar senare och berättar hur vi har det.

Förutom nytt jobb så har både jag och Simon fyllt år denna vecka. Simon firades som jag ungefär, mysfrukost, familjemiddag och så bjöd vi över vänner på kvällen och gick ut en sväng. Väldigt trevlig och lyckad dag tycker jag :)

Likes

Comments

Fyller jag visserligen inte idag utan imorgon, men mina nära och kära har firat mig idag eftersom det är måndag imorgon och fullt upp för alla. Så det känns verkligen som att det har varit min födelsedag idag :)

Dagen började med att min älskling gick upp och lagade pannkakor med jordgubbar och glass till frukost medan jag låg kvar i sängen. Precis som förra året :) Men då var det så varmt så vi åt på balkongen i shorts/bikini, nu är det inte riktigt lika varmt än så vi åt inne och slökollade på tv. Riktigt mysigt!

Framåt eftermiddagen så åkte vi till min familj i Vaxholm. De bjöd på massa god mat som vanligt; fläskfilé, entrecote, potatisklyftor, baguette, olika goda såser och så lite rödvin. Sen kaffe och en jättefin hemmagjord tårta. Alltid lika underbart att komma hem och umgås med min älskade familj!

Likes

Comments

Tycker om
Skjutövningar 
Skjuta skarpt
Öva strid 
Elda
Sitta eldpost 
Sova i tält
Spendera mycket tid i skogen 
Vapenvård
Putsa kängor och vårda materiel i lugn och ro
Ordning och reda
Bära uniform
Bygga förläggning 
Samla granris
Bygga ensambivack
Lära sig nya saker nästan varje dag, både teoretisk och praktiskt 
Lösa uppgifter på egen hand   
Gemenskap och kamratskap - "alla ska med"
Språket - gammeldags korrekt svenska med roliga formuleringar (och en del svordomar) och att använda efternamn som tilltalsnamn 
Strimma A - ibland 

Tycker mindre bra om
Visitationer 
Omvisitationer 
Gå på formation
Äta på tid
Göra saker på orimligt kort tid 
När man inte får information (ofta!)
Vårda materiel när man är trött 
Vara ute när man fryser  
Gå patrull i skogen mitt i natten med ljusdisciplin 
Närkampspass som är åtta timmar långa
När befälen jävlas bara för att de kan 
Dagar man inte lär sig något men som ändå är fullspäckade
Marschera med packning 
Fippla med och ta på och av utrustning och förstärkningsplagg 
Bära utrustning, speciellt kroppsskydd, comtacs, hjälm och vapnet (för det är så otympligt)
Stridspittar med för mycket testosteron 
"Visa lite vilja" över saker man egentligen inte vill göra
Spendera 24 h/dygn med samma människor 
Strimma A - ibland
Springa milen när man inte har lust
Bristen på fritid 

Likes

Comments