Det är nu man börjar längta efter sommaren på riktigt. Januari och februari är de månader jag tycker minst om. De enda jag inte tycker om. Kallt, mörkt, oftast snöigt och bara allmänt tråkigt. Och man blir torr i ansiktet och blek som ett jävla spöke. Plus att man hinner ju tröttna rätt rejält på vädret under hösten och december. 

Men i år har jag något spännande planerat i mars/april som behöver mycket förberedelse. Så nu är det är bara att börja ladda. För jag är inte redo än. Får se januari/februari som åtta nödvändiga veckor för att lära mig att klara av det jag vill klara av :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så var ännu en jul över. Först hade vi lite lilljul hos morfar i Åkersberga den 23e, sedan med familj och släkt hemma i Vaxholm. Massa mat, massa fika, Kalle Anka och julklappar. Avslutade dagen i min bästa väns soffa med ett glas vin. Allt som allt en fin jul, men tomt och annorlunda utan mormor.


Nu ligger jag i sängen och kan inte sova. Tänker för mycket, både på bra och dåliga saker. Haha jag och mina "upp och ner" alltså... Antingen är det tomt i huvudet eller så funderar, reflekterar och planerar jag alldeles för mycket. 

Känner en himla massa idag också. 
Fina och bra känslor :)

Likes

Comments

Då var det dags för lite julledighet. Jobbar tre pass under julen men är annars ledig till den sjunde januari. Riktigt skönt faktiskt! Julstämningen är i princip obefintlig men det är okej. Gillar ändå inte vintern så överdrivet mycket.

Denna höst har jobbmässigt känts helt okej ändå. Tycker att jag har varit duktig som har orkat trippeljobba och bara varit ledig i snitt två-tre dagar i månaden. Dagarna har verkligen flutit ihop, flera gånger har jag kommit på mig själv med att undra vad det är för dag, har mer än en gång sagt "trevlig helg!" till ungarna när dom har gått hem från skolan en vanlig måndag och ibland blir jag osäker på vilket jobb jag är på väg till på morgonen. Men det är väl så när man bara kör på med gasen i botten, man hänger knappt med själv. Vissa dagar har jag känt mig rätt sliten och utmattad, men några timmars extra sömn har löst det varje gång. Ska nog orka med samma schema inför våren också utan problem. 

Överlag denna höst så har jag varit väldigt lycklig. Känner mig fulare än någonsin men har väldigt roligt och skrattar varje dag. Jag känner mig fri.
 
Men mormors bortgång var och är väldigt jobbig och svår att greppa. Speciellt mötet med döden som var så nytt för mig, det kändes verkligen som en traumatisk käftsmäll. Att se mormor gå från frisk till sjuk, sedan sämre, sen lite piggare, sen dödssjuk bara timmar från döden och sen död. Borta. Jag har tänkt mycket på döden sen dess. Den skrämmer mig inte lika mycket längre som innan, men insikten att livet är så skört och flyktigt är jobbig eftersom det innebär att alla andra jag älskars liv är lika sköra. Ena stunden kan man vara på topp i livet och nästa stund död. Så man ska ju verkligen försöka njuta av varje dag man får vara frisk. Det finns ju en anledning till att det är en klyscha, därför att det är så jävla sant.

Men jag är inte bättre än andra, ibland känns livet förjävligt, jag tittar mig i spegeln och ser bara fel osv. Men jag vet att jag överlag har en positiv inställning och jag tar inte mig själv på så stort allvar jämnt, vilket också gör att jag nästan alltid är glad, ler och skrattar mycket. Jag har en del kollegor som klagar och gnäller och det är det värsta jag vet, då får jag verkligen bita mig i tungan och klistra på ett smile för att inte säga vad jag tycker och tänker om dem just då. Som tur är mina familj och mina vänner lika positiva som jag och bjuder på så mycket glädje, pepp och kärlek :) 

Jag tror starkt på 2014. Det kommer bli ett grymt år och jag är redo att jobba hårt, träna hårt och slänga mig rätt in i förändringar och strategier för att nå mina olika mål. Och så ska jag fortsätta ha roligt också såklart :) så gott nytt år på er i förskott, kom ihåg att det är DITT liv och bara du som bestämmer hur du vill leva.


Likes

Comments

 Åtta plusgrader mitt i natten i december. Är det inte fantastiskt? När sommaren tar slut alldeles för fort som vanligt så uppskattar man ju inte direkt att det blir kallare, regnigare och mörkare. Men att få ett milt höstväder mitt i vintern när det vanligtvis brukar vara smällkallt och massa snö är ju helt underbart och jag blir glad varje gång jag går ut på morgonen. Man slipper förfrusna fötter och händer, lager på lager, raggsockor och dunjacka. Hoppas att det håller i sig ett tag till. För förr eller senare blir det väl -15 och snökaos denna vinter också precis som vanligt. 

Sen att julkänslan är lika med noll spelar ingen roll. Det kommer bli så underligt och tomt utan mormor. Men gemenskapen för familjen kommer vara fin och extra stark, och det är ju det som är poängen med julen, eller hur? Det där med julklappar är ju inte så spännande längre när man tjänar sina egna cash. Kan ju säga att högst upp på min önskelista står faktiskt en golvmopp haha. Dock så älskar jag att handla till andra men just nu har jag noll inspiration och ingen aning om vad jag ska köpa. Får ta det problemet den 23e tillsammans med resten av Sveriges befolkning ;)

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka i min säng fast hemma i Vaxholm. Det har varit en en väldigt vacker dag till mormors ära. Begravningen var väldigt sorgligt såklart men ändå ljus, varm och kärleksfull. Väldigt mycket mormor. Vi var i kyrkan en timme för själva begravningen, sedan åt vi smörgåstårta och kaka och drack vin och kaffe tillsammans med släkt och vänner och tittade på ett väldigt fint bildspel som min morbror hade gjort om mormors liv. Mormor var noga med att det skulle vara festligare än det vanliga kyrkkaffet och det blev det också tycker jag. Riktigt trevligt och jag är glad att ha en så stor släkt fylld av fina, varma och empatiska människor. Från mormors begravningsprogram, älskar det fotot på henne för man ser verkligen vilken livsnjutare hon var. 80 fantastiska år fick hon på jorden, omgiven av människor som hon älskade och som älskade henne, och hon dog med nära och kära hos sig efter fina farväl. Bättre liv kan man nog inte önska. <>

Likes

Comments

En grå tisdag förmiddag i mitten av december. Den 10e för att vara exakt.. Det är grått, lagom kallt och lite snö ligger på marken. En vanlig vinterdag för andra, men inte för oss, för idag är det din begravning mormor. Den börjar kl 14 men vi ska ses i kyrkan innan kl 13.15. Det kommer bli så himla fint, morfar och dina barn har planerat allt jättenoga och du kommer nog att tycka att det är så vackert. Och oroa dig inte för att alla är så ledsna... Det är ju bara för att vi saknar dig så mycket!

Jag sitter på Roslagsbanan på väg till Åkersbega station där morfar och Cissi ska hämta mig. Vi ska handla lite, äta lite och sen åka till kyrkan. Jag är faktiskt skräckslagen. Har svårt att andas och vill bara hoppa av och springa åt andra hållet. Eller egentligen vill jag ju inte missa detta för allt i världen, men det kommer bli så himla tungt, jobbigt och sorgligt. Jag har jobbat på och lyckats trycka undan alla känslor. Inte velat inse och förstå. Men nu är det dags och det känns bokstavligen som att hjärtat går sönder i tusen bitar. Älskar älskar älskar dig! 

Likes

Comments

En timmes pw får att få lite dagsljus var välbehövligt efter två dagar i sängen. Pratade med min storasyster i telefon hela promenaden, skönt att få bolla tankar och funderingar om familjen, livet, kärleken med mera med en av mina bästa vänner :)
Likes

Comments


På väg till fredagens morgonträning. Tappade ju motivationen ett tag, och det är galet hur snabbt sängen blir väldigt skön igen och det blir sååå jävla svårt att släpa sig upp. Fast visserligen är mitt utgångsläge halvdant, jag tränar inne i stan på Östermalm 06.15-07.30 och börjar jobba på Södermalm kl 10. Så jag åker hemifrån Täby kl 05, sedan tillbaka hem efter träningen, duschar, äter frukost nr 2 och åker sen tillbaka till stan och jobbar till kl 21. Så dessa dagar förlorar jag fyra timmars sömn och sover om jag har tur ca fem. Men det är bara just do it som gäller. Det ger mig så mycket på flera olika plan. Och idag flög jag nästan upp (eller snoozade inte 40 min iaf), för jag har längtat en hel vecka på att få träna men har varit tvungen att vänta ut höstens första förkylning (det var väl på tiden egentligen). Men nu är jag tillbaka och jag har en grym träningsplan inför våren. Trevlig fredag folk! :)

Likes

Comments

Att jag älskar min juciepress? ;) 
Vitaminkick delux <>


Likes

Comments