2017 har precis som 2016 varit ett intressant och utvecklade år med ännu fler mål och framtidsplaner uppnådda eller påbörjade. Tre efterlängtade, eller länge planerade, saker var körkort, Australienresa och högskolestudier. Körkortet tog jag i januari, resan blev av i mars och i augusti började jag en treårig officersutbildning på Militärhögskolan Karlberg. Det är väl årets största positiva händelser. Något tungt och tragiskt var, och är, min morfars bortgång i juni. Precis som med mormors bortgång känns det forfarande overkligt och ogreppbart. Döden är och kommer nog alltid vara min stora fasa, oavsett hur ofta jag kommer få bekanta mig med den. Vila i frid finaste morfar <3

Årets började med jobb som vanligt. Högvakt, sjödygn och vaktdygn löste av varandra och jag trivdes som vanligt väldigt bra ombord mitt fartyg och på flottiljen. Sen var jag ledig i fyra veckor för resan, finns inlägg om den i tidigare inlägg på bloggen. 

Hemma igen forsätte jobbet rulla på, fler övningar, kurs i Karlskrona och även testerna till Karlberg. I maj fyllde jag 26 år, kan erkänna att jag kände en viss åldersnoja över att ”trilla över kanten” och bli närmare 30 än 20. Den nojan har jag haft sen 23 och den kommer och går, är väl ganska normalt antar jag. Hur som helst, jag firade med familjen, morfar och Fredde i Vaxholm som jag brukar. Annat jag gjorde i våras var att springa Vårruset med några kollegor och jobba med rekrytering på innebandy-SM för andra året i rad. Jag väntade spänt på mitt eventuella antagningsbesked till skolan som kom i slutet av maj om jag inte minns fel. 

Sommaren kom och började med en stor övning i södra Östersjön. På en uteservering under en ledig dag i Polen dagen innan vi kastade loss  ringde Cissi och gav beskedet  att morfar lämnat oss. Jag spenderade väl de två veckorna till sjöss med att bita ihop på vakterna och mer eller mindre gråta i min binge på frivakterna. Väl hemma igen fick jag äntligen vara tillsammans med familjen och då var det direkt lättare att andas. Men förutom sorgen hade övningen många givande inslag och jag hade många roliga och trevliga stunder också. Men att vara iväg på ett fartyg utan att kunna ringa hem när man precis förlorat en anhörig är såklart allt annat än vad man kan önska. 

Sommarledigheten började efter övningen och min sista dag som sjöman gick alldeles för snabbt, det var riktigt vemodigt att lämna min arbetsplats och alla fina kollegor för fyra års utbildning (först tre år på skolan sen navigationsutbildning) på andra platser. 

Sex veckor ledigt, jag minns knappt vad jag gjorde. Midsommarfest i Nynäshamn. Morfars begravning i Åkersberga. Hälsade på i Vaxholm flera gånger. Spenderade några dagar i Dalarna hos Freddes farbror. Sen hyrde vi en stuga norr om Gävle (?) några dagar till. Vi åkte till Härjedalen med mammas sida av släkten. Vandrade i fjällen, åt och drack gott och hade det bra. 

Annars så fiskade vi ganska mycket, festade en del, sov för mycket och tränade för lite. Körde Tough Viking i slutet av sommaren, kände mig lite klen men var annars i förvånansvärt bra form ändå. Vädret under sommaren var sådär vill jag minnas, det var ingen strålande sommar och den passerade som vanligt allt för snabbt.

Den 14e augusti var det dags för inryck på skolan. 150, eller egentligen fler, nya ansikten, ny pluton och uppladdning inför fältvecka. Skulle jag säga att jag inte var nervös vore det en fet lögn, men jag kände som ändå som jag brukar göra en trygghet och ett lugn inom mig själv att jag skulle fixa det, oavsett vad som skulle komma. Vilket än så länge har stämt bra. Fältveckan var inga problem över huvud taget, fystesterna inga problem, kurs 1 G, kurs 2 VG, nästa fältvecka som skulle vara liknade GMUns Aldrig Ge Upp var inte ens I närheten. Många nya vänner och överlag riktigt bra människor i kursen. Jag har verkligen haft en så rolig höst. Men det har också varit en del ångest och stress. I början var omställningen ganska jobbig och jag kände en viss separationsångest från förra jobbet och gänget där, sen ångest inför övningarna, hur jobbiga de egentligen skulle bli. Ångest inför plugget i början, ”hur gör man en det här?” Var väl känslan första kursen. Och en del bakisångest har jag också smakat på. Studentliv och kadettliv, det blir ju en hel del festande. En del problem med min relation hemma med Fredde och att få ihop mina ”två liv”. Men utöver det så har det verkligen varit min bästa och roligaste höst på länge, kanske bästa någonsin. Jag har utvecklats som person och lärt mig mycket. 

Nu är det lite julledigt innan studierna sätter igång igen. Jag mår bra, jag och Fredde har det bra. Jag är tacksam över året, lycklig för de fina människorna jag har omkring mig. Syskon och föräldrar, släkt och vänner, min fina sambo... Glad för att min kropp funkar och går att pressa hårt oförberedd men slippa smärta. Den är min maskin och nästa år ska jag ta hand om den och ge den den hälsa den förtjänar. Jag ör tacksam över att studierna inte är på någon överdriven nivå och tacksam över min förmåga att vara lättlärd och samtidigt ha bra ”teoretiskt” minne. Det underlättar.

2017 alltså. Ett spännade år med nya insikter.


Jag har såklart en del mål och planer för 2018. 

Göra mer av:

Leva ett balanserat, hälsosamt liv där jag har koll på läget och inte skapa mina egna problem genom att ta dåliga beslut (det är alltså egentligen inget riktigt problem men absolut en förbättringspunkt). 

Träna regelbundet. Öva på dips. Bli starkare och lära mig springa långt (dvs mer än 10 km) oftare. Äta mycket hälsosammare med fokus på näringen. Dricka alkohol mer sällan. Vårda min också Freddes förhållande. Bli bättre på att plugga i tid, från kursstart. Reflektera mer, helst varje dag, skriva ner det som en dagbok. Bli bra på mina språk! Engelska och ryska blir det 2018.

Göra mindre av:

Motsatsen till göra mer av, dvs äta mindre skräp, festa mindre, spendera färre timmar framför tvn osv. Oroa mig mindre över saker jag inte kan påverka. 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


"Kod för att importera min blogg till Nouw: 3578366811"

Likes

Comments

En kall men härlig morgon i Härjedalen :)

Likes

Comments

Som vanligt så kommer här en sammanfattning av året. Extremt dåligt med bloggandet av mig under  2016. Ska försöka bli bättre för det är kul att läsa senare. Även denna sammanfattning tog en himla tid, började i januari och nu i september 2017 skriver jag klart. Får därför bli ganska kort och sammanfattat, för minns ju inte alla detaljer längre.

Allt som allt så var 2016 ett bra år och jag har hunnit med en del som vanligt. Mycket fokus på jobb som vanligt, men samtidigt mycket kompledigt  (ca 12 v), så jag har hunnit vara civil och tagit det väldigt lugnt också. 

Januari
Högvaktsträning och Högvakt på Stockholms Slott med jobbet. Jag stod post och tyckte det var en ganska rolig men frusen upplevelse. Spontantköpte även ett PT-paket på Sats och började träna med en PT på Sats Stureplan.

Februari
Andra omgången högvakt sedan ledigt i tre veckor. Jag började övningsköra på körskola i Täby och så åkte jag och Fredrik till Gran Canaria en vecka. Vi bodde i Las Palmas i norr men insåg snabbt att solen och sommarvärmen fanns på södra sidan av ön. Så vi åkte buss fram och tillbaka många av de dagar vi var där. I stort bestod veckan av att sola, bada, äta goda middagar och bara njuta av livet. Vi vandrade även i bergen en dag och paddlade kajak. Väldigt mysigt resa, vår första tillsammans.

Mars
I mars firade jag och mina systrar vår mammas födelsedag lite i efterhand genom att besöka ett Spa i stan. Vi hyrde ett eget rum med bubbelpool med mera och hade några härliga timmar med bad, dusch, mousserat vin och frukt. Vi avslutade kvällen på en mysig restaurang där vi delade på ett gäng goda rätter.
Jag och Cissi firade även morfars födelsedag genom ett besök på ABBAs museum och lunch på Djurgården. En väldigt trevlig dag <3>
Våren började visa sig och jag och Fredde åt årets första uteserveringsmiddag på en och fiskade lite i Nynäs. 

April 
Innebandyfinalen med jobbet, stod som Yrkesinformatör. Kul!
Grillmys i Vaxholm med familjen. 
Besök av Cissi till nynäs, vi lagade mat och hade det supermysigt.
Vid påsk blev jag vegetarian. Mindre bra val för mig visade det sig senare (fick proteinbrist=förkyld 24/7).

Maj
Fyllde 25.
Stod häck för Chiles president med jobbet.
Gick på Amfibieregementets soldatbal på Munchenbryggeriet med Fredrik. Vår första bal :)
Åkte till Karlskorna i ca sex veckor för rustning av fartyget. Mindre kul men värt såklart.
Fredde hälsade på en helg, ett år efter vi blev kära i varandra i den staden. Härligt att vara där tillsammans igen.
Vi fick förstahandskontrakt på en trea i Nynäs och flyttade dit 16 maj. Kändes och känns så bra.

Juni
Mer Karlskrona, besökte min vän Emma i Kalmar en helg.
Bella tog studenten! Hurra hurra hurra :) 

Juli
Skaffade katter, Somalin Malte och Maincoonen Loke. Världens finaste kattgrabbar <>

Augusti 
Åkte med familjen till Skåne och hälsade på farfar. Fredrik var också med. Mysigt som alltid i Skåne. 

September
17 dagar i september var jag på den internationella övningen NoCo med jobbet. Presail en helg i Köpenhamn med shopping, fest och vakttjänst, sedan till havs. En riktigt bra och rolig övning. 

Oktober
En så härlig fiskehelg i Älvkarleby med pappa och Fredde. Det var min födelsedagspresent till pappa och det var så himla lyckat. Kommer garanterat göras om! Fick min första havsöring :)
Hann även med Flottans bal, också på Munchenbryggeriet. Supertrevligt och lyckat.

November
Mer övning med jobbet. Var konstant förkyld april-november, gick till läkaren för tester och det visade sig att jag slarvat med att få i mig äggviteprotein, så blev mer infektionskänslig. Började äta kött igen och blev frisk nästan direkt.

December
Övningskörde väldigt mycket, på körskola och med pappa inför min uppkörning i januari...
Som jag klarade på andra försöket. Så fick till slut körkortet, även om det blev i början av 2017. 
Julen firades som vanligt hemma i Vaxholm med min älskade familj och pojkvän.

Likes

Comments

I Tin Can Bay valde jag och Fredde att ändra planerna lite och följde inte med de andra till Fraser. Främst på grund utan att det var onödigt dyrt så det kändes inte värt. Nog är naturen säkert fin där, men jag tvivlar på att det är så himla mycket vackrare än fastlandet några kilometer bort att det är värt flera tusen. I alla fall, de andra åkte dit på en arrangerad tur som var två nätter/tre dagar. 

Jag och Fredde tog bilen och åkte knappt två timmar norrut till Torquey/Hervey Bay på Fraser Coast. Vi checkade in på ett dubbelrum på ett billigt hostel vid stranden och gick ner för lite snorkling. Dock var det så grumligt så man såg inte så mycket. Men på stranden sprang tusentals små blåa krabbor runt i grupper i väntan på att tidvattnet skulle bli högt igen, så några djur såg vi i alla fall. Annars var strandbesöket inget vidare, men stranden var vacker och ren precis som resterande stränder vi har sett hittills i Australien. 

På kvällen när solen gick ner så tog vi en promenad ut på en lång pir där många stod och fiskade. Annars var det ganska dött där vi var och efter två nätter i lika lugna Tin Can Bay så ville jag till något livligare ställe. Vi båda var sugna på att testa surfing, så tidigt dagen därpå bilande vi ner till Noosa igen och tog en två timmar lång surflektion. Det var så himla roligt och jag lyckades stå upp och surfa i alla fall tre gånger. Men svårt var det och vi blev halvdränka ett antal gånger när det kom större vågor. Efter lektionen åt vi på Bettys Burgers som har riktigt bra hamburgare och åt Ben&Jerry till efterrätt. Det var en av de bästa eftermiddagarna på resan och jag var väldigt glad och lycklig :) 

Nästföljande dag hyrde vi egna brädor i fyra timmar för att öva mer. Vet inte om det var att vågorna var större men det var svårare att försöka surfa och det kändes som att man antigen slogs runt som en torktumlare under vattnet tillsammans med brädan i fotsnöret eller så låg man bara och plaskade i väntan på en våg. Men det var ganska kul ändå, ganska frustrerande dock att det var så svårt. Men vågorna där var rätt stora och kraftfulla, så pass att jag när jag med brädan försökte komma förbi där vågorna bröts slogs omkull 3-4 gånger och torktumlade runt innan det blev en lucka så man kunde springa ut snabbt. Så man kände sig ganska dränkt den dagen och saltvattnet sved i näsan och halsen. Men en härlig och solig dag var det. 

På eftermiddagen bilande vi tillbaka till Rainbow Beach och hämtade upp Leo och Nina som också hade haft bra dagar och var nöjda. Vi packade in oss själva och alla väskor i bilen och åkte en bit norrut, till Bundaberg, där vi övernattade. På morgonen åkte vi till Town of 1770 och Agnes Water där vi badade på båda ställena och åt lunch innan vi åkte till nästa stad som blev Gladatone. Där åt vi middag på en thairestaurang och passade på att tvätta kläder. 

Efter natten började vår första längre roadtrip på 7-8 timmar till Airlie Beach och Withsundays. Vi hade bokat en dagstur med Ocean Rafting, en större rib/gummbåt som gjorde tre stopp under dagen. Första stoppet var för promenad i regnskog och lunchbuffé på en strand mittemot Whitehaven Beach som är en av världens vackraste stränder. Naturen, sanden och havet var ju exakt samma där vi var, men Whitehaven är 7 km lång så det är väl därför den är lite extra speciell. Men jag såg ingen skillnad. Vi snorklade lite innan lunchen och åt i våra stinger suits vid vid vattenbrynet. Fiskmåsarna var extremt påflugna och man fick passa sin tallrik noga. En fiskmås attackerade min och snodde potatis när jag bar tallriken från båten och sen fick vi sitta och skvätta sand och vatten på dem för att hålla dem borta från maten. De var verkligen inte rädda för människor. Efter maten snorklade vi lite mer, såg bland annat en blåsfisk och en stor stingrocka. På vägen hem gjorde vi två stopp för snorkling på korallrev, vilket var så himla vackert. Så många olika fiskar och koraller i olika färger. Jag har snorklat i röda havet när jag var i Egypten och i indiska Oceanien i Thailand, men Australien (Stilla havet) är nog bäst hittills. 

Väl tillbaka på fastlandet så åt vi middag, drack lite vin och spelade kort. Dagen därpå väntade en lång biltur upp till vårt sista stopp, Cairns.

Cairns var helt underbart. Själva staden var inget superspeciellt (dock väldigt trevlig vid kusten, med allt man behöver, en saltvattenslagun och trevliga grillplatser mitt i centrum, plus tusentals stora fladdermöss som flög runt överallt i skymningen). Men vad vi gjorde i Carins blev minnen för livet.

Vi checkade in på ett 4-stjärnigt hotell för våra nio återstående nätter. Bra pris för en rymlig och fräsch lägenhet med pool, bubbelpool och grillplats.

Dag två i Cairns började vi vår utbildning för att ta dykcertifikat (PADI Open Water). Det var en fyra dagar låg kurs, med teori, toeriprov, simtest, övningsdyk i pool och sedan det bästa; dykning i stora barriärrevet. Vi åkte ut med en stor båt, dök tillsammans med gruppen totalt fyra dyk på två dagar, som max till 17 meters djup. Det var en helt magisk upplevelse. Vattnet var 30 grader varmt och kristallklart, korallerna var otroligt vackra och djurlivet helt fantastiskt. Vi såg så många olika fiskar i alla färger man kan tänka sig, sjöstjärnor, sjögurkor, musslor stora som människor, en mindre haj och en havsköldpadda som var lika nyfiken på oss som vi på den. Det är dagar jag för alltid kommer bära med mig som ett underbart minne.

Förutom dyken, besöka stränder (där man bara fick bada i en inhägnad på grund utav risken för korkodiler och maneter...), promenera runt i staden, dricka Goone och bara chilla så gjorde jag och Fredrik något annat äventyrligt som jag aldrig kommer glömma. Vi hoppade fallskärm :)

Vi samlades på hoppcentret innan soluppgången kl. 05:30, fortfarande yrvakna och nervösa (iaf jag haha, F är ju alltid så "cool" med allt). Fallskärm har länge varit något jag varit nyfiken på men fått bankande hjärta bara av tanken (bokstavligt talat). Men, man måste ju testa för att veta.

Vi åkte buss ut tillsammans med resten som skulle hoppa, gick ombord ett minimal propellerplan tillsammans med våra instruktörer och lyfte. Allt gick så snabbt så det kändes nästan overkligt och jag var så himla "pirrig" (bättre ordval än nervös, för det var jag visserligen men också taggad). Instruktörerna spände fast oss stenhårt vid dem med hjälp av en sele och sen var det dags. Fredde var först av alla och jag kommer aldrig glömma ner de hoppde/föll ut, swish sa det så var de borta. Jag var direkt efter och jag tror inte ens jag andades, var så himla spänd. Vi lutade oss fram och föll ut... Jag var beredd på en lite obehaglig "fritt fall-känsla" med wow... Det var helt fantastiskt. Jag sträckte ut armarna och föll med fantastisk utsikt över marken nedanför. Man hann verkligen båda tänka och uppfatta, fast man föll i typ 200 km/h kändes det ganska lugnt och behagligt. Fallskärmen fälldes ut med en ryck och magen föll tillbaka på sin plats och vi seglade ner i soluppgången. Jag hade bara en tunn t-shirt och tunna byxor samt glasögon man lånade på plats, men det var lika varmt som vanligt. Vi landade genom dimma på ett gräsfält och jag ställde mig upp, lite skakig men så lycklig. Adrenalinet gjorde mig så illamående. Trodde man skulle få den berömda "kicken" men icke, bara spykänsla för min del haha.

Fredrik gick kursen Advanced Open Water också, annars hann vi inte så mycket mer. Eller vi besökte en av världens äldsta regnskogar som låg ca en timme norr om Cairns. Extremt fuktigt, det regnade till och med när vi var där. En häftig upplevelse, men en skog är ju en skog, så spännande var det kanske inte. Men absolut värt ändå.

Dagarna flög fram och till slut var det dags för oss att lämna Australien och åka tillbaka till vår vardag i Sverige. På 3,5 veckor hann vi en hel del och jag är så himla glad över den här resan.
Kommer garanterat åka tillbaka till detta fantastiska land i framtiden.

Platserna vi besökte:
Brisbane (1 natt)
Burleigh Beach 
Byron Bay (1 natt)
Surfers Paradise 
Caloundra (1 natt): 
Australia Zoo
Noosa (2 natt)
Cooloola/Rainbow Beach:
Tin Can Bay (2 natt) 
Fraser Coast: Torquay/Hervey Bay (1 natt)
Noosa en gång till (1 natt)
Bundaberg (1 natt)
Town of 1770/Agnes water 
Gladstone (1 natt)
Airlie Beach (2 natt)
CAIRNS (9 natt)
Palm Cove
Trinity Beach 
Daintree rainforest 
Port Douglas 

Likes

Comments

Just nu är jag i Australien tillsammans med Fredrik, min kusin Leo och hans kompis Nina. Vi har varit här i sex dagar idag och har 16 dagar kvar. Vi landade i Brisbane i mitten av östkusten och kommer avsluta i Cairns som ligger ca 170 mil norrut. 

I Brisbane hämtade vi upp vår förhyrda lilla bil och gick runt lite på stan och åt lunch. Efter 30 timmar flygresa med stopp i London, Hong Kong och Cairns samt en helomvändning av dygnsrytmen så var vi alla ganska trötta och däckade vid kl 17. 

Dagen efter tog vi en avstickare två timmar söderut för en natt i Byron Bay som vi har hört mycket gott om. Det var ett fint ställe med surf/hippie/hipster-känsla och både genuint och turistit på samma gång. Vi bodde på ett hostel vid stranden som var nytt och helt okej fräscht. Innan incheckning gick vi till stranden och för sol och bad plus snorkling för Fredde och Leo. Jag och Nina hoppade över det för att vågorna var väldigt starka och svåra att ta sig igenom. Alla brände sig tyvärr snabbt i solen trots hög solskyddsfaktor så nu flagnar både jag och Fredde och Nina har fått brännblåsor. Men trots det är det otroligt skönt, man kan ha shorts och linne dygnet runt utan att frysa det minsta och vattnet i havet är alldeles perfekt varmt, runt 25 grader. 

På kvällen drack vi lite vin och öl och åt middag på en resturang som tyvärr inte var värd sitt pris. På morgonen vaknade vi tidigt och gick ner till stranden i soluppgången. Det var så vackert, himlen och havet var ljusgrått, blått och lila och vi såg delfiner hoppa ca 20 meter från strandkanten. Många vackra fåglar såg vi också. Vi letade efter ett trevligt frukostställe och hittade ett mysigt nyöppat café som drivs av en egyptisk/australiensk familj. Det var så bra så vi åt lunch där senare under dagen. En av de som arbetade där rekommenderade oss att åka förbi en speciell sjö på vägen norrut. Det gjorde vi och sjön var helt röd, färgad av te-träd som växter runt den. Häftigt :)

Annars på väg norrut igen så stannade vi i Surfers Paradise, som precis som vi har hört var som ett sämre Miami (jag har ju inte varit där men Nina har). Skyskrapor, nattklubbar och lång sandstrand. Vi köpte varsin Ben & Jerry-glass och åt innan vi åkte vidare. 

Vi bilade i totalt ca tre timmar innan vi kom fram till en liten stad där vi övernattade och lämnade tidigt för att besöka Australia zoo. Det var roligt att se djur man aldrig sett innan, bland annat koalor, kängrur, wombats cassowary-fåglar och red panda (kattbjörn). 

Nästa stopp blev Noosa där vi stannade två nätter i en trevlig lägenhet. Noosa Norr om Brisbane och är tydligen en av Australiens populäraste turistorter. Det var både helg och världens största surfevent när vi var där så det var väldigt mycket folk, men härligt ändå. 

Fredde och Leo hyrde kajak och paddlade och jag och Nina tog en härlig stranddag med picknicklunch och varsin bok. Efter några timmar började det plötsligt spöregna, med det var lika varmt och skönt ändå. Vi gick hem och mötte upp killarna, när regnet dragit förbi så gick vi till Noosas nationalpark för en promad och bad på stränderna där. Tyvärr hann inte jag och Fredde så långt för han blev bränd av en brännmanet vid första stranden. Så vi delade upp oss och jag och Fredde gick tillbaka till huvudstranden som låg 15-20 min bort för att fråga livräddarna vad vi borde göra. På vägen blev Fredde yr och hade hög puls och jag blev ganska orolig då vi kan lite om maneterna som finns här. Vi vet ju att det är säsong för de dödliga men då får man väldigt ont snabbt vilket Fredde inte verkade ha, bara "brännässle-ont". Tack och lov fick vi veta att denna manet var ganska ofarlig och Fredde mådde bättre efter ett tag. 

Vi gick hem och i väntan på att de andra skulle gå klart i nationalparken hoppade vi i bubbelpoolen utanför rummet och drack varsitt glas vin. Det hade hunnit mörkna och det var härligt att sitta i det varma vattnet under stjärnorna och bara njuta. Mellan palmerna flög det många fladdermöss stora som kråkor vilket också var häftigt att se. När de andra var tillbaka drack vi lite mer vin och gick ut och åt hamburgare. Tanken var att gå ut men alla blev trötta så vi gick hem och sov istället. 

Efter Noosa åkte vi vidare norrut och är  just nu i en liten ort som heter Tin Can Bay, lite söder om världsarvsön Fraser Island som är vårt nästa stopp. Idag tar vi det bara lugnt än så länge. Vi gick upp tidigt imorse för att titta på vilda delfiner som vant sig vid att få fisk varje morgonen vid en liten strand. Fina djur är det. Igår tog vi en riktig långpromenad på 1,5 mil i skogen i Cooloola naturreservat. Det var väldigt varmt och fin natur. Vi såg en ful padda och en väldigt stor spindel, annars inga större djur. 

Imorgon blir det ju troligtvis Fraser Island och camping, skriver mer efter det :) 

Likes

Comments


Oj vad längesen jag skrev här. Jag har helt tappat motivationen, mest för att lägga in bilder krånglar och blir dålig kvalité. Främst bloggar jag ju får att det är kul att kolla tillbaka, så utan bilder känns det halvt onödigt. Men jag ska försöka fixa det och får förhoppningvis lite blogglust tillbaka. Men jag håller på att sammanfatta 2016 i ett inlägg, så en helhet kommer jag i alla fall att ha nedskriven. Just nu går jag Högvakt på Stockhoms slott igen. Det är helt okej. Sen väntar en hel del mer jobb innan jag är ledig i en månad och drar till Australien. Berättar mer om det snart! 

Likes

Comments

Nu sitter jag och Fredrik på planet hem till Stockholm från Karlskrona. Vi har haft en underbar helg tillsammans i staden där vi först möttes. 

Vi gjorde det mesta som vi brukade göra för ett år sen när vi bodde här. I torsdags var vi ute och åt på biobaren och fortsatte till foxen, en lokalpub som alltid är fullsmockad av karlskroniter och sjömän på torsdagar då det är karaokekväll. Haha det är lika mycket småstadshäng som det låter. Fredrik sjöng kareoke och jag blev lika imponerad som vanligt över hur grym han är. När det stängde tog vi taxi till lägenheten som jag har där nere. 

På fredagen fick jag släpa mig upp för att jobba från 07, men slutade innan kl 10. Så jag köpte med mig mat och annat gott hem och väckte mannen sov fortfarande låg och sov. Vi tog det lugnt hemma till middagstid då vi tog bussen in till stan för att äta middag på Stars and Stripes. 

Lördagen spenderade vi också inne i stan. Det var Pride i Karlskrona i helgen så vi passade på att kolla på paraden. Fantastiskt med så mycket kärlek samlat i en parad. Ett par gifte sig också mitt i allt, härligt att få bevittna det.
Annars så kollade vi i affären och jag köpte några småsaker. Det är så mycket trevligare att handla här nere. Inte alls lika mycket folk som trängs, utan man kan lugnt strosa längs kullerstenen och gatorna utan att känna någon stress. Stor skillnad från Stockholm. Det finns ändå rätt många affärer i Karlskorna och nästan alla vanliga kedjor har butik där. Förutom att kolla affärer så fikade vi på Wayne's. Där spenderade vi många kalla höstkvällar med att dricka te och prata förra året när vi ville vara ensamma. Innan vi åkte till lägenheten för myskväll med film så besökte vi Sumo Sushi. Jag är inget stort fan av sushi men deras är riktigt välgjord och god. 

Idag har vi också spenderat dagen i stan. Dock är det mesta stängt på söndagar men vi har ätit lunch och glass i solen samt chillat på en brygga nere i hamnen. Båda somnade i solen och vaknade lagom till att flygbussen skulle komma. 
Allt som allt en underbar helg! Jag ska lägga in lite bilder senare när jag fattar hur man gör så kvalitén inte blir sämst.


Likes

Comments

En restaurang man borde besöka när man är i Karlskrona är Biobaren. Det är väl mer ett hamburgerhak men med lite bättre och godare mat än på andra ställen. Mysigt ställe och trevlig personal också. Vi åt där ikväll för att en kollega fyllde år. Första gången jag tog vego där och det var riktigt gott. När Fredrik och jag bodde här åt vi där flera gånger och när han kommer på besök ska vi garanterat gå dit.

Min kikärtsburgare med svamp och lök, så god efter ett 12-timmars arbetspass med för lite lunch. 

Känner man sig extra hungrig kan man beställa deras what the f*ck-burgare, 600 gram kött :P

Likes

Comments

Bor jag i just nu. Vi har precis, äntligen, fått ett kontrakt i första hand.
 I Nynäshamn knappt en km från lägenheten vi har hyrt i andra hand sedan november. Vi går upp en tusenlapp i månaden i hyra, men får nästan 30 m2 mer. Nya lägenheten är riktigt bra med fräscht badrum och kök, walk in closet, kakelugn i vardagsrummet och större balkong än den vi har haft. Med kvällssol :) Så jag är verkligen nöjd och glad! Nu kan vi äntligen lägga ner lite energi på möbler och annat, det har inte känts jättemotiverat när man aldrig har vetat när man måste flytta. Har ju bott i andra hand/annans lägenhet sen jag var 19 och hunnit bo i fem olika lägenheter sen dess. Så nu ska det bli skönt att kunna slappna av lite och få känna sig hemma "på riktigt". Vi flyttade nästan allt i helgen som var, men har kvar den gamla någon månad till. Den tredje lägenheten är jag i just nu, i Karlskrona. Vi är här några veckor med jobbet. Så det var ju skönt att jag fick en egen lägenhet istället för logement som man är van vid. Skillnaden på att vara rekryt/plugga och faktiskt jobba antar jag. 

Annars har jag och Fredde varit på hans jobbs soldatbal i fredags på Münchenbryggeriet med utgång efteråt. Balen var jättefin och lyckad tycker jag. Sist jag var ute en hel natt var förra sommarens enda utgång i Stockholm. Vet inte varför men krogen har så totalt tappat charmen i mina ögon. Det är liksom inte kul längre. Antar att det beror på att man börjar bli lite äldre. En perfekt fredag kväll i mina ögon består av hemmamys med min man, eller kanske ut och ta två-tre glas vin med en trevligt umgänge om det är fint väder. Men nattklubb, nä. Det är jag klar med. 
   

.

Likes

Comments