Nu är vi i mellandagarna och leken här hemma är i full gång, det tar ett par dagar för barnen att ens hinna öppna och leka med alla ljuvliga leksaker som dom fått.

Jag älskar verkligen att köpa julklappar, man har alltid någon vision om att man ska julmysa i butikerna och njut av julmusik. Istället blir det ofta att jag får lite små panik när jag möts av fullpackade butiker och bara massa stress som smittar av sig omedelbart, folk borde verkligen lära sig att slappna av och inse att saker och ting löser sig.

Så till viss del handlade jag årets julklappar på nätet, vilket inte alla gånger är att föredra enligt mig men det var en toppenlösning för mig i år.


Bland alla tusentals olika hemsidor har jag mina favoriter som jag alltid återkommer till, men jag har faktiskt en ny favorit.
www.krabat.se

Det jag gillar med deras hemsida är att dom har ett "lagom" stort utbud, något för alla åldrar och det absolut bästa är att dom har en hel kategori för Astrid Lindgren, det kan man aldrig få för mycket av och jag vill alltid uppmuntra när barnen självmant vill leka med hennes karaktärer och få böckerna att komma ännu mer till liv.

Astrid Lindgren produkter hittar ni här.


God fortsättning!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kl.08.00 i morse gav sig den lilla bilen av till Astrid Lindgrens Värld lastad med mig , Charlie och mamma. Detta är tredje året i rad vi är där med Charlie och det är precis lika roligt varje gång. Antingen har hon en ny favorit eller så hittar hon något nytt att hitta på när vi är där. Bland de första vi gjorde var att gå in i Pippi butiken och hon plockade direkt upp en trä kniv och en ögonlapp, det blev rätt med en gång till den lilla piraten!
Tråkigt nog hade hon så himla mycket spring i benen så det blev inte att vi satte oss ner och tittade på någon teater, vilket annars hade varit väldigt roligt för det har varit ett suveränt väder hela dagen.

Vi gick från Emil i lönneberga till Mattiskogen , till pippi, Madicken, Nils karlsson pyssling, Karlsson på taket ja hela varvet runt. Tror inte vi missade ett enda stopp. Vi lyckades ju till och med bada både hon och jag när vi skulle balansera på ett par stenar tillsammans, men det var bara skor och fötter som fick lida för det.

När vi kände oss mätta på Astrid Lindgrens Värld ville jag åka vidare till Katthult för att titta på gården där dom spelade in Emil i Lönneberga. Sagt och gjort vi åkte även dit, lite knepigt att komma fram men det gick tillslut.

Och vilken idyll! Det var som att ta ett stort kliv rätt in i barndomen. Efter så många gånger man tittat på Emil så vet man ju från vilka vinklar och vrår dom spelat in i från, hur det ser ut när Emil springer ut i snickerboa och pappa Anton efter. Det var verkligen som att man kunde ta sig tillbaka till en av dom gånger man satt där framför tvn med ett kasettband i spelaren och kunde uppleva allt en gång till, fast lite mer verkligt. För alla oss som är uppväxta med alla Astrids fantastiska verk är detta verkligen något värt att besöka.

Hon är redan min favorit bland de nya sedlarna som kommer i höst, hon är värd att sitta på 1000-lappen om man ska värdera det på något sätt men sedan förstår jag hur dom tänker. Att 20-lappen är den sedel som rör sig mest i barns plånböcker och vem är inte då den mest passande? Kommer alltid älska och minnas Astrid Lindgren och låta mitt barnasinne finnas nära till hands! 

"Kära lilla krummelur, jag vill aldrig bliva stur"Vi kom fram till att Charlie var 300 pannkakor hög! Vi gick även förbi butiken där Pippi köpte 18 kg karameller.
Tyckte också att dethär med en nappkista var en skojig sak!

Hon använde dendär stackars träkniven till de mesta, undrar bara hur hon kom på detdär med att dyrka upp lås?

Avslutar detta bildhav med denna fantastiska lilla tös där man riktigt ser hur allt bus lyser i ögonen på henne! 

Likes

Comments

Barnen och jag gick upp och gosade upp oss i soffan och började titta på Pettsson i morse , vilket man inte kan göra utan att bli super sugen på pannkakor.

Sagt och gjort, vi slängde ihop ett gäng goda plättar och smaskade på till frukost!

Likes

Comments

Det måste vara ansträngande att ha semester för mig, jag lyckades vara tillbaka på jobbet i en dag innan jag blev sängliggandes både onsdag och torsdag..

Så tråkigt att bli sjuk nu när vi har såå mycket roligt att göra. Men jag är tillbaka imorgon pigg och kry!

Jag har saknat denna glassen väldigt mycket de senaste dagarna..

Likes

Comments

Nu är vi i slutet av sommaren, min semester är inne på sista dagarna och det har varit helt fantastiskt att få vara ledig med familjen.

Det är som om att man blir lite "ledigare" i sitt tänk på sommaren, man vill unna sig väldigt mycket. Iallafall blir jag sådan :)

Men det ska bli ganska skönt att få starta upp hösten måste jag säga, på alla plan. Jag har alltid lite olika inställningar när vi gr in i olika årstider. Hösten är alltid mysig, vår natur klär upp sig i varma fina färger och jag vill att den ska vara strukturerad. Börja bygga upp en lite större buffert då det är dyrare att äga hus under vintermånaderna och speciellt ett nytt sparande till nästa års semester.

Trots att ambitionen är att alltid ha en tillräckligt stor buffert liggandes om något skulle hända, som t.ex att värmepannan går sönder eller att man upptäcker att det är punktering på vinterdäcken när dom väl ska bytas, så kan det vara svårt.

Då har jag hittat en smart grej, den heter flexlimit . Det ger dig möjlighet att gå minus på ditt bankkonto en period. Det blir alltså som ett vanligt lån och du använder bara det som behövs för att du ska kunna ordna det som i vissa fall kan vara lite små akut.

Jag är alltid för att man ska kunna förutse det mesta och ha en backup plan ,men detta är en väldigt enkel och smart idé för att ta hand om det oväntade på ett smidigt sätt.


Nu längtar jag efter stickade tröjor, tända ljus och en varm go brasa.Likes

Comments

Klockan 11.52 den 23 augusti. Detta vill jag minnas.

Likes

Comments

Man begriper knappt var det är man har framför nästippen förens man ser bilderna man tagit, det är för vackert att ta in!

Det är så häftigt att vi är ca 2 timmar hemifrån, men får njuta av allt detta.

Emil förklarar för Charlie att Lollo & Bernie bor på det stora berget. Men också att det är Tefiti (en gudinna som ger allt liv i Vaiana filmen) och hon blev alldeles till sig 💚

Likes

Comments

Vissa gånger så går det inte alltid som man tänkt sig, idag var en sådan dag. Vi hade tänkt spendera större delen av dagen vid havet, men barnen höll inte alls med.
Så det blev en snabb visit sedan tillbaka till poolerna. Därefter orkade vi inte sitta på någon restaurang så vi beställde med oss mat och avnjöt den på balkongen, vilket var helt perfekt!

Allt får vara utifrån barnens önskemål , precis som det ska vara!

Likes

Comments

När man åker till nya platser tycker jag man märker ganska snabbt om man 'klickar' eller inte.

Jag blev förälskad första gången jag satte min fot i Paris, lite smått överväldigad av allt jag ville se av Londons små gator och nu är vi här, på Brac i Kroatien, och jag känner mig som hemma.

Det är som ett paradis av vackra byggnader, fin historia, kristallklart vatten och en fantastisk matkultur. Vad mer finns det att säga?

Kroatien, vi kommer att ses igen!

Likes

Comments

Pojkarna i familjen ville inte hänga med ut och gå ikväll så vi gick ensamma Charlie och jag. Det är alltid lika roligt att få lite egentid med barnen och Charlie uppskattar det verkligen.

Vi strosade längs med vackra gator och unnade oss en riktigt god glass på vägen hem!

Likes

Comments