Chapter 13 - Fiona Misa

Det var en gang, som man vanligvis begynner med. Men dette er ikke et eventyr. Dette er en historie om ei jente på 14 år som heter Fiona Misa.

Fiona bor alene sammen med moren, Ella Nathalia Misa. De bor i et lite hus i et tett strøk med snille naboer som hjelper til når det trengs. De har også ei katt som heter Miss Lucie.

Nathalia vil ikke fortelle Fiona hvem faren er eller hvor han kommer fra. Hun blir sur hver gang Fiona spør om han, så hun ga opp å spørre om han. Alt det Fiona har er et bilde av han.

Det er spesielt en nabo som hjelper til uansett hva., nemlig Jake Thorne som har en sønn på 14 år som heter Luke.

Jake er forelsket i Ella, men det vet ikke Ella. Ella merker aldri det. Han har prøvd mange ganger å invitere henne på kaffe. Fiona merker det, men velger å ikke si noe om det, for hun vet at Ella ikke kommer til å like det. Ella er ikke interessert i noe forhold. Hun er fornøyd med livet sitt sammen med datteren og Miss Lucie. Men Fiona har en plan.

Hver uke får Fiona ukepenger. 50$ hver fredag, hvis hun er flink nok til å hjelpe til med rydding å vasking. I flere uker har Fiona spart opp de pengene. Nå har hun over 300$. Hun spurte moren om hun kunne få dra på kjøpesenteret for å handle noe fint til seg selv. Moren sa det var greit så lenge hun er forsiktig. Man vet aldri hvem man møter på gata. Fiona blir litt små irritert hver gang moren sier det. Hun sier det hver gang Fiona skal ut. Men samtidig så er hun glad for at moren sier det.

Fiona går til kjøpesenteret. Den ligger 200 meter fra der hun bor, så en kort vei til å bruke opp de pengene hun har tjent. Fiona stopper idet hun entrer inngangen. Hun ser utover med et smil om munnen. Hun hadde gledet seg til å dra hit for det var veldig lenge siden sist. Fiona går litt til hun finner en klesbutikk. H&M står det. Favoritt butikken hennes. Hun går inn å ser seg rundt. Så fikk hun øyet på en veldig fin genser. En knallrød, strikket genser med fint mønster på. Hun fortet seg å finne størrelsen og gikk til prøverommet. Hun hadde den på seg og ble forelsket med en gang. Hun stod lenge foran speilet og så på seg selv. For første gang i livet hennes følte hun seg vakker. Det hadde hun aldri trodd at hun skulle gjøre. Det å faktisk føle seg fin bare på grunn av en genser. Denne genseren er min, tenkte hun. Prisen var ikke så ille heller. Hun skyndte seg å bytte klær og sprang til kassa for å betale den. Hun gikk til en kafé etterpå for å ta seg en kaffe. Hun gledet seg til å komme seg hjem og vise genseren til moren.

Hun kom seg hjem til moren. Da hun gikk inn døren hørte hun roping. Det var moren som kranglet med en mann. Mannen stakk ut når han så Fiona. «Hvem var det?», spurte Fiona moren. Hun sa ingenting og gikk på rommet sitt. Fiona begynte å tenke hvor han så mannen før. Hun sprang opp på rommet sitt og fant et bilde i nattbordskuffen. Bildet fant hun en gang da hun hjalp moren sin med å pakke opp ting når de flyttet hit. Hun gjemte det i nattbordskuffa siden da.

Det var bilde av moren som holdt Fiona som baby, men det var også en mann som stod ved siden av moren. Det var han! Det var faren til Fiona! Hun sprang ned og banket på døren til moren. Ingen svar. Hun åpnet døren forsiktig for å se. Moren lå i sengen og gråt. Fiona lukket døren forsiktig igjen og gikk i stuen. «Jeg får vente til i morgen med å spørre», tenkte hun.

Neste morgen, ved frokostbordet, bestemte Fiona seg for å få et svar. Et hva som helst svar, for nå er det nok. Hun orker ikke å ikke vite noe. Hun tok fram bildet og spurte hvem mannen var på bildet. «Hvor fant du det bilde?», spurte moren irritert. «Jeg fant det i ei eske når vi flyttet hit», sa Fiona litt forsiktig. Moren tok bildet i fra henne og kastet det i søpla. «Hvorfor gjorde du det», spurte hun. «Spør du om han en gang til så får du ikke ukepenger. Bare glem han», sa hun. «Jeg vil heller vite om faren min enn å få ukepenger. Om du ikke forteller meg det, finner jeg ut det selv», sa Fiona og hentet bildet i søppelbøtta og sprang på rommet sitt.

#bok #drama #fionamisa

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229