Å leve med depresjon og angst

For meg er det veldig slitsomt å leve med angst og depresjon. Psykisk slitsomt. Man blir hele tiden trøtt av det og orker nesten ikke å gjøre noen ting. Føler ikke for å møte noen eller gå ut en tur eller vaske kopper og fat. Orker ikke å gå i dusjen, en gang. Alt man kan gjøre er å sitte på stolen foran pcen, sitte i sofaen å se på tv eller ligge i senga og bare vente til det går over. Men det gjør jo ikke det.

Selv om det kanskje er lyst midt på dagen, er det fortsatt mørkt i hodet. Det er mørkt hvor enn du går.

Angst har blitt en stor del av livet mitt. En stor vekt som jeg så vidt klarer å løfte. Spesielt nå. Jeg er redd for å gå til jobb. Å gå etter hovedveien der det er stor trafikk. Vanligvis så er det bedre med musikk i ørene, men jeg blir fort forstyrret av folkene som går forbi og av bilene som kjører at jeg mister fokuset og blir fort redd. Pulsen går opp og jeg koker opp. Klarer nesten ikke å puste. Men jeg går fortsatt og plutselig er jeg på jobb. Det verste er å krysse veien. Jeg får fram et lite videoklipp i hodet mitt av at en bil kjører rett på meg hver gang jeg skal til å krysse over.

Så det er ikke så enkelt å leve med det. Men man blir vant med det. Man må bare kjempe seg gjennom det. Overkomme angsten. Løfte vekten over hodet og rope ut "Jeg har klart det!". Å leve lykkelig. For man lever bare en gang i livet.


Aldri gi opp!

#angst #depresjon #mentalhelse #aldrigiopp #staystrong

Liker

Kommentarer

Toivosdatter
Toivosdatter,
Stå på, jeg heier på deg. Det er utrolig bra at du skriver om det. Min mor levde et helt liv med depresjon og angst. Hun var bipolar. Jeg har sett hva det kan gjøre med et menneske. Jeg slet selv med angst i min ungdom og heldigvig har jeg ikke det lenger. Jeg kjente på det selv da og håper jeg ikke får kjenne det igjen.
nouw.com/toivosdatter
chapters
chapters,
Så bra at du har overkommet angsten! Så glad på dine vegne!
nouw.com/chapters