Header

Nu har jag haft min stora telefonintervju vilket betyder att det här är på riktigt nu. Jag har väldigt blandade känslor kring detta, dels ser jag fram emot det här äventyret, att få lära känna nya människor och ta del av en annan kultur. Tyvärr är det inte bara positiva konsekvenser av den här resan utan något jag isett den senaste veckan är att jag inte bara kommer få nya vänner utan jag kommer även förlora många av de vännerna jag har idag, självklart kommer jag ha mina närmsta kvar men det återstå att se vilka som faktiskt är mina äkta vänner. Att säga hejdå till sin familj ett halvår kommer även det bli svårt, jag kommer i princip vända upp och ned på hela mitt liv. Tror att de flesta som bestämmer sig för att åka bort såhär får den här lilla ångesten någon gång under väntan inför resan, när man inser att man faktiskt ska åka.

Det är 4 månader kvar, vilket kan låta som lång tid men tiden går väldigt snabbt och särskilt på våren, det här har fått mig att få en helt ny syn på mitt liv, jag vågar inte bygga upp nya relationer eller komma för nära någon då jag vet att jag dessvärre med största sannolikhet inte kommer ha kvar någon av dem jag inte träffat än. Så vad gör man för att orka? Jag har valt att hantera situationen genom att försöka att inte tänka på det allt för mycket utan att fokusera på att träffa de personer jag trivs med och mår bra av att umgås med. Det är drygt 4 månader och äntligen kan jag börja nedräkningen på riktigt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så äntligen är den engelska telefonintervjun avklarad och jag är antagen av STS till au-pair programmet!!! Är superglad! Intervjun var inte så omfattande utan de frågade ungefär samma frågor som finns på ansökningsblanketten och sedan lite om varför jag vill åka och vad jag tror att det innebär. Tror egentligen att det enda som är viktigt att tänka på under en sån här intervju är att vara ärlig och inte överdriva något. Självklart undrade jag lite varför intervjun var på engelska och det bar tydligen på grund av att de ville kolla ens nivå på engelska.

När intervjun var klar satt jag och jobbade lite på min ansökan och är faktiskt nästan klar, har bara kvar att låta andra skriva om mig och att skriva mitt personliga brev, så snart är det dags att skicka in min "final application" och få börja prata med familjer, är så taggad!!

Likes

Comments

Sitter och väntar på att bli uppringd av STS för att ha min telefonintervju nu, är av någon anledning löjligt nervös. Även om risken är liten tänker jag på att det kan hända att jag efter den här intervjun får höra att jag inte blivit antagen 😣 Men hoppas på att allt går vägen och skriver senare om hur intervjun var och vad som är bra att tänka på innan en sådan här intervju

Likes

Comments

Idag landade min kusin Marine från Frankrike i Sverige tillsammans två av hennes vänner. De bestämde sig för att resa hit då de ville se den svenska vintern, vilket de tyvärr missat totalt, det är ju ingen snö! Självklart är de lite besvikna då det mest var snön de reste hit för att se men samtidigt är de relativt glada att det inte är kallare än det är.

Vi tog en liten promenad genom gamla stan och gick sedan och tog en fika och åt självklart kanelbullar till kaffet då ingen av hennes vänner hade smakat det, jag skulle inte säga att det var en hit men de tyckte att det smakade helt okej. De ska vara här tills på söndag och har ett fullspäckat schema fram tills dess, bland annat kommer de besöka min skola under fredag för att se hur det ser ut i en svensk skola.

​Även här blir det en lite äldre bild på mig och min kusin från när vi var i USA tillsammans för några år sen då vi båda har en tendens att bli riktigt fula på bild... Tror det här blir en av bilderna jag skickar med i min au pair-ansökan då man ska skicka med några resebilder. 

Likes

Comments

Det var några dagar innan SACO-mässan i Stockholm i år som jag började fundera på att antingen ta ett utbytesår i Frankrike eller åka som au pair för att öva upp min franska. Under mässan blev jag väldigt väl bemött i STS-montern, jag fick träffa en tjej som varit i Paris i lite drygt ett år som au pair och hon kunde svara på alla frågor så jag valde att skicka in en intresseanmälan redan där. Den första anmälan är inte bindande så man kan alltid ångra sig, men man får lite information om vad det innebär att vara au pair och så vidare.

Efter detta fick jag ha en kortare telefon intervju med en av tjejerna på kontoret som ville kolla om jag fortfarande var intresserad av att åka och var jag ville åka exakt. Att välja ort kan ha varit det svåraste av allt, antingen Paris där jag känner mig väldigt hemma och har både vänner och släkt eller den franska rivieran där jag inte känner någon alls. Efter mycket velande och efter att ha pratat med familj och vänner bestämde jag mig till slut för att välja den franska rivieran då det blir mer av ett "äventyr" att åka till ett helt nytt ställe och faktiskt behöva anstränga mig för att träffa nya människor.

Så vad händer nu? Jo, i morgon är det dags för min stora intervju på engelska med någon från kontoret, jag vet faktiskt inte vad som ska tas upp under intervjun vilket gör att jag är väldigt nervös! Jag håller även på att sätta ihop min ansökan, begära ut belastningsregister från polisen, boka in hälsoundersökning och så vidare. Det känns så sjukt att det faktiskt är på riktigt nu. Jag ska faktiskt åka.


Har ingen riktigt passande bild men här är en från sist jag var i Paris och kollade på Tour De France

Likes

Comments