MÅL, INTE LÖFTEN

Hej vänner, har jobbat mycket de senaste dagarna och när jag inte gjort det har jag (försökt) skriva på min uppsats. Är världens största prokrastinerare så har dock inte fått så mycket gjort. Har varit så himla trött och sovit till 11-12 varje dag det senaste, himla tråkig start på 2020 va? Att sova bort halva dagarna :( Har en liten förkylning i kroppen med (ni ba ovanligt att du är förkyld Chanelle), så det ligger väl också bakom min trötthet tyvärr :/Annars då? Har lyckats skriva ner massor av nyårsmål. Inte löften, MÅL. Viktigt att tänka på hur man benämner saker och vad man intalar sig själv. Om du bryter ett löfte, hur känns det? Det är väldigt väldigt negativt associerat eller hur? Men att inte klara sitt mål låter inte riktigt lika illa, då har du fortfarande chans att nå målet, allt är inte förstört, förstår ni hur jag menar? Det är en process. Nu ska man ju ha mål osv för att försöka nå de, men jag menar mest bara för att inte hamna i en "jag är så dålig som inte når mina mål-spiral".

Det är så himla viktigt att tänka på hur du talar till dig själv och om man lurar in sig själv i misslyckande eller inte. Till exempel så är jag sån som varje morgon gör en lista i mitt huvud på allt som ska göras under dagen. Om jag gör den här listan superlång varje morgon så kommer jag ju aldrig hinna klart med den, jag är ju bara människa. Och om jag aldrig lyckas göra det jag bestämt mig för att göra under en dag, hur kommer jag känna mig då? Misslyckad. Men om jag istället delar upp den här oändliga listan på flera dagar och kanske "bara" gör två saker under en dag men faktiskt känner att jag klarat av det, då kommer jag somna nöjd med mig själv och taggad inför nästa dag. Jag kommer känna att jag lyckats med det jag tagit mig för att göra, istället för att känna att "nä nu gjorde jag inte det här och det här och det här...". Framgång föder framgång och även om det är något pyttelitet så är det ändå en framgång istället för ett misslyckande. Det här är i alla fall ett tips jag lärde mig för att inte klanka ner på sig själv konstant, och jag försöker applicera det i min vardag så ofta jag kan.

Så detta tänk har jag alltså haft med mig när jag funderat över mina nyårsmål. Jag har jättemånga mål, för jag har gjort delmål på vägen till "stora" mål. Allting för att känna att jag kommer närmre slutmålet och att jag faktiskt är påväg. Sedan har jag en hel del väldigt simpla mål, ett exempel är att jag har som mål att skratta mer, hur bra?!

Gillar

Kommentarer

FFRN
FFRN,
vart är blusen ifrån? så fin 😍nouw.com/ffrn
chanelleersoz
chanelleersoz,
Tack! Den är från Moa Mattsson x Bubbleroom men tror tyvärr den är slutsåld 😟( <3nouw.com/chanelleersoz
ebbaalexandraa
ebbaalexandraa,
Älskar att du trycker på MÅL. Har aldrig trott på löften till det nya året känns mycket mer äkta och lättar att uppnå saker för man slipper all press och ångest kring det! <3nouw.com/ebbaalexandraa
chanelleersoz
chanelleersoz,
Exakt!!! Håller med dig 😊 <3nouw.com/chanelleersoz
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229