Instagram @chanapha.i

Reseguide - Malta

Under året så har jag varit på och upptäckt Malta två gånger, och jag blev självklart kär i ön. Därför vill jag dela med mig av mina bästa Malta tips. Ni kommer få veta vilka hotell jag rekommenderar, restauranger jag tycker om men även andra fina smultronställen.

Allmänna tips!

- Det går direkt flyg från Stockholm till Malta.

- Deras valuta är euro och eluttag är som i Storbritannien (ta gärna med dig kontanter och adapters!)

- Om du reser under sommarmånader, det vill säga runt maj - september så ta gärna med dig solprodukter, alltifrån solkrämer till after-sun.

- Det snabbaste och bekvämmaste att resa från och till flygplatsen är via Bolt, vilket funkar som Uber.

- Har hört att man ska vara försiktig med de vita taxibilarna då det är en turistfälla.

- Det går självklart att åka buss, båt eller hyra bil om man vill, men jag har ingen riktigt erfarenhet kring det. Har dock hört att bussar inte kommer i tid.

"Vad ska jag göra på Malta?"

Res, upptäckt och njut är mina ledord!

1. Mdina - Maltas gamla huvudstad på medeltiden. Innanför muren ser det ut som en labyrint med små gränder. Förresten så spelades det in en av scenerna i Game Of Thrones här. Hur sjukt? Det enklaste sättet att ta sig dit som turist är att åka så kallad hop on hop off buss. Ta North Route! En biljett kostar €20 per person och man kan åka hela dagen.

2. Sliema - Rekommenderar verkligen att man bor just i detta område just för att det är väldigt lätt ta sig överallt. I Sliema kan man besöka Tigné Point. Här kan man även bada från klippor, kolla solnedgångar samt shoppa på ett shoppingmall.

3. Besök Maltas huvudstad, Valletta. Det går att åka färja från Sliema hit, det tar cirka 5 minuter och kostar €2.80 tur och retur. Valletta är så fint, dock ganska trångt i vissa områden. Här kan man bland annat besöka St John's Co Cathedral (rekommenderas!) och äta en riktigt god glass på Amarinio.

4. St Julians - en fin del av Malta. Här hittar ni grymma restauranger men även nattklubbar. Om man vill åka hit för att festa så är detta ställe så att säga.

5. Comino - Här finner ni mitt absoluta favoritställe, Blue Lagoon. Det är bara så VACKERT här. Under sommarmånader går det båtar från Siliema hit varje dag. OBS! Kolla upp på plats hur ni föredrar att åka hit.

6. Vill ni hellre ligga på en sandstrand? Då rekommenderar jag Golden Bay. Här kan man även snorkla och hitta massa spännande havsdjur.

"Var ska jag bo?"

Ax The Victoria - ett fyrstjärnigt hotell som har världens bästa service. God frukost och inte för att snacka om deras rooftop. WOW. 10/10 alltså!

Bayview Hotel by ST Hotels - ett trestjärnigt hotell, passar till er som har mindre budget men vill gärna bo i Sliema.

"Var ska jag äta mat?"

Surfside - en restaurang som jag besökt två gånger och inte har blivit besviken en enda gång. God mat och trevlig personal! Här rekommenderar jag pasta med skaldjur och pizza.

Noodle box By Medasia - en asiatisk take-away-restaurang. Här beställer man utifrån vad man vill ha i sin "wok", allifrån ris till nudlar. Rekommenderas!

ImPasta - här kan du beställa färsk pasta i olika såser.

EeetWell - är du sugen på nyttig och fräsch mat? Här är stället! Jag kan även tipsa om deras mangosmoothie, den är så himla god!

Tyvärr så har jag inte hunnit besöka Gozo, men mitt mål är att åka dit när jag är där nästa gång.

Hoppas ni gillar inlägget <3

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Underbara Malta, ångrar att jag inte upptäckte mer av ön.
nouw.com/jossustravelpics
Chanapha
Chanapha,
Hann inte heller riktigt upptäcka allt på grund av tidsbrist :/ men är väldigt glad över att jag åkte dit och såg många fina platser <3
nouw.com/chanapha