Sist onsdag kjørte jeg over Dovrefjell, og det var så vakre farger at jeg måtte bare stoppe. Det er ei herlig tid nå.

Det var godt for Zaxon å få strekt litt på bena, etter flytur og mange timer i bilen. Han trives godt med å kjøre bil, og da er det ikke en lyd fra han. Han var nok litt mer stresset under flyturen, for jeg kunne høre han bjeffe da jeg var på vei ut av flyet :) Stort sett gikk det nok greit.

Vakkert.

Etter 3 mnd uten Zaxon må jeg bare knipse bilder av han. Ingenting å si på omgivelsene heller :)

​Balsam for øyne og sjel.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Etter 3 måneders "ferie" inkludert utstillinger i Finland, har jeg hentet Zaxon hjem igjen. Det ble noen dagers reising på meg,men det er vel det hundelivet mitt består av :) Mandag kjørte jeg fra Oppdal til Holmestrand, for å besøke "Gaisa" og hennes 2 valper hos familien hun bor hos. Jeg hadde noen fine timer der før turen gikk til Gardermoen. Må vel få med at det er siste gang jeg skal kjøre den turen om kvelden, for det tok dobbelt så lang tid enn det vanligvis gjør. Jeg tror alle veiene var stengt på grunn av veiarbeid, så det ble masse omkjøringer. Men, jeg kom meg på Gardermoen, og fikk innlosjert meg på et hotell. Så var det opp klokken 05:30 om morgenen, og til flyplassen. I løpet av flyturen mistet jeg 1 time før jeg landet i Helsinki. Min oppdretter i Finland Tiina Ramö plukket meg opp der klokken 11:00 ca, og da gikk det slag i slag. Først var vi og besøkte Marja Salo som har pappa til Zaxon, Elmeri. Etter en god lunch der, dro vi hjem til Tiina og jeg fikk hilse på hundene der. De bor alle i Vaantaa, og det er i nærheten av flyplassen i Helsinki.

Klokken 15:00 var Niklas ferdig på skolen, så da dro vi og plukket opp han. Så var tiden kommet til hovedgrunnen til turen min, nemlig hente Zaxon. Det var ubeskrivelig godt å se han igjen. Først skjønte han ingenting, men så oppdaget han at det var meg. Da var gjensynsgleden stor. Så herlig å kunne kose med han igjen. Zaxon har bodd sammen med sønnen sin Adam som kommer fra meg, og det var utrolig morsomt å se han også igjen. Her er Niklas med far Zaxon til høyre, og sønn Adam til venstre.

Adam er blitt veldig lik faren, men ser at han får ørefrynsene til mamma Mimi.

Niklas prøver å stille opp Adam, og jeg ser at han er blitt en flott gutt på 8 mnd :)

Både Adam og Zaxon har bodd hos Eva Taivassalo, og Adam skal fortsette å bo der. Veldig trivelig å få hilse på henne. Blir spennende å se hvordan det går med Adam fremover på utstillinger i Finland.

Så var turen kommet til å hilse på Lysti, som også er fra meg, og eieren hans Heidi Seppälä som bor i Lahti. Det var ca 1 time å kjøre fra Helsinki og dit. Vi beslkte henne på sommerstedet hennes, og det var utrolig vakkert der. Et flott herregårdshus, i fantastiske omgivelser. Her er grillhuset på eiendommer. Det likte jeg virkelig.

Adam og Lysti lekte seg godt i den store hagen til Heidi. Hun er garner, og det kunne man se.

Skulle tatt et bedre bilde av huset og eiendommen som ligger rett ved en idyllisk innsjø.

Det var så fint inne i det store grillhuset. Tiina, Heidi og Niklas har det morsomt. Må vel innrømme at jeg ikke forstår et ord Finsk, men det meste av samtale gikk heldigvis på Engelsk :)

Heidi og sønnen Jesse. Vi fikk servert en fantastisk god wok med masse grønnsaker, ost og kylling.

Ja det var like godt som det ser ut :) Når grønnsakene var nesten ferdig, la Heidi ost rundt på stekeplaten. Kyllingfilet hadde hun grillet utenom. Nam...

Masse kos i godt selskap. Etter maten fikk vi servert ei nydelig kake som var glutenfri, slik at jeg og kunne spise den :)

​Heidi og Lysti. Hva er vel bedre enn å se at valpene som reiser her fra lever et lykkelig liv i sine nye hjem.

Vi kjørte tilbake til Helsinki og Vaantaaom kvelden, og da var det bare for meg å komme meg til sengs på hotellet. Klokken 04:30 skulle jeg til flyplassen for å ta fly hjem sammen med Zaxon. Flyet gikk 06:40 fra Helsinki, men landet ca kl 07:00 i Norge, for da sparte jeg inn 1 time :)

Likes

Comments

Må først skrive at jeg er ennå usikker på denne bloggen. Ser det er mest flinke skrivere som bruker denne, mens det for min del vilbli mest bilder av hunder. Jeg føler at det kan bli veldig ensporet og veldigsynlig, men det er vel slik her som andre plasser, at man kan la være å se innom en ikke er interessert :) Jeg driver jo et oppdrett av rasen TibetanskSpaniel, og har noen hunder her hjemme. Bloggen vil for det meste dreie seg omlivet med dem, og da blir det en del bilder. Mer det enn tekst. Jeg får prøve meg litt frem her. Akkurat nå står jeg midt mellom den nye og den gamle bloggen, og føler at jeg ikke kommer noen vei. Jeg liker konseptet på denne, så vi får se.

Likes

Comments

"Kode for å importere bloggen min til Nouw: 2910576112"

Likes

Comments

​Jeg prøver meg fremdeles litt frem her på bloggen, og ser hvordan det vil være å legge inn flere bilder. Siden dette er en blogg om vil dreie seg om livet til disse små firbente, er det naturlig at det vil bli mest bilder :)

Likes

Comments


Jeg vil etter hvert importere alt fra min forrige blogg, men ser at jeg må bli mer kjent med denne først :) Det er mye å sette seg inn i, men det er jo det som er morsomt. Jeg liker slike utfordringer :)

Likes

Comments

Livi som er vårt nyeste tilskudd i flokken. Hun ble født her hos oss 4 januar 2016. Far er "Zaxon", Lilileian Honey Bear, og mor er N DK UCH DKJV-13 Chamiilon`s Daydream.

Hun er ei søt jente. Veldig uvant med ei tispe som er så lys i ansiktet som hun er, men hun er jo så bedårende likevel :)

Det er Nina som har funnet navnet Livi, etter ei popstjerne i Lego Friends. Hun er også Nina sin hund, mener Nina selv :) Vi kan si at vi sameier henne :)

Livi er ei flott tispe, og jeg gleder meg til å begynne å stille henne på valpeshow :)

Likes

Comments

Advarsel: Maaange bilder denne gangen også, men hva kan man gjøre. Med så fine motiv, må det bare bli slik :) Her er Nina og Livi.

Som god hundeeier, er det viktig å trene kontakt. Nina tar oppgaven alvorlig med Livi, som er hennes hund (mener hun selv i hvert fall).

To aldeles nydelige jenter om jeg skal si det selv. Nina 7 år og tannløs for tiden. Livi er 4 mnd, og forsåvidt også temmelig tannløs :)

Emma viser at hun ikke har mistet alle tennene ennå.

Den staute kraftkaren Adam. Han er i godt hold kan man si :) Snart skal han fly til sitt nye hjem i Finland, så kan ikke vokse så mye mer når han skal ha plass i flyveske :)

Han er flott Adam gutten syntes jeg. Her er på veien ned til elva og steinstranda.

Disse blomstene ser gode ut tror jeg Livi tenker.

Adam og Emma gikk rett ut i vannet. De la seg, og hadde gjerne svømt lenger ut om de fikk anledningen. Det er god strøm i elva, så det er best å holde godt i båndene til hundene der.

Deilig å være i vannet syntes Emma. Jeg for min del syntes det var veldig kaldt. 

Livi var ikke så dristig som søsknene i begynnelsen. Hun syntes det var mer enn godt nok å bare ligge der og se på.

Adam plasker og koser seg skikkelig.

Shani klarte å lure seg med på turen med valpene også, enda hun nettopp hadde vært med på voksenturen :) Shani er en av de få tibbene her som aldri har likt å bade. Hun syntes det er helt greit å ikke bli våt på bena.

Til slutt dristet Livi seg også ut i vannet. Jeg regner med at hun kommer til å bli en liten badenymfe til slutt hun også, slik som de fleste andre tibbene mine er.

Adam står og skuer utover elva Driva. Det er ei lakseførende elv, så det tas en del opp både laks og sjøørret i løpet av sommeren og høsten.

Emma er også våt og deilig. De ble plutselig så lange på bena, når de ble våt i pelsen.

Nina koser seg ved elva. Hun begynner pent her, men endte opp med oppbrettet bukse, og våt på bena. Hun ville helst vasse i vannet, men det fikk hun ikke. Det er ikke lenge siden det var snø på marka, så får vente litt til.

Det var aldeles nydelig vær og opp i mot 20 grader denne søndagen.

Nina kaster både sand og stein i elva.

Nydelige røde Shani. Disse bildene var fra i går, og hele steinstranda var fri for vann. I dag var jeg og Nina også de nede, men da var det ikke mye igjen. I denne varmen tiner snøen godt i fjellet, og da blir elva temmelig stor. Jeg kan ikke si jeg liker den så godt på våren, når den blir så stri og stor.

En populær pinne å gnage på. Shani var eldst av den gjengen som var med i dag, og hadde førsteretten på den.

Men snur hun seg bort er de andre snare og stjeler den. Æda bæda sier Adam, nå er den min.

Den var god å gnage på for en valp som holder på å felle tenner.

Jeg syntes Adam utvikler seg til en veldig flott gutt. Bli spennende å se hvordan det går med han på utstillinger etter hvert i sitt nye hjemland, Finland.

Må ta bilde av rumpa også :) 

Lille søte Livi. Det er første gang vi har fått en tibbe som er så lys i ansiktet som hun er. Pappa Zaxon har veldig fin sort maske, og mamma Mimi har en mørkere farge på både pels og i ansiktet. Live er nesten helt hvit. 

Hun er da ei fin jente. Masse lys pels.

Enda mer Livi, som er oppkalt etter en i Lego Friends. Slik blir det når en har ei jente på 7 år hjemme. Kennelnavnet er Chamiilon`s Isn`t She Lovely, og det passer også godt.

De tre små som ennå er igjen hos oss. Adam til venstre, Livi i midten og Emma til høyre. Blondiner alle tre, men de har faktisk forskjellig pelstype alle sammen.

Røde Shani sammen med de blonde.

Emma er ei flott jente på 4 mnd nå. Hun er litt tyngre enn Livi, men Livi ser faktisk litt større ut enn søsteren. Kan være for at hun har mer pels, men hun er kanskje litt lengre på bena også.

Flotte Emma som flytter til Island om ca 1 mnd :)

Likes

Comments

Turen til Bergen ble spennende nok. Vi kjørte over Valdresflye, og der var det snø i lufta og på veien. Ikke så veldig morsomt når en har sommerdekk på bilen. Heldigvis har jeg 4-hjuls trekk, og da blir det litt enklere i slike situasjoner. Jeg og Bjørn bodde på Hotell Augustin i Bergen, mens Lona og Zaxon som hos Marit og Øystein. Det gikk veldig bra. Marit skal flytte tilbake til Trøndelag 1 juni, så vi tok med en god del av utstyret hjem. Det var en veldig trivelig tur, og på tilbakeveien hadde vi sol og godt sommerføre :)

Det er nå bare slik at Marit er den som tar seg best ut på bilder av oss, så da er det hun som blir fotografert sammen med hundene. Her har hun dratt oss med opp til Fløien, og det ble en fin tur.

Måtte få med hodet til hjorten også.

En liten pause på turen. Det var greit gåvær. Sol, men egentlig veldig kaldt. Jeg hadde på meg tykk vinterjakke hele tiden, mens vi var i Bergen. Zaxon og Lona gikk som vare det. Heldigvis var det noen småbekker langs veien, så de fikk drikke vann på turen.

Et fint bilde av Marit, Lona og Zaxon på toppen.

Ett til bilde med Bergen i bakgrunnen.

Lona og Zaxon koste seg godt mens vi var i Bergen.

Likes

Comments