Årets bibelvers

Nu när det är ett nytt år så blir det alltid mycket prat om nyårslöften och planer inför året. Jag brukar inte ha några nyårslöften då jag oftast bara tycker att det ger en ångest men däremot har jag olika mål och grejer som jag vill göra det här året. Det kan vara roliga grejer som att jag vill ha uppesittarkväll eller bara grejer jag behöver göra som att fixa nya glasögon. Det är mycket blandat faktiskt, men jag insåg ändå att jag planerade mycket. Jag fyllde flera sidor i min bullet journal med mål, planer och saker att göra vilket absolut är bra så länge man kommer ihåg att inte vara för fast i sin planering.
Om det är något jag lärt mig i livet så är det att det sällan blir som man tänkt sig och då blir man lätt besviken. Därför tänkte jag i år ha en bibelvers att följa. Det var inget jag planerat att göra med det kom till mig en dag när jag läste bibeln och jag förstod direkt att jag måste komma ihåg detta. Här är bibelversen:

Ordspråksboken 19:21 - Människan gör upp många planer, men det är Herrens vilja som sker.

Jag tror att det här är bra att komma ihåg, du kan planera hur mycket du vill men i slutänden är det ändå Guds vilja som sker, så bli inte allt för besviken när det inte blir som du har tänkt dig. Var beredd på att det kommer att bli annorlunda och tänk istället ''kan detta vara Guds plan?''. För vem vet, det kanske faktiskt är Guds plan! Det kanske är därför det blev helt tvärtom än vad du hade tänkt dig, för att Gud hade helt andra tankar för dig.
Så när vi går in i det här nya året låt oss komma ihåg att Gud har en plan för oss, Gud har perfekt tajming och det är hans vilja som sker!

God bless!

Gillar

Kommentarer