Header

Sugen på något nytt, ledat som skonar lederna lite... Är visserligen supernöjd med mina free jumps men shopaholicen i mig vill prova annat. Hahah!
Överväger någon av dessa nedan. Båda från Sprenger, finns bland annat HÄR . Men inte riktigt hittat skillnaden på dessa så ska läsa vidare. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dagens Cella var nog en kombination av alla möjliga humörer en häst kan tänkas ha. Det vände verkligen från sekund till sekund att hade jättesvårt att kontra och möta henne i detta. Vilket slutade med att vi blev osams väldigt många gånger under ridpasset idag.. Och väldigt, väldigt svettiga. Vi red i ridhuset då det var 29 grader varmt ute, men väldigt svalt och skönt inne. Tackar gudarna för det! Ville mest känna igenom henne då hon känts ofräsch under brunsten. Longerade igår och då var hon som vanligt så att säga. Början av dagens ridpass gick bra. Mycket lösgörande arbete då hon kan bli så stel av både brunsten och av att stå längre än vanligt. Även mycket avbrott och igångsättningar, samt öka och minska hela tiden. Gick bra. Stämde även av galoppbytena vilket också gick väldigt bra! Nöjd. Tog en skrittpaus och efter det var det alla årets årstider i huvudet på damen. Gud så tjafsigt allt blev. Hon var log ena sekunden, och andra sekunden sprang hon ifrån mig. Hon fastnade i handen på mig för att sedan studsa iväg som en antilop. Hon nockade mig säkert tio gånger och snubblade sedan framåt. F y f a n så dryg säger jag bara haha! Blev så trött. Men jäklar, tragglade tills det kändes bra och avslappnat igen. Gav mig inte fören allt stämde och oj så svettig hon blev haha! Men även väldigt fin! Men det tog sin tid. Tror jag var minst lika svettig. Var helt död efteråt då jag varit magsjuk. Säkert därför allt inte satt helt 100 idag då min ridning inte var som den brukar. Har tappat alla krafter då jag inte kunnat få i mig mat på 5 dagar. Så blir trött väldigt fort. Alltså presterade inte jag som jag brukar, vilket hon säkert kände av och utnyttjade. Var inte lika stark och stadig i min ridning som annars. Men snart är jag tillbaka!
Efter det lasttränade vi och därefter fick hon äta intagsmaten ute i rasthage medan jag gjorde sysslorna. Förutom allt tjafs som var, så är jag nöjd. Lastningen skötte hon med bravur. Och sedan är hon ju väldigt söt så man kan inte vara arg länge haha.. Nu tar vi nya tag och laddar om inför morgondagens tävling! =)

Prinsessan helt slut efter passet idag haha:

Likes

Comments

Long time no seek. Haft lite paus på någon vecka nu tror jag. Minns inte senast jag uppdaterade. Livet har kommit lite i vägen så att säga. Mycket jobb, alltså verkligen mycket. Dessutom har jag inte mått så bra under de senaste veckorna. Mycket som gnager inombords och då hamnar allt annat i kläm. Denna vecka har jag dessutom varit såå magsjuk, usch! Och Cella har inte heller känts fräsch. Syrran trodde att hon var halt eller hade ont någonstans, men just nu är Cella superbrunstig vilken hon blev i måndags. Och när brunsten är som värst är det ingen idé att rida henne. Hon mår jättedålig under 'högbrunsten' och är jätteledsen. Loj, trött, hängig och stel. Tycker så synd om mitt hjärta. Ska verkligen sätta mig in i det här och läsa på ifall det finns något som kan hjälpa när det är såhär illa. Har ju bara ägt valacker innan så jag har verkligen 0 koll haha!
Ska ta henne på lina idag och se hur hon reagerar. Och imorgon ska jag rida igenom henne. På söndag ska vi ju tävla men tänker självklart inte åka om hon inte känns helt 100. Dock borde det ha lugnat sig nu, hon brukar vara som 'värst' de 2-3 första dagarna och sedan vara i princip som vanligt. Märks mest av i boxen där hon står och skriker, piper, kissar och droppar samt trycker sig mot väggen så fort en häst går förbi. Stackars lilla pärlan haha, får ont i mammahjärtat av att se henne så nere! Fy!
Men förhoppningsvis börjar livet vända för oss och vi är nog snart tillbaka. Stay tuned. =)

Likes

Comments

Måndag: Lösgörande i ridhuset
Tisdag: Vila
Onsdag: Hoppträning för ny tränare
Torsdag: Skrittas ut
Fredag: Lösgörande jogging
Lördag: Tävling omgång 2 med laget i Fagersta
Söndag: Skrittas ut

Ska se om syrran vill ha henne någon av dessa dagar och försöka klämma in det. Annars känns det som en bra planering inför tävlingen, då hoppar vi endast lagklassen då förklasserna var ingen big deal eller hur man nu ska säga. Dessutom jobbar jag natten till lördag och vill helt hinna sova någon timme innan tävlingen hehe..

Likes

Comments

Idag var vi iväg med trion ut laget och hopptränade för Zazza Skärfstad. Cella var superduktig och träningen var väldigt nyttig och rolig. Blir extra kul när vi är ett tight gäng som peppar och stöttar varandra. Blir lika glad över att se deras framgång som över min egna. Vi är världens bästa team och det är jag så tacksam för!
Åter till träningen. Vi fokuserade mycket på banor och svåra svängar. Vissa svängar var så kluriga att vi aldrig fick till dem haha! Fick mycket bra tips att ta med på framtida tävlingar, samt att spåna vidare på hemma. Måste få igång hennes bakdel mer innan jag vänder upp på hindret, samt se till att inte låsa handen. Utan vara mer mjuk och lätt i handen, men ändå kunna stötta lite så hon inte blir för lång. Det var rätt klurigt innan jag hittade 'läget' eller vad man nu ska säga.
Ridhuset var som en bastu. Alltså svettades av att bara titta in i det i princip haha! Så vi var supertrötta, Cella var dyblöt då det var som ett växthus liksom. Förstå luften! Usch.
Hon skötte sig superbra ändå. Några bommar föll men det gör faktiskt ingenting. Är så nöjd över henne ändå. Vi har hittat varandra så bra och blivit så mycket säkrare på lite höjd nu, så alla träningar är superroliga. Så kul att se henne utvecklas! Min bästa häst!
Roligast på hela lilla resan var lätt efter träningen när vi lastat i hästen och skulle åka, så blev Alex kissnödig. Han sprang upp i skogen en vända innan vi åkte. Sedan börjar vi rulla och han börjar slå sig irriterat mot halsen. Då ser jag att han har typ 20 pissmyror på hela ryggen, halsen, nacken samt bilsätet. Skrek rätt ut, Alex fick motorstopp och kastar sig ur bilen och börjar slänga av sig kläderna hahaha. Då har han alltså råkat ställa sig i en myrstack när han kissade så hela bilen var ju full av myror hahaha! Vi hade lite att göra innan vi kom iväg kan man ju säga... Stackar Cella förstod ju ingenting. Dock stod hon så fint både på väg till och från träningen. Min duktiga tjej!

Likes

Comments

Gårdagens hoppträning för Mia gick bra. Kan inte tillägga så mycket mer än att ja, det gick bra. Hon var lite mer loj igår, vanligtvis brukar hon tagga till som bara den och jag får mest sitta och bromsa. Men igår fick jag verkligen rida på ordentligt. Dock var underlaget hårdare än vanligt och det kan vara orsaken till att de flesta hästar blev lite mer bromsiga så att säga.
Vi tränade banhoppning igår, låg väl på metern som vanligt. Fick till många fina språng och fina rundor. Hon var lite loj i början och i slutet av banan, men mitt i så tände hon till och började dra iväg haha. Jätteknasigt. Jag red superbra igår om jag får säga det själv. Hade bra timing, visste hur jag skulle korrigera henne för att lägga henne rätt, aktiverade henne hela tiden. Jösses vad jag var slut i benen efteråt haha!
Idag fick hon ta det lite lugnt. Syrran red ut med henne och joggade mest, tror jag gjorde gott för Cella. Imorgon ska vi ju hoppträna igen, men denna gången åker vi iväg och hoppar för Zazza. Ska bli superkul!

Likes

Comments

Nytt på marknaden, ett täcke jag hittade idag. Nämligen DETTA massagetäcke från Horseware. Det är ett trådlöst massagetäcke helt i nättyg med 15 fickor för vibrerande paneler. 4 vibrationspaneler som kan flyttas runt i de 15 olika fickorna. Panelerna kan behandla i 3 olika lägen och håller upp till 5-6 behandlingar/uppladdning. Dessa paneler styrs me den kontroll.
Nättyget är bekvämt för hästen och ser till att den inte blir överhettad under massagen.

Fördelar med täcket:
-Minskar smärta
-Förbättrar blodtillförseln i kroppen
-Slappnar av musklerna
-Minskar inflammation
-Förbättrar livskvalitén

Men smakar det så kostar det. Detta täcke finner du för ca 6000kr.
Tycker det låter väldigt spännande och bra, men har inte 6000kr att punga ut på en såpass ny vara som jag varken kan säga bu eller bä om. Men intressant verkar det allt, eller?

Likes

Comments

Blev inget ''joggas lugnt'' igår haha. Istället köpte jag Nellies markträning för Mia. Nyttigt var det, men gud så jobbigt haha! Fokus låg på tempoväxlingar, avbrott och igångsättningar på volterna. Även lite trav över bommar i serpentinbågarna. Vi var helt slut efteråt. I början av passet var hon väldigt pigg och superkänslig för hjälperna. Jag fick sitta och i princip inte störa henne alls. Jättesvårt då det var tempoväxlingar, bara jag lade på skänkeln så studsade hon iväg, så där var det svårt att balansera mellan lagom liksom haha. Och i slutet var hon så trött att det var helt tvärtom, fick aktivera med skänkeln i vartenda steg och verkligen trycka henne framåt med all min kraft. Snacka om jobbigt då jag också var supertrött! Men träningen kändes bra. Vi behöver sådana 'igenomkörare' ibland. Fick iallafall mycket beröm för min sits, att den blivit bättre och det är skönt. Sitter mycket rakare och på båda sittbenen, blir mer stabil och orkar bära upp mig och därmed hålla tillbaka henne med mitt överliv. Det känns idag kan jag ju bara påpeka haha! Nej men, hon var duktig, mitt hjärta!
Idag har syrran henne, får väl se vad de hittar på. Och imorgon tänkte jag bara jogga henne i skog och mark en liten stund. =)

Likes

Comments

Måndag, ny vecka, nya planer. Idag ska vi ta det lugnt, hon och jag. En vilodag med möjligen en promenad. Det är hon värd. Dessutom ska jag putsa alla grejer från igår. Terapi för skälen, tycker jag, att putsa. Har rena saker är nog det bästa jag vet. Ska även rådda lite i skåpet så det bli en ordentlig ordning där å!

Måndag: Vila
Tisdag: Joggas lugnt
Onsdag: Syrran rider
Torsdag: Rida ut
Fredag: Hoppträning för Mia
Lördag: Trimmas igenom ordentligt
Söndag: Åka iväg på hoppträning med laget för Zazza Skärfstad

Likes

Comments

Tävlingsdebuten avklarad. Tusen guldstjärnor till min älskade lilla häst! Det var en ganska lång dag igår men hon skötte allt strålande. Var inte alls så spänd som jag trodde utan rätt avslappnad från start. Tog ungefär 10min att lasta i henne på hemmaplan, lite krångel där, men det hade jag räknat med. När vi kom till Rocklunda gick jag banan med Catrine och mina fina hästskötare stannade kvar med Cella, hon fick stå kvar i transporten en stund, vilket verkade ha gått bra.
Urlastningen gick jättebra, inget hopp ut denna gång utan hon gick fint ned för frontrampen haha! Framridningen gick även den bra, hon var lugn och inte alls tittig. Väldigt avslappnad där med. Framhoppningen gick förvånansvärt bra. Hon brukar tendera till att spänna till lite där och därför krypa nära 9 hinder av 10 under framhoppningen men vi hade en riktigt bra känsla hela tiden. Så allt kändes jättebra inför starten.
95 cm, tävlingsdebut - Mina förväntningar var 0 som ni säkert vet. Målet var att komma runt banan. Jag var supernervös och höll henne, som alltid första rundan, lite väl kort och lite väl mycket. Därav kröp vi nära några hinder. Men en bra känsla ändå. Vi nollade grundden och jag var superglad. Fortsatte in i omhoppningen, och där någonstans slutade hon reagera mot mina ytterhjälper. Hon flöt ifrån mig två gånger så fick säga till med spöt till och med. Vet faktiskt inte varför hon blev så loj. Men vi tog oss runt omhoppningen och RIVER SISTA HINDRET hahaha! Tror ni jag blev bitter eller? Hon tog inte alls min ytterskänkel, och flöt ut mot hindret. Sa åt henne en gång och hittade en bra distans, då klämmer hon in ett extra litet språng innan och river med bak. Fasiken var sur jag blev. Hade ju inga förväntningar what so ever, men när det går sååå bra och sedan river vi sista hindret i omhoppningen, ja då sticker det lite i ögonen haha! Hur skönt hade det inte varit att vara felfria? Jaja, sådant händer. Hon var utöver det så duktig och det var trots allt vår första start tillsammans. Är superstolt över henne, min fina Cella!

Dvision 3, omg 1, 95cm - Vi hoppade ju även i laget. Jag och Cella fick starta sist av oss 4 som var i laget. Tyvärr hade vi bara en 0a innan oss, så oavsett hur vi hade ridit, jag och Cella, så hade vi inte gått vidare till omhoppning. Så med den vetskapen släppte lite av mina nerver och gick in på banan med en bra känsla och tänkte mest bara ha kul. Se det som en träning, eftersom vi ändå inte skulle ha någon chans. Denna runda gick mycket bättre! Hon var glad och framåt, jag vågade lita mer på både henne och mig och höll henne därför inte allt för mycket. Lät henne gå på lite och rundan gick mycket bättre. Vi fick till de flesta distanserna och kändes superbra. Dock var hon helt slut i både kropp och knopp efter alla intryck. Det hade gått lång tid mellan klasserna och hon började få slut på energi. Så vi rev sista hindret i denna klass också. Men det bryr jag mig inte om över huvud taget. För oavsett hade vi inte kommit vidare, så ett skitpet kan jag leva med efter en så bra dag! Tyvärr var alla mina hästskötare så inne i min runda så de glömde bort att filma haha! Men det gör ingenting. =)
Mellan klasserna lastade vi henne i transporten igen, och hon stod så snällt. Blev lite stissig ibland men bara någon av oss stod inne med henne så åt hon i lugn och ro, både betfor och hö. Hon stod och tittade ut på alla andra utan några som helst problem. Vi lastade dessutom ut henne bakåt efter det och det gick så bra. Så jag förstår att hon var trött. Mycket nytt som hon tog med bravur!
Om två veckor åker vi på tävling till Fagersta och tror det kommer gå mycket bättre då, nu när vi börjar få lite rutin på åkandet. Som sagt är jag supernöjd med gårdagen, hon skötte sig exemplariskt!

Likes

Comments