I söndags så red vi ut igen, och den här gången gick det mycket bättre. Jag red Gangster, Linn red Lillen och så gick Jossan bredvid oss. Hästarna var så snälla, och jag kände mig verkligen nöjs efteråt. När vi hade ridit på en stig ett tag kom vi ut på en mindre väg men mycket bra underlag, så där vågade vi på oss en liten tölt. Var var lite rädd att han skulle bli taggad då vägen var rätt lång och rak, men han gjorde bara det jag bad honom om och inget annat.
*
Igår körde jag och Linn lite markarbete som bestod av travbommar och en upphöjd bom på ena långsidan. Trots att han drog ner huvudet någon gång så lyssnade han väldigt bra. Till en början skuttade han över bommen fint, men efter ett tag märkte man att han inte att det var lika kul längre.
-
Nu är klockan 06.04, så nu ska jag o Linn till stallet och ha utsläppet 🐴

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!
Jag är verkligen sämst på att uppdatera här.. tänkte ge det ett försök, men sen har jag bara glömt bort helt. Men nu är jag i alla fall tillbaka med ett nytt inlägg!

Det har inte hänt något direkt speciellt under den senaste tiden, men några småsaker:
•Har börjat rida Gangster bettlöst (med ett träns som jag fått av Jossan förövrigt)
•Har ridit ut (i alla fall försökt) med Gangster, Linn & Lillen o Jossan & Olivia.
Det är väl egentligen det ända ”märkvärdiga” som jag kan komma o tänka på just nu..

Idag red vi i alla fall ett grymt pass med jätteduktiga hästar. Red Gangster nästan hela passet, men mot slutet testade jag även Lillen. Jossan red då Olivia, och Linn red antingen Lillen eller Gangster. Anna satt på en pall medans vi tre skuttade över små hinder, och varje gång någon välte fick hon lägga upp bommen igen. #prayforanna ;((
Eftersom Gangster inte har byggt upp musklerna helt igen så går det inte att hoppa varje gång, utan ibland glömmer han bort att lyfta ena benet eller helt enkelt inte orkar. Men bara att han försöker gör mig så oerhört glad och stolt. Just nu tar vi det bara lite lugnt, kör mycket övergångar mellan olika gångarter för att stärka honom.

Nu är det äntligen sportlov förövrigt!
Kommer hänga i stallet varje dag, och förhoppningsvis om underlaget är bra kommer det bli några uteritter. Den här gången tror jag att det endast blir Gangster och Lillen så får Olivia stå över.. kanske blir bäst så 😅
-
Nu ska jag i alla fall återgå till min, Jossan, Anna och Linn’s konversation om hur stelt det var de första gångerna vi red.
👋🏻

Likes

Comments

13/1-18

Idag har jag varit uppe på hööks med Jossan, Anna och Linn. Det blev en väldigt lyckad resa för min del i alla fall, och de verkar som att de andra håller med. Efter 2 timmar så kände vi oss nöjda och åkte hem.
Jag köpte:
Ett par blåa ridbyxor.
En brun långärmad tröja.
Ett par blåa & gråa ridstrumpor.
Ett par blåa & bruna ridstrumpor.
Hästgodis i äpplesmak.
Hästgodis i morotssmak.
En röd grimma med mörkblåa detaljer.
En gul, orange och grå (reflex) randig grimma med mörkblå insida.
Köpte även en påse med morötter på Ica som alla i stallet får ta av.
-
Jag hann vara hemma i ca 10 minuter, sen var det bara för mig att gå till busshållsplatsen och åka ut till stallet.
Väl i stallet så skrittade jag Gangster, Anna red Lillen barbacka och Jossan stod inne i stallet och klicktränade Olivia. Gangster skötte sig fint och lyssnade riktigt bra. Jag försökte använda rösten så mycket som möjligt. När jag skulle göra halt, gå framåt, öka farten eller sakta ner farten.
Både innan och efter stod vi bara och myste. Han fick självklart smaka hans nya godis vilket var populärt.

Likes

Comments

6/1-18
Idag har jag varit i stallet och pysslat med lite allt möjligt. Jag började med att mocka åt Olivia, sopade, fixade vatten och hö. När jag var i stallet var det två tjejer som skulle rida Lillen och Olivia, så de två fixade åt Lillen. När allt var klart så tog de in varsin häst. Lillen gick in i stallet lugnt, men Livis stannade utanför och vägrade gå in. Hon såg så skeptisk ut med ögonen helt vidöppna. Varför ska man in i stallet när man kan va ute liksom? Tillslut gick hon in motvilligt, och stod stilla för det mesta.
När de hade sadlat och tränsat Olivia och nästan var klara med Lillen så fick Olivia för sig att bara dra, så hon gick bara ut 😂 Men sedan vände de om och hon gick snällt in igen.
Under hela passet skötte sig båda hästarna jättebra.

Efter att de hade ridit så snodde jag Lillen för att träna lite med pulkan. Först släpade jag bara runt den lite runtom honom, och han brydde sig inte ett dugg. Vi började sedan skritta lite medans jag drog pulkan en bit bakom honom, och han brydde såg inte där heller. Han reagerade inte ens när pulkan snuddade vid hans bakben. Han är verkligen sååå duktig!

När vi hade övat med pulkan i ca 15 minuter så tog jag in honom i stallet, borstade honom, satte på täcke och släppte sedan ut honom i hagen. Sedan tog jag Livis, tog in henne på banan och gick runt med henne en stund. Hon var så avslappnad och jag kunde gå med långt grimskaft under hela stunden.

Likes

Comments

5/1-18

Hej!
Det var extremt länge sedan jag la upp något här, och jag har börjat få klagomål av mig största fan, Jossan. Ett av hennes mål för detta år är att blogga mera, så jag hakar på och gör ett nytt försök.
-
Idag har jag varit ute i stallet med Joss och Linn. Jag och Linn tog bussen ut kl 12.25, och sedan hämtade Jossan upp oss på busshållsplatsen 12.55 (när vi kom fram). Jossan övningskör atm, så idag var det hon som körde oss till stallet. Hon är så duktig, fattar inte hur hon kan köra så bra redan?! När vi väl var i stallet gav vi först hästarna lunch ute i hagen, och sedan fixade jag åt Gangster med hjälp av Linn.

Idag så tog jag Gangster direkt från hagen och gick in på banan. Vi gick runt så att han fick röra lite på sig. Eftersom han står på vintervila just nu så kommer vi bara gå lite promenader och så men honom, och självklart pyssla om honom. Jag lät honom chilla lite, gå runt och lukta oså eftersom han inte varit på banan på över 2 månader. Jag ledde runt honom en stund och han skötte sig bra. Han blev rädd och hoppade till ett antal gånger, men det var ingen stor grej och han slappnade snabbt av igen. Eftersom han var lite spänd så la jag ut en bom på båda långsidorna så att han hade något annat att lägga fokus på, och då gick det mycket bättre.

När vi hade skrittat runt lite så kom Lillen och Olivia in på banan med deras ryttare för dagen, och då tog jag in Gangster i stallet. Jossan, Linn och jag borstade rent och pysslade om honom. Han har så tjock o lång päls, och det är likadant med hans man och svans, så det tar ett tag att få honom ren. 😅🐴

Likes

Comments