Vem är Celine Lundqvist?

Frågestund

fotoinsta: @celine.lundqvist

Då är det dags för del 2 av min lilla frågestund! Denna gång tar jag alla frågor som inte faller in i kategorin fotografi eller Skottland. "Övrigt" kategorin måste jag dock dela upp i två då det blev så många frågor där (tror detta är ett rekord för mina frågestunder, ni är så fina <333) Men jag tänkte dock ta med två följdfrågor som dök upp efter förra inlägget!

Regnar det ofta i Skottland, eller är det en myt?

Det är nog inte en myt överallt, tror det kan regna mer i "the highlands" men i Edinburgh tycker jag absolut att det är lite av en överdrift iaf. Nu i november-januari så regnar det till och från varje dag, men jag skulle vilja påstå att det regn jag upplevt i Sverige är betydligt mer intensivt än det vi får här! Under de flesta månaderna i året så kommer det oftast en liten skur varje dag ja, men det håller oftast bara på i några minuter sedan kan det vara strålande sol resten av dagen. Så att det regnar hela tiden i Skottland tycker jag inte stämmer.


Men alltså, hur gör man om man vill bo tex som i London!? Vore SÅ häftigt att göra det under en period men är det inte mycket arbete för det liksom? Hur får man boende?? (Detta är relaterat till frågan då jag svarade att jag planerar att flytta till London efter Edinburgh)

Jag har ju inte någon koll alls på hur det går till i just London tyvärr haha! (Borde nog läsa på om det) Men jag tror att det bör vara samma regler som i Skottland och isåfall - ja, då kan det vara rätt tjorvigt. Man behövt national insurance number för att få bankkonto, vilket man oftast inte kan få utan ett jobb och utan ett bankkonto så kan man inte få ett jobb. Och om du ska ha lägenhet så måste du antingen betala up front 6 månader eller ha en UK-garantour (någon som bor i UK som går in och betalar för dig om du ej kan täcka hyran), om du inte bott i UK i över ett år tidigare. Det är en jäkla labyrint, men Gustav lyckades ju lösa det tillsammans med mig! Och eftersom att vi har allt sånt där fixat i UK redan nu så tror jag inte att en flytt till London skulle vara så komplicerad för oss. Vi har ju bankkonton i UK, bott här i över ett år nu, Gustav har jobbat, jag har studerat osv. Men att flytta från Sverige till UK, det kan nog ta upp till ett halvår innan man fått ordning på allt haha!

Var ser du dig själv om 10 år?

En sån himla svår fråga. Jag är liksom 30 år då? Jag kanske har flyttat tillbaka till Sverige då, jobbar med fotografi på ett sätt eller ett annat. Har ett barn hoppas jag. En hund kanske? Jag vet inte. Jag vill iaf ha börjat skaffa mig en familj, läskig tanke.

Om du har en ledig dag, hur spenderar du den allra helst?

Jag börjar dagen med att gymma. Sedan går jag kanske på en promenad eller något annat mysigt med Gustav (för jag spenderar helst en ledig dag med honom). Vi lagar någon god middag och myser till serier resten av dagen! De lediga dagarna är de bästa <3 Eller så är jag utomlands! Det hade ju varit det ultimata, ute och upptäcker!

Vilken är din favoritårstid?

Jag älskar alla årstider. Jag kan verkligen inte välja. Det finns något positivt och negativt med alla. Och jag vill inte ha en favorit, jag vill njuta av hela året istället för att längta iväg till sommaren eller liknande.

Bild från mitt sista universitetsarbete från i år!

Vad anser du om feminism?
Jag hade kunnat skriva ett helt inlägg om detta, det kanske jag borde. Men för att hålla det kort: Jag tycker att feminism är en självklar grej, att alla borde kalla sig feminister. För det som står där ovan är ju så självklart! Hur kan man ens argumentera emot det?

Varför startade du blogg?

För att jag var 10 år och tyckte att det verkade coolt med en egen sida på internet.

Vad drömmer du om att göra?

Resa runt världen och kunna jobba med fotograferingen samtidigt.

Beskriv dig själv med 3 ord?

Sprallig, känslodriven, öppen.

Vilken är den finaste platsen du besökt?

Prag. Tror det beror på att jag åkte dit helt utan förväntningar och blev tagen med storm. Allt var så otroligt vackert och gulligt där. Rom var också väldigt vackert men det är nog en skönhet jag var mer beredd på, så det som dyker upp först i mitt huvud är nog ändå Prag. Dit vill jag verkligen åka tillbaka någon gång.

Vem skulle du vilja äta lunch med?

Min farmor. Får jag välja vem som helst så hade jag valt min farmor.

Vad tänker du om skönhetsoperationer?

Känns som att jag kommer få skit nu men jag tycker att det är lite sorgligt. Sorgligt att samhället har skadat oss så mycket att vi inte kan vara nöjda med de kroppar vi föds in i utan betalar tusentals kronor för att förändra oss själva för att passa något slags ideal.

Hur träffades du och din pojkvän?

Vi träffades genom en av mina vänner på fyllan haha! Sedan följde vi varandra på sociala medier ett tag innan han la till mig på snapchat och vi fick kontakt så. Your typical love story from todays age :)

Ditt drömboende; hur skulle det se ut och var skulle det vara beläget?

Det skulle vara en lägenhet i centrala London eller New York. Trägolv och vita väggar, högt i tak med stora rum. Det skulle vara riktigt skandinaviskt inrett förstås. Sedan vill jag förstås ha kvar sommarstugan på landet i Sverige så jag kan fly från storstadslivet lite då och då.

Du kan ha skrivit ett inlägg om det (är osäker), men hur hanterar du stress eller vad gör du såna här veckor när du har mycket plugg? Några tips?

Jag har inte skrivit ett inlägg om det, jag kanske borde. Jag kör oftast rakt in i väggen dock så jag är ingen bra förebild. Jag kämpar på tills min kropp inte orkar längre och jag håller på att dö av sömnbrist. Men (!) ibland lyckas jag hantera den och då ser jag till att inte glömma bort de vardagliga sakerna. Jag håller mina rutiner, jag gör tid för att gå till gymmet, träffa vänner och umgås med min pojkvän. Det är viktigt att ta pauser från plugget också. Annars så blir man bara en sönderstressad zombie som inte får något gjort för att man har stressat upp sig för mycket för att ens kunna genomföra det man ska. (Tro mig, jag vet)

Favoritprodukt när det kommer till smink och hår?

Jag älskar ju NYX liquid lipsticks, Kiko's bronzers, MAC's blushes och Too Faced's Waterproof Mascara (kunde uppenbarligen inte välja en). Till håret så är jag dödligt kär i The Body Shops Banana Conditioner, det är verkligen såååå bra!

Vad är det bästa med att blogga?

Att hela mitt liv finns arkiverat i mina bloggar. I mars har jag bloggat i 10 år så allt värt att minnas finns dokumenterat! Är så tacksam för det! Men det bästa är nog ändå den kontakt jag håller till Sverige genom er bloggläsare, har jag hemlängtan så klickar jag in här och läser mina kommentarer och era bloggar och då känns Sverige helt plötsligt inte så långt bort längre!

Något du ser fram emot 2019?

Jag har inte så mycket planerat, men Kroatien resan, absolut! Längtar ihjäl mig efter en vecka utomlands med Gustav <33

Drömyrke?

Fotograf, still hihi!

Vilken är din favoritfilm och favoritserie?

Favoritfilm - töntigt nog High School Musical serien haha! Favoritserie - Vänner!


Klicka här för att läsa del 1 av frågestunden, frågor om Skottland!

#frågestund

Gillar

Kommentarer

Denise,
Så roligt att få läsa och ta del av! <3
www.devote.se/Denisedahlberg
Alice,
Roligt att ta del av! Din lediga dag låter ju sååå mysig, och underbart med Kroatien nästa år ju! ^^
nouw.com/aliceemericsson
celinelundqvists
celinelundqvists,
Längtar ihjäl!!
nouw.com/celinelundqvists
Ida,
Gud! Jag är 33 och önskar att jag vore fotograf och hade barn... Hoppas du är där du vill om 10 år 😍
Prag skulle jag vilja besöka! Verkar vackert där 😊 Din drömlya låter underbar!!
onlyonewaytogo.blogg.se
celinelundqvists
celinelundqvists,
Haha vi får ju se var jag är när jag är 30, kanske har 10 katter istället :') Det är verkligen värt en resa dit, väldigt billigt ställe att bo/äta i också!
nouw.com/celinelundqvists
Chanapha,
Dina bilder är drömmiga! Så roligt att läsa dina svar 😃 <3
chanapha.se
Linda,
En helt underbar lista o ser redan fram emot nästa del! Massa skitgrym fakta om dig! Me like!
Svar: Ja det blev det verkligen!! Jag är så nöjd! Haha jaa så kan det ju mycket möjligt vara iofs 😊 Tyckte det var ett grymt bra påhitt på bilderna, för den lättade upp lite och får begrundaren av fotot att tänka till lite extra. Ett extra varför? Bra jobbat!
www.lindamarie.nu
celinelundqvists
celinelundqvists,
Tusen tack fina du <33
nouw.com/celinelundqvists
Johanna,
Kul och läsa. Och kul när man får många frågor till sig under en frågestund 😊
momentsbyjohanna.blogg.se
carroat
carroat,
Så härliga frågor och svar 😍
nouw.com/carroat
Lillymihlte
Lillymihlte,
Åh det är verkligen då himla roligt att få lära känna dig ännu bättre du vackra människa! ♥
nouw.com/lillymihlte
Amanda,
Åh hade vart så kul och coolt att bo i London en period! 😍
amandalarsson.nu
Enna,
Så kul att läsa hur ni träffades😍
sayyeastofashion.blogg.se

Prenumerera