Universal Studios Orlando Guide

Resor, Tips, Florida

Jag och familjen var på Universal Studios parkerna för första gången nu i mars när vi var i Florida. Tidigare gjorde jag ett tipsinlägg om Disney World så jag tänkte att jag kan göra ett liknande om Universal. Vilka är parkerna då?

Univeral Studios. Orginalparken, och det märks. Här kan du gå genom Hollywood, New York, London, Diagon Alley (som är flaggskeppet förstås), Springfield. Jag ÄLSKADE Universal, nästan mer än jag älskar Disney World, och då kära vänner, då är jag verkligen kär, för ni vet hur mycket jag älskar Disney. Här är det mest "upplevelsekaruseller", karuseller i 4D och 5D med en ordentlig bergochdalbana. Men jag saknade verkligen inte bergochdalbanorna här, karusellerna var så otroligt genomtänkta att det verkligen kändes som att du klev in i filmerna, det var verkligen extremt coolt.

Island of Adventure. Detta är en nyare park med mer bergochdalbanor, tyckte inte att denna var byggd lika snyggt som Universal, blev faktiskt inte superimpad. De har Marvel, Jurrasic Park och Hogsmeade här. Hogwarts slottet finns också här, en karusell går genom slottet och själva kösystemet till den var supercoolt då man verkligen gick genom de olika rummen i Hogwarts.

Vad är favoritdelen av parkerna?

På Universal så är det självklart Diagon Alley. Nej men alltså jag blev tårögd när jag klev in där, det går verkligen inte att beskriva hur magiskt det är. Man går genom en "magisk vägg" i London precis som i filmen för att ta sig dit och wooooow. När vi klev in där var det magi. Allt såg ut precis som man föreställt sig det som barn, alla affärer som finns i filmerna fanns i parken, de spelade Harry Potter musiken, alltså nä, här hade vi en tårögd tjej alltså.

På Island of Adventure så var det nog slottet, det var riktigt coolt att se det sådär stort och ståtligt, och att köa in genom slottet var verkligen som att gå genom Hogwarts, lite likt hur det är att besöka Warner bros i London, verkligen så grymt.

Mina absoluta favoritkaruseller då, vilka är det? Well here you have a list:

Universal: Gringott's Vault!!! Nej men alltså wow, var ska jag börja? Du går från att hänga ute på Diagon Alley till att gå rakt in i banken och det är verkligen precis så som man föreställt sig det! Detta var en 4D bergochdalbana och jag var verkligen 100% säker att jag var nere där i bankvalven med Harry, Ron och Hermonie, det var en lång kö till denna men det var inga problem för koandet var verkligen en del av upplevelsen!

En annan favorit på Universal var Simpson's ride. Denna var helt sinnessjukt, jag vet inte ens hur jag ska beskriva det förutom att den var HELT galen. Skrattade mig igenom hela åkturen.

Bästa åkturen fanns dock på Island of Adventure: Hagrid's Motorcycle Ride. Köandet hit var också en del av upplevelsen, absolut (men efter fjärde gången var man rätt less). Men alltså WOW, jag tror detta är det bästa jag har åkt i hela mitt liv. Det var så många olika överraskningar i denna att man inte visste att man skulle ta vägen. Jag blev verkligen HÄPEN när jag åkte denna. Det roliga är att man verkligen får två olika åkupplevelser i denna beroende om du sitter på motorcykeln eller i vagnen bredvid. Detta är det bästa jag åkt i hela mitt liv, det kan jag lova er. Är det värt att gå till Island of Adventure endast för denna? Absolut!

Du får inte missa: Butterbeer glassen i glassbutiken i Diagon Alley eller Frozen Butterbeer i Hogsmeade. Eller en Duff's Beer i Springfield.

Något att tänka på: De är extremt jobbiga inför alla typer av bergochdalbanor här, de kräver att man ska låsa in sina saker i skåp, vilket är extremt tidskrävande och krångligt, så räkna in det i kötiden för karusellerna och försök att inte stressa. Ha också med er så lite saker som möjligt för att göra allt tjorv i skåpen enklare för dig!

Mitt inlägg jag skrev om Disney World kan du hitta HÄR! Och HÄR kan du klicka för att läsa mitt dagboksinlägg om dagen på Universal eller HÄR för vår dag på Island of Adventure!

Gillar

Kommentarer

fiaberggren
fiaberggren,
Gud vilka fina bilder! Förstår verkligen det med Harry Potter!
nouw.com/fiaberggren
Mammatillthea
Mammatillthea,
Men wow, drömmen 😍
nouw.com/mammatillthea
Filippaalexen
Filippaalexen,
Sååå fina bilder!!
nouw.com/filippaalexen
elllensvensson
elllensvensson,
Sophiehelena
Sophiehelena,
Men ååååh, snacka om att jag längtar tillbaka hit mer nu. Va där i oktober 2017 så är ju ett tag sedan men shit vilken upplevelse. Min favorit del va ju såklart också Harry Potter men även Jurassic park! 😍
nouw.com/sophiehelena
Desireekujala
Desireekujala,
Åh såå kul ju!!! 😃
nouw.com/desireekujala
oliviamalm
oliviamalm ,
Men wow! Jag vill åka dit nu nu nu
nouw.com/oliviamalm
Ellendelin
Ellendelin ,
Så kul inlägg!! Man vill ju bara kliva genom bilderna!
nouw.com/ellendelin
Hannagrinvald
Hannagrinvald,
Vilka bra tips! vill ju bara åka dit nu
nouw.com/hannagrinvald

Prenumerera