Svar på frågestunden del 1

Listor

Tusen tack för alla frågor i frågestunden! Det blev några stycken så jag tänkte att jag tar och delar upp det i olika inlägg så att svarsinläggen inte blir allt för långa!


Var ser du dig själv om 5 år? Haha tycker just denna är så svår att svara på, för då är det ett år sedan jag slutat på universitetet. Vill ju helst arbeta med fotografering på riktigt. På ett eller annat sätt. Antingen så vill jag bo i Sverige igen, men drömscenariot hade ju varit att bo i New York. Känner att jag måste göra det någon gång i livet och runt 25-årsåldern känns ju som en bra tid att göra det.Skulle du kunna tänka dig att bo i Edinburgh efter du pluggat klart eller vart vill du bo då? Faktiskt inte haha. Jag älskar Edinburgh och tycker att det är världens mysstad, men mitt mål är inte att slå mig ned här. Jag vill flytta runt i världen, dagen då jag faktiskt ska hitta ett hem på riktigt så får nog det bli i Sverige. Så efteråt har jag ingen aning, New York är drömmen som sagt men kan hamna var som helst känner jag. Det enda jag bryr mig om är att de ska prata engelska där, vill kunna kommunicera med lokalbefolkningen.Kan ni inte berätta om hur ni träffades du och Gustav? Den historian är ju så 2000-tal som det går att bli. Vi råkade springa in i varandra på Halloween 2016, skakade hand och hälsade på varandra (han var bekant med en av mina vänner). Minns inte om det ens var något mer än det? Tror verkligen att det enda som hände var att vi hälsade. Sedan så började Gustav följa mig på instagram. Efter någon månad så lade han till mig på snapchat. Vi hade kontakt där ett tag, bestämde oss för att träffas. Klickade direkt och efter det var vi typ tillsammans på en gång. Oops. - Basically så stalkade han mig ;))) (haha han gjorde verkligen inte det, gud)


Drömresemål? Åh men vill verkligen åka till Island för att fotografera, verkar så coolt där! Vill också besöka Italien, helst Rom hihi. Vill hinna förbi Hong Kong och Singapore någon gång i mitt liv också.


Vad har du för framtidsdrömmar?? <3 Att kunna försörja mig på min fotografering. Fortsätta resa en massa, se hela världen, bo på coola ställen och sedan någon gång i framtiden skaffa en familj och bara vara lycklig med dem. Mest av allt vill jag nog bara vara lycklig.Hur kom det sig att du blev intresserad av foto? Det är nog ett intresse som alltid varit där. Det jag var mest fascinerad av när jag fick min första mobil var att det gick att ta bilder med den. Har alltid älskat att fånga ögonblick på bild. Det kommer nog mycket på min farfar och pappa som varit väldigt fotointresserade. Det har nog automatiskt smittat av sig på mig.Tre saker du saknar med Sverige som Skottland inte har? Ordentligt bröd. Goda mejeriprodukter. Min familj.


Bästa/sämsta med att blogga? Bästa är nog att jag får ut mina tankar ordentligt. Att jag dokumenterar mitt liv på det sättet jag gör. Jag kan ju liksom läsa om de senaste nio åren av mitt liv genom mina bloggar, hur fantastiskt är inte det? Men det absolut bästa måste nog vara alla fina och peppande kommentarer jag får av er! Jag tror inte ni förstår hur mycket de hjälper mig när jag är ledsen/känner mig osäker/har hemlängtan, vad som helst, ni är underbara <3

Det sämsta är nog att jag mår så dåligt när bloggen ligger bortglömd ett tag och att det är så tidskrävande.


Hur skulle ditt drömhus se ut? Mitt drömhus skulle nog vara rätt litet, då jag trivs bättre så. Allt skulle vara väldigt vitt och svenskt. Jag skulle ha en massa bilder ramade på väggarna, samt fotoväggar där allt bara är kaos. Jag vill ha ett rum där jag redigerar bilder och också använder till studio. Ett stort och öppet kök, ett mysigt sovrum. Vardagsrummet ska leda ut till en inglasad altan där jag kan sitta på vintern utan att frysa. Det ska finnas plats för gäster. Jag vill att huset ska vara målat gult med vita knutar. Ett Pippi Långstrumps hus!Var redigerar du dina bilder? Mina systemkamerabilder är redigerade i Photoshop och Lightroom CC. Mobilbilderna till bloggen är redigerade i VSCO och Rookie CamVad gör du förutom att fota på fritiden? Jag tränar mycket, hänger på stan, är ute och festar (eh måste verkligen sluta med det), går på promenader, umgås med kompisar och går på mysiga dater med min pojkvän.Hur ser en vanlig dag ut för dig? Har sovmorgon i princip varje dag så vaknar oftast runt 9-10 tiden. Har jag UNI så drar jag dit, om jag inte har det så gymmar jag. På eftermiddagarna så hänger jag antingen hemma, är ute och fotograferar, sitter på något fik eller är ute på äventyr. På kvällarna myser jag mest på hemma med min kära pojkvän, slötittar på någon serie eller så. Skulle jag och Gustav vara lediga samtidigt så bryter jag dessa rutiner helt och vi hittar på lite vad som helst.Vad vill du förmedla med dina bilder? Mina egna känslor och mitt mående. Om ni tittar tillbaka på bilder från i höstas/vintras så är de flesta rätt sorgliga och mörka, men nu på senare tid som ni kommer att få se i kommande inlägg så har jag tagit mer lyckliga bilder för att jag har mått bättre helt enkelt. Mina bilder är egentligen bara ett sätt för mig att uttrycka mig själv på utan att behöva använda ord.


Vilken var din första kamera? Haha jag minns faktiskt inte, det var någon dålig digitalkamera som jag fick när jag var runt 8 år eller någonting sånt. Min första kompaktkamera var dock en Sony Nex 5 som jag var så kär i back in the days. Förstår verkligen inte varför längre haha!


Om du skulle få börja lära dig ett nytt språk vilket hade du då valt? Spanska, har alltid ångrat att jag inte läste det istället för tyska i skolan.

  • Listor
  • Nära The Blair Street Residences by Reserve Apartments, Blair St, Edinburgh EH QR, Storbritannien

Gillar

Kommentarer

Mathilda,
Åh vad kul att läsa! Längtar till del 2 <3 <3
www.mathilba.se
carroat
carroat,
Vilka härliga frågor och svar 😊
nouw.com/carroat
myjjohansson
myjjohansson,
Jag är övertygad om att du kommer kunna jobba med ditt fotograferande i framtiden, you go girl!💓
nouw.com/myjjohansson
celinelundqvists
celinelundqvists,
Åh men tusen tusen tack fina du <33
nouw.com/celinelundqvists
kovacevic
kovacevic,
Så kul att få veta lite mer om dig och få svar på de frågor som jag ställde 😊 Du är grym, glöm aldrig det! Kram <3
nouw.com/kovacevic
celinelundqvists
celinelundqvists,
Johannna
Johannna,
Men åh vad kul att få veta mer om dig fina❤️
nouw.com/johannna
Tacemumford
Tacemumford,
Såå kul inlägg att läsa!! drömmen skulle verkligen vara att bo i New York ett tag alltså! kram
nouw.com/tacemumford
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! SÅ himla kul att läsa!! Blev så inspirerad utav NY att jag började sätta mig och söka på resor dit, haha! Kram finaste <3
nouw.com/matildaberlin
celinelundqvists
celinelundqvists,
Haha åh men jag såg att du hade bokat en resa nu, är inte lite avundsjuk omg!
nouw.com/celinelundqvists
mariho,
Så gøy å lese dette, og så kult at du bor i Edinburgh! Jeg skal på ferie dit i juni, gleder meg masse 😊 Og, jeg er i akkurat samme situasjon når det gjelder språk på ungdomsskolen. Skulle virkelig ønske jeg kunne tatt spansk i stedet for tysk!
mairho.blogg.no
celinelundqvists
celinelundqvists,
Åh du kommer att älska Edinburgh! Världens mysigaste stad! Haha förstår verkligen inte hur man tänkte med språken där!
nouw.com/celinelundqvists
Alice,
Sååå mysigt att läsa dina svar! Älskar att läsa om hur du och Gustav träffades, ni verkar så myyyys!
alicelindstrom.se
celinelundqvists
celinelundqvists,

Prenumerera