Sommaren genom analoga kameran

I sommar har jag testat en ny point and shoot kamera som jag hittade billigt på ebay. Därför tänkte jag nu låta er hänga med i min sensommar som jag dokumenterat genom denna kamera, jay!

Under mina sista dagar i Edinburgh innan jag åkte till Sverige så hängde jag mycket runt omkring kanalen där vi bor, det finns en fin park att sola i, den ligger faktiskt mitt emellan området vi bor i nu och det vi bodde vid innan så jag har suttit där och solat nästan alla mina somrar i Skottland.

Här har vi den, min lilla solpark. Den är lugnare än parkerna inne i stan, och oftast är det bara en massa människor som går dit själva precis som jag, för att läsa böcker ute i solen. Det tycker jag är mysigt.

Jag brukar sitta precis vid träden vid gångstigen, för då har man fin översikt över hela parken och kan även se kanalen!

I Edinburghs kanal finns det husbåtar som folk bor i, det är alltid rätt mycket liv här, folk paddlar kanot, joggar, cyklar, går på promenad med hundar osv.

Absolut ett av mina favoritställen i stan.

Jag och Gustav gjorde en överdagstripp till South Queensferry en dag, då jag ville komma bort från stan. Jag älskar Edinburgh men som en tjej uppväxt i norrländska skogar, på norrländska ängar under sommartid, så är inte jag byggd för storstadslivet under sommartid. Jag gillar inte hur varmt det är överallt, och att det inte finns några sjöar att bada i, så jag behövde komma iväg lite.

Dessa bilder är tagna från bussfönstret, jag tycker utsikten mot South Queensferry från bussfönstren är så fint, verkligen.

En till bild!

I South Queensferry brunchade vi pannkakor på mitt favoritcafé där, och sedan gick vi längs med gatorna och kikade runt.

När man åker dit känns det lite som att komma till en småstad, och jag känner mig fri när jag kan se vattnet. Det känns lite som hemma faktiskt. Det är härligt. Jag kommer sakna South Queensferry.

Jag har alltid varit så fascinerad av tågbron där, jag tycker den ser så himla cool ut.

Osminkad, halvful, men ändå glad tjej.

Och så en snap genom bussfönstret på vägen hem, alla träd och öppna ängar här gör mig lycklig.

Dan efter så brunchade jag och Gustav igen, på en uteservering i Bruntsfield, innan vi gick genom stans största park - The Meadows, in till Old Town där vi gick på museum, det var mysigt tyckte jag.

En bild genom fönstret från museumet på en av mina favoritbyggnader i stan.

Och sen då? Jo sen flög jag hem till Sverige, och fick äntligen spendera lite tid på mina norrländska ängar, att komma till stugan är verkligen att andas ut för mig. Där känner jag mig fri.

Det är något tryggt med att se mormor pyssla och dona i trädgårdslandet.

Så idylliskt eller hur? <333

Vi var ju på en tur till Gotland också, men det dokumenterade jag på min ordentliga filmkamera, så de bilderna får ni se i ett senare skede.

Under min sista vecka i Sverige bestämde sig jag och min lillebror på att gå på en liten fjällspromenad. Vi gick till Ladtjojaure, en sjö inte allt för långt ifrån Kebnekaise (som är bergskedjan till höger i bilden). Jag har aldrig varit där på sommaren förut, bara åkt skoter eller skidor över på vintern. Så det var fint att få se det turkosblå vattnet som man hör folk prata om, det syns inte så bra på den här bilden, men på mina mobilbilder som jag ska dela med mig av sedan så ser man verkligen hur klarblått vattnet är.

Förutom att sitta vid sjön och äta chips och kasta macka, så gick vi även till restaurangen som ligger precis intill, Enok, jag åt en våffla med hjortronsylt, och min brorsa åt en renburgare, väldigt norrländskt och turistigt för den delen. Det var en otroligt fin dag iaf, jag älskar när jag får spendera lite kvalitetstid med min lillebror.

Den sista bilden på rullen är en bild från lingonskogen, för innan jag åkte tillbaka till Skottland så hann mamma sätta mig i arbete i både blåbärs och lingonskogen, det är väl det ända jag inte kommer sakna från denna sommar. För jag hatar att plocka bär.

Gillar

Prenumerera