Skaffa nya vänner, mina tankar kring Paulo Roberto och Bianca Ingrosso

Vardag, Listor, Resor, Funderingar, Lofoten

I söndags var jag all glammed up för att åka till Glasgow! Här har ni förresten en bättre bild på mitt hår efter att jag färgade det! Jag satte i lite mörkare slingor än jag haft tidigare, för att få en mer mörkare blond och komma ifrån det här superbleka, även om mina toppar fortfarande är väldigt bleka, det går inte så mycket att göra åt det. Men jag ska snart klippa håret igen så då kommer det inte vara ett problem längre.

På andra bilden har ni en bild på min kära pv när vi var på väg till North Queensferry för att gå på akvarium!

Jag och Tilly hittade en sketchy alley att fotografera i haha! Jag är väldigt taggad på att se hur de bilderna blev, jag tror ändå att de kan ha blivit rätt coola!

Men vet ni vad jag vill göra? Jag vill faktiskt titta tillbaka på mobilbilder från Lofoten som jag inte har delat med mig av här ännu! Ni blir aldrig av med den resan, det kanske ni märker.

Fina Kavtat Beach som verkligen frälste mig hihi <3

Och så har vi Nusfjord fiskarby <33

Min kära pappa som hittade lite sjögräs att fotografera haha!

Denna stuga är lite av en "ikon" för stranden vi bodde vid!

So prettyyyyy <33

Och här har vi Reine, en av de kändaste fiskarbyarna i Lofoten!

Jag älskar ensamma hus med bergskedjor i bakgrunden!

En klyschig bild på mig enjoying an insane view!

Så vad har jag hittat på idag då? Well - jag tog en superhärlig och lång sovmorgon, de senaste två veckorna har jag varit på vift så mycket så jag kände väl att det är dags att försöka börja varva ner lite nu och typ inte börja varje dag med att gå till gymmet nio på morgonen. Så jag låg kvar till tolv, surfade på mobilen, löste sudoku. Haha ja jag har blivit besatt av sudoku, så random, men väldigt rogivande faktiskt, tror det är bra träning för hjärnan! Samt skönt att fokusera hjärtligt på det och inget annat ett tag. Efter det tog jag faktiskt tag i livet och drog till gymmet för ett riktigt tungt pass, det kändes i kroppen på en gång jag kom hem! Jag har bestämt mig för att ta några vilodagar nu dock. Jag har gymmat på i 14 (!) dagar nu med bara en vilodag på dessa 14 dagar så, nej, nu behöver kroppen VERKLIGEN få ta en paus.

Efter gymmet planerade jag lite i min bullet journal innan jag fixade mig för att åka och träffa Holly! Holly är en tjej jag varit lite i kontakt med under senaste året då hon flyttade till Edinburgh från Sverige förra året för att plugga samma utbildning som jag! Superkul! Hon är faktiskt den enda andra svensken jag känner till i hela vårt program. Vi bestämde oss för att ses på middag iaf och det var så kul! Så härlig tjej, verkligen en person jag vill träffa fler gånger <3

Men anyway, eftersom att ni verkar uppskatta när mina inlägg är lite all over the place och handlar om allt och ingenting så tänkte jag göra ett "gott och blandat" inlägg och mitt i det här vardagssnacket avbryta med lite funderingar jag har haft på sista tiden:

- Så det här med abortfrågor har börjat komma upp på twitter/sociala medier igen efter att någon delade ett gammalt inlägg med Ebba Busch Thor där hon tyckte att "alla barnmorskor borde få ett fritt val om de vill göra abort eller inte". Alltså jag blir så förbannad. Hur kan hon gå runt som politiker och kalla sig "feminist" och sedan säga något sådant? Hur kan kvinnliga influencers (läs Margaux Dietz) stötta och vara vän med en person med sådana åsikter? Alltså snälla. Om barnmorskor inte vill genomföra aborter kanske de borde se över sitt yrke och byta det istället. What the actual fuck. Det är som att säga "ja alla läkare borde få välja om de vill operera bort cancertumörer eller inte". Att folk år 2020 inte tycker att kvinnor ska ha fullkomlig rätt över sin kropp är för mig obegripligt. Och att vägra att utföra abort på en kvinna är att lägga hela "skulden" på kvinnan. Män kommer så himla lätt undan. Jag blir ARG, jag kan skriva ett helt inlägg om detta faktiskt.

- Något annat som fick min attention här om dagen var när jag såg att Bianca Ingrosso var ansiktet utåt för att underklädsmärke. Alltså jag vet inte om jag vågar uttala mig på detta riktigt - men jag tyckte det var lite skevt att en influencer som ändå är så öppen med att hon har väldigt allvarliga ätstörningar ska vara ansiktet utåt för ett underklädesmärke? Det blir något som inte sätter sig helt rätt med mig där faktiskt.

- På tal om influencers - jag är så less på alla extremt tråkiga kollektioner som kommer ut just nu. Förlåååt Linn Ahlborg och Alice Stenlöf men behöver vi verkligen mer mjukisset med typ tre bokstäver på som gör dem "unika"? I don't think so.

- Något annat som gör mig förbannad är att Paulo Roberto har fått luft igen. I ett av hans senare instainlägg kan man läsa om hur han har "kämpat sig upp från botten" efter hans "förnedring", man bara gubben - håll käften. Du har inte kämpat alls, du är inte förnedrad? Att samhället spottar på dig är mer än rätt. De som däremot är förnedrade och som är på botten är de kvinnor du utnyttjat. Han verkar ju ha 0 ånger för det han gjort och ser sig själv som ett offer. Som att det är synd om honom för att han köpte sex </3, det är synd om de människor vars kroppar du utnyttjat. Jag spyr på människor som honom faktiskt.

On a bit of a happier note - let's continue with the pictures from Lofoten!

En till bild från Nusfjord <3

Jag och pappa på väg in i en dal under en av våra hiker!

Kvalvika Beach <3 Vackraste platsen på jorden!

Min kära far som fotograferar Kvalvika Beach!

Mer Kvalvika Beach!

Okej men ren och skär magi var ju att kunna se igenom dalgångarna såhär! Wow!

Ännu mer Kvalvika Beach!

Imorgon har jag en fotografering planerad med Moa, en av mina modeller. Hon är som ni kanske hör på namnet också svensk haha! Det har blivit ovanligt mycket Sverige-häng för mig här på senaste tiden! Det är som att man söker sig till dem när man är utomlands :') Men vi har fotograferat tillsammans ett par gånger tidigare och det har oftast blivit riktigt bra så jag är taggad på att få skapa magi med henne imorgon också! Det är väl egentligen de enda planerna jag har för den dagen faktiskt!

Och för att runda upp detta inlägg med allt och ingenting tänkte jag bjuda på en mitt i veckan uppdateringslista:

Veckans matsedel: Vi är så dåliga på att komma på mat i förhand nu för tiden. Men på fredag har vi iaf planerat att göra ryggbiff med parmesanmos, jag hittade det här receptet på tiktok och är så taggad på det! På söndag ska jag och Gustav till IKEA så då blir det nog lite svensk mat hihi! Det hör till!

Helgen: På fredag ska jag nog iväg på äventyr med Rachel. Det finns en jättesöt liten by en bit utanför Edinburgh inte så långt bort från vars hon bor så vi ska nog dit på äventyr om vädret tillåter. Till helgen har jag en fotografering i Glasgow, så det blir en till tur dit! Och på söndag ska jag och Gustav som sagt till IKEA, är faktiskt löjligt taggad på det! Jag behöver köpa hem en massa förvaring så det lär nog bli att ta en taxi hem faktiskt.

Nästa vecka: På måndagen så är det universitet hela dagen i vanlig ordning. På tisdagen ska jag och Laura nog gå på en pluggdate och på onsdagen (om jag vågar, jag har inte riktigt bestämt mig nu) ska jag och Gustav kanske hyra en bil. Jag vill testa köra på vänster sida i trafiken för att kunna se mer av Skottlands natur hihi, isåfall ska vi på äventyr till ett naturreservat utanför Glasgow. Det hela är väldigt spännande! Håll tummarna för mig!

Veckans uppladdning: Är nog mer utav en nedladdning, jag har en förmåga att planera alldeles för mycket saker. Min vardag i Edinburgh är ju så pass fin att allt jag gör mest är nöje, vilket är helt underbart! Men jag måste komma ihåg att vila emellanåt för att verkligen orka, så denna vecka fokuserar jag mer på att vila ut, återhämta mig och ta lite extra långa sovmornar så att jag orkar med dagarna!

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,

Wow, du sa verkligen helt rätt ord in aborten. Jag blir själv arg när jag bara läser det!!

nouw.com/beattriicee
Hilma
Hilma,

Men alltså wow vilka bilder! Håller med om att det finns a bit too many mjukissets ute just nu. Dom flesta ser ju liksom likadana ut <3

nouw.com/hilma
meltems
meltems,
Kunde inte ha sagt bättre
nouw.com/meltems
isabylund
isabylund,

SÅ mycket jag vill kommentera på detta inlägg, ska bara hämta andan från bilderna först : ))) Blir också så nyfiken på det vita huset på andra bilden: vem bor där? Hur lever de? HUUUUR är det att bo så jävla ödsligt? Är de mörkrädda? Ja, många frågor som aldrig får svar!

nouw.com/isabylund
Shining
Shining,

OM Paolo Roberto kommer fram i media och får leda program igen vet jag inte vad jag tar mig till. Hans "självskade" i våras gjorde så att jag föll ner rejält trots att jag vet att det går lika många till ute och glänser som honom. När han satt i tv soffan höll jag på att spy. Tycka synd om sig själv när man skadar en männsika för esten av sitt liv och sedan kalla det för sitt eget självskadande. Han är bortom räddni ng och jag kan inte ens tänka på det utan att jag år flashbacks igen. Dessutom kände jag mig grundlurad igen av att ha sett hans program på tv. Jga hade aldrig titta på dem om jag vetat vem han var. Å andra sidn självskadade hn ju genom att sprka andra mevteslösa när han var ung också. Ibland är inte människor kapabla att se sig själva. Det bara är så. Men tillåt honom var i media igen och det känns som att spotta på alla de han skadat. Fan,jag som hade en lite lugnare dag idag.

nouw.com/shining
linndossing
linndossing,
Vill strypa både folk som är emot abort och Paulo Roberto, finns inte mycket mer att säga. Orden har tagit slut för längesen, USCH
nouw.com/linndossing
oliviamalm
oliviamalm ,

Jag håller med om dina åsikter! Väldigt märklig situation att en kvinna med ätstörning ska vara ansiktet ut för ett underklädes märke...

nouw.com/oliviamalm
Josäfin,

Alltså om influencers postar att de umgås med politiker nära så måste de ju fan hålla med om 90% av deras politik?? annars LÄGG NER liksom abort och rätten till sin kropp är inte något som är "agree to disagree" om när man har så många följare !! Sen kan ju Paulo dra något gammalt över sig, hans inlägg är ju bland det sjukaste jag sett. "jag är en krigare" nej gubben du är kriminell??


ÄLSKAR detta inlägg !!

(och håller med om att alla kollektioner är så tråkiga?? dock ville jag ha ett set av Linn Ahlborg men 90% för att ha ett par mjukisar som inte är för korta hahahaaha)

jossanamigo.blogg.se
Ellendelin
Ellendelin ,

Det här inlägget borde alla läsa! Håller så med om typ alla punkter!? Så många bra och sunda funderingar. Fortsätt dela med dig av dom!!!

nouw.com/ellendelin
corneliaeri
corneliaeri,

Lite sen på bollen här (sitter och scrollar igenom din Lofoten-kategori hahah) men JAAAAA på alla dina punkter! Så rätt! Ställer mig bakom det helt och hållet! ❤️

nouw.com/corneliaeri

Prenumerera