Saker ni kanske inte visste om mig

Mer om mig

1. Jag har jättesvårt att skriva/tänka på svenska när jag pratar engelska. Tänkte på detta senast idag när jag satt på bussen med några klasskompisar, fick ett sms från Gustav och hade så svårt att formulera rätt ord. Det kan vara så att detta händer alla men jag har under de senaste månaderna märkt att jag verkligen växlar språk helt när jag börjar prata engelska. Annars måste jag översätta från engelska till svenska i huvudet. Det hela är väldigt förvirrande och fick faktiskt en frågan om hur det är att studera på engelska på fulltid tidigare så jag kommer skriva ett inlägg om det senare.

2. Jag är väldigt bekväm i mig själv. Jag vet inte om detta beror på att jag är i ett förhållande jag känner mig så säker i eller om jag bara äntligen skaffat mig ett ordentligt självförtroende. Men jag bryr mig verkligen inte alls om vad folk tycker och tänker om mig längre.

3. Jag är kass på grammatik. Haha har ni märkt det här eller? Usch men det har verkligen blivit så tydligt för mig nu när jag använder mig både av svenska och engelska vardagligt att min grammatik på båda språken nästan är pinsam.

4. Jag har tvångstankar. Så många tvångstankar, detta har nog mycket att göra med all min ångest som dyker upp lite då och då.

5. Jag är faktiskt rätt lycklig. Är nöjd med livet i det stora hela. Även om jag kanske inte hade mått dåligt av att inte ta allt på så himla stort allvar jämt. Och stressa upp mig över allt.

6. Jag är en planerare. Jag planerar alla resor jag någonsin åker på, har till och med försökt styra familjesemestrar hihi. Jag planerar dagar från morgon till slut, planerar framtid, är den som planerar träffar och utgångar med vännerna. Allt. Jag älskar att planera. Är inte en spontan människa för 5 öre även om jag gärna vill låtsas som det.

7. Jag har svårt att se att jag inom de närmsta 10 åren faktiskt kommer "settle down" på riktigt. Med det menar jag att jag kommer nog flytta mellan olika ställen ett bra tag fram över, utan att planera att stanna där för resten av livet. Jag är ju inne på min andra tillfälliga stad som inte är min hemstad redan nu, och jag är bara 20 år gammal.

8. Jag är livrädd för att ha en tråkig vardag, ett måndag - fredags jobb som ser likadant ut hela tiden. Nope. Näpp. Nej. Det är inte min grej. Älskar det med universitetet, hur allt varierar hela tiden. Hur jag planerar min vardag själv. Trivdes väldigt bra med det under mitt sommarjobb i somras också faktiskt, att jobba olika skift varje vecka, även om jag klagade på det då så hade jag nog mått dåligt att vara bunden till samma tider på jobbet varje vecka.

9. Jag behandlas för endometrios. Jag har haft problem med min mens redan innan första mensen kom, och när min mamma blev opererad för sjukdomen så insåg vi att jag nog ärvt den av henne (Den är 90% ärftlig och jag har tyvärr alla symtom). Eftersom att jag är så ung så ville de inte göra någon operation för att säkerställa att det var den sjukdomen jag hade, särskilt inte eftersom att de operationerna ibland triggar (!!) igång endometriosen ännu mer. Därför så behandlas jag nu bara mot det genom att äta p-piller utan uppehåll. Har inte haft en ordentligt mens på över ett år nu. Men det fungerar bra för tillfället och jag slipper de där smärtorna så förhoppningsvis så fortsätter det såhär ett tag till. Vet dock att behandling med p-piller för de flesta slutar fungera efter ett par år.

10. Jag är en skvallerkärring. Vill veta allt om alla och gärna dela med mig av det, till alla. En egenskap jag vill komma ifrån för det är ju inte världens finaste egenskap. (Jag ser dock till att aldrig försäga mig om saker som mina vänner berättat för mig. Skulle aldrig berätta mina vänners privata grejer som dom sagt till mig i förtroende till någon.)

Gillar

Prenumerera