Saker att tänka på inför flygresan

Tips, Resor

Nu kanske det inte är så jättemånga som flyger på grund av corona (oops) så denna kanske kommer ut lite vid fel tidpunkt, men när jag skrev inlägget så hade Italien inte ens stängt deras gränser än, tänk på den ni.

1. Vi börjar med mitt absoluta bästa tips som ALLTID räddar livet på mig. Flyger du ensam och får välja sittplats, välj då fönsterplats på samma rad och sida där någon valt plats vid gången. Om planet inte är fullbokat är chansen liten att någon skulle välja sig att sätta sig i mitten mellan två främlingar, 7/10 gånger funkar detta väldigt bra för mig och mittensätet är tomt. Det är det absolut bästa som finns!

2. Denna är så självklar men var verkligen ALLTID på flygplatsen två timmar innan du flyger utrikes. Vad som helst kan hända, senast fick jag t.ex världens tjorv med bagaget, hade jag kommit dit i sista sekund hade det inte funnits en chans att jag skulle hinna.

3. Men snälla ni KÖA INTE TILL ATT BOARDA INNAN DE BÖRJAR MEDDELA ATT DET ÄR DAGS. Ser folk göra detta heeeela tiden, särskilt på inrikes på Arlanda, sluta genast tack. Inrikesflyg är dessutom alltid sena, så ni kommer bara få stå och vänta i 40 minuter.

4. Alla flygbolag har någon form av app som du kan använda när du reser, ta vara på det. Det är så smidigt, du får alla uppdateringar och boradingpass där, så smidigt!

5. För allas skull, ta ut elektronik/vätskor ur handbagaget INNAN du ställer dig i kön för att gå igenom säkerhetskontrollen, annars tar du bara upp tid och plats och stör.

6. Deodroant, våtservetter och extratrosor i handbagaget kan rädda liv ibland.

7. Detta är något som rätt många missar, men är ditt flyg försenat med mer än 3 timmar har du oftast rätt till rätt mycket pengar i ersättning på de flesta flygbolag. Anmäl alltid förseningar för säkerhets skull, jag har då tjänat en del pengar på det! Senast fick familjen nästan hela resan till USA betalad pga en liten försening i Chicago.

8. Reseförsäkring räddar liiiiiiv! Vi har t.ex inte fått vår väska i tid en gång när vi var utomlands. Vi fick då 15k varje dag på försäkringen att handla för, för att då täcka upp de saker vi hade i väskan (använde förstås inte alla pengar) MEN det lönar sig.

9. Dubbelkolla alltid att planet är i tid innan du faktiskt åker till flygplatsen. Förseningar och inställningar med flyg händer oftare än man tror.

10. Noicecancelling hörlurar på planet - vill bara avsluta med det - se till att du har det.

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,
Bra lista!
Men asså jaaaa på no5! Finns det något värre än att behöva stå och vänta en massa för att folket före i kön inte är förberett sig? 😋
//Ann
nouw.com/anngelic
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Så himla bra tips! Mycket som man ofta inte tänker på om man inte reser så mycket
nouw.com/emmeliesehlin
malinhardstahl
malinhardstahl,
Bra tips! 3an är något jag stör mig på rejält. Kram
nouw.com/malinhardstahl

Prenumerera