Instagram celinelundqvistsInstagram celinelundqvistsInstagram celinelundqvistsInstagram celinelundqvistsInstagram celinelundqvistsInstagram celinelundqvistsInstagram celinelundqvistsInstagram celinelundqvistsInstagram celinelundqvists

Min endometrios och andra frågor

Q/A

Kjolen på hoodiebilden, var kommer den från?

Den är från NA-KD :)

Får man fråga hur du ”behandlar” din smärta?! (angående min endometrios)

Jag får den här frågan rätt ofta när jag nämner sjukdomen så jag tänker att jag tar upp det i ett sånt här inlägg också. Lär skriva ett helt inlägg om sjukdomen någon gång för det finns väldigt mycket att ta upp angående den.

Jag tar p-piller utan uppehåll, alltså släpper jag aldrig fram mensen. Så länge som detta funkar så är det inte meningen att jag ska låta min mens komma förrän jag ska skaffa barn. Jag är dock väldigt osäker på min behandling just nu då jag hört olika från olika läkare så hej det kan hända att jag fuckar upp hela min kropp för att det inte finns tillräckligt med forskning för endometrios men vad ska man göra. (Därav min rädsla för att inte kunna bli gravid, vet att många med endometrios blir det, min mamma är ett bevis men still)

Vi har inte gjort en operation för att fastställa att jag har sjukdomen, men eftersom att min mamma har opererats för väldigt allvarlig endometrios, den är extremt ärftlig och jag har alla symptom så har jag, mamma och läkare kommit fram till att en operation nog är överflödig. (Och eventuellt bara kan trigga igång sjukdomen ännu mer) Jag har då tagit p-piller på två olika sätt sedan jag fick klartecken att jag skulle behandlas för eventuell endometrios.

1. P-piller med uppehåll varje gång jag får mellanblödning. Detta funkade INTE då jag fick mellanblödningar hela tiden och smärtan blev bara värre med tiden, alltså gjorde behandlingen lite motsatt av vad den skulle heh. Så då ringde jag en läkare på gyn i Luleå och vi kom fram till att

2. Jag ska fortsätta ta p-piller utan uppehåll trots mellanblödning. Vilket har funkat jättebra och jag har bara haft smärta två gånger sen jag började med detta, vilket är en sån jäkla lättnad för mig. MEN jag är fortfarande lite rädd för hur bra det faktiskt är för kroppen att aldrig göra uppehåll för p-piller? Jag är så så rädd att hur jag behandlas idag ska lägga sig på min förmåga att kunna skaffa barn i framtiden. Endometriosen kanske inte är lika fysisk för mig längre men den sitter alltid i min hjärna psykiskt och spökar.

Vilken kamera fotar du med? Alltid så sjukt fina bilder <3

Först och främst tusen tack! <33 Jag fotar med en Canon 6D Mark II och mer sällan, men ibland med en Canon 70D. Dock skulle jag vilja påstå att mina bilder blir som dom blir mer pga x antal års utbildning och hobbyfotograferande i ryggen än pga kameran. En bra kamera betyder inte alltid att det blir bra bilder, vill bara varna om det innan någon köper en så onödigt dyr kamera och antar att bilderna ska bli bra för det!

  • Q/A

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åh just det där du skriver om kameran, sååå sant ❤️ Dina bilder är ju helt magiska, tror inte det är många andra som har samma talang som du i det och vet ju att det absolut inte hänger på kameran utan på din kreativa hjärna ❤️ Kraaam
nouw.com/happym
My
My,
Min barnmorska på umo säger åt mig att jag max ska ta uppehåll från p-piller var tredje månad och att det är bättre för livmodern att inte ta uppehåll alls eftersom den får "arbeta" vid varje mens. Hon rekommenderade mig var tredje månad för att slippa mellanblödningar som dyker upp om man inte tar uppehåll.
Så enligt vad jag fått lära mig så ska det inte vara någon fara för dig men jag vet att ändra säger annorlunda så förstår din oro <3
www.mynordqvist.se
IP: 82.99.3.229

Prenumerera