Mars 2021

Mitt år

Månadens betyg? 2/5, det har varit en tuff månad iom att vi tog farväl av farfar, jag har mått mer dåligt än jag räknade med och sorgen har varit min bästa vän hela månaden. Men samtidigt har det varit lite skönt, att få vara ledsen på riktigt.

Månadens längtan? Jag längtar till farmor och farfars hus i Poikkijärvi, efter deras altan, att sitta där med dem ute i solskenet och prata om allt eller inget. Jag längtar efter farfars köttfärssås, jag längtar efter deras skratt och stoj. Jag kommer fortsätta längta efter det i resten av mitt liv.

Månadens uppfyllda mål? Well I managed to get back to Scotland in the end didn't I?

Vad har varit extra bra den här månaden? Att få vara nykär i Edinburgh igen, sådär som jag alltid varit när jag kommer tillbaka när jag varit borta en längre period.

Mest gillade på vanliga instakontot och fotoinstan?

Detta köpte jag? Flygbiljetter tillbaka till Skottland, en ny svart väst, lite träningskläder och lite smink som behövdes.

Månadens känsla? Avgrundsdjup sorg. Det spelar ingen roll hur långt och fint livet på en människa varit, att förlora en familjemedlem gör så oerhört ont oavsett har jag fått lära mig. Det gör så ont så att kroppen faktiskt gör ont fysiskt. Vissa dagar vaknar man bara och tänker "åh nej, inte ännu en dag utan dem", det är olidligt.

Hände något tråkigt? Vi sade ett sista farväl till min älskade, älskade farfar. Som har levt ett långt och fint liv med så mycket kärlek runt omkring sig. Men som ändå lämnar ett tomt hål i mitt hjärta. När folk går bort tar de med en liten del av oss som blir kvar har jag märkt. Och när det händer blir man omskakad. Man vet inte riktigt vad man ska göra av sig själv. Och förstår inte hur jorden kan fortsätta snurra när något sånt händer.

Månadens tips? När sorgen väl kommer, andas, prata om den, prata om personen du förlorat, hitta på saker som gör dig lycklig, gå igenom gamla bilder, spendera några veckor med att bara vara ledsen, skäms inte för sorgen, det är normalt att inte orka efteråt, och knuffa för guds skull inte undan den. Kroka arm med sorgen och acceptera att den kommer hänga med dig ett tag nu.

The one I got away? Alltså denna fråga är ju bara löjlig månader som dessa.

Hur summerar du mars? Går det ens att summera denna månaden? Well I'll give it a try - bottenlös sorg, farväl, isolation, tillbaka till min kaosiga och fullspäckade vardag i Edinburgh (även fullpackad i lockdown tydligen)

Blev mars som du tänkt dig? Ja det blev det nog ändå.

Vad gjorde du i mars förra året? Jag var i USA med familjen (vilken jävla kontrast haha), vi levde livets liv i Florida. Sedan åkte jag tillbaka till Skottland där vi hade fotoutställning, vilket var superkul. Sedan gick UK ned i lockdown, så mot slutet av månaden levde jag samma liv som jag gör nu.

Vad gjorde dig ledsen? Att farfar är borta förstås.

Månadens träning? Det gick ju superbra i Sverige 10/10, sedan när jag kom till UK gick det utför lite, haha gymmen är ju stängda pga lockdown så jag har fått försöka nöja mig med hemmaträning, men passen blir ju inte alls lika bra då, hur mycket man än försöker, så det har varit segt. Men jag har iaf hållt uppe träningen så det är inte mitt fel att passen blir dåliga. 10/10 får jag för effort, men träningen under månaden får väl 5/10.

Vad har du för planer inför nästa månad? Avsluta universitetet för gott, hur läskigt är inte det? Jag ska hänga med mina vänner här i Skottland så mycket som möjligt också innan vi alla går our seperate ways.

Vad gjorde dig stolt denna månaden? Hur bra jag hanterat isolation och lockdown? Trodde jag skulle tappa det totalt då jag verkligen inte är en hemmaperson men jag har verkligen tyckt att det har varit lite skönt? Underbart ju.

Månadens magi? Att se våren ta plats i Edinburgh. Att få vara vid havet igen. Edinburghs tomma gator i lockdown.

Månadens favorithändelse? Att få träffa mina vänner i Eddi igen, och att få börja fota här igen! Det blir inte riktigt samma sak i Sverige

Favoritserie denna månad? Snowpiercer! The One har vi också sett, vi ser nu Behind Her Eyes och så har jag kollat om Riverdale - och åh Paradise Hotel förstås.

Favoritbok denna månad? Jag läser fortfarande Doktor Sömn

Favoritlåt denna månad? Jag hedrar farfar här.

Månadens projekt? Mitt examensarbete men också att sätta ihop en portfolio! Det har varit väldigt tidskrävande

Månadens outfit?

Vad har gjort dig glad denna månaden? Att kunna vara med familjen under denna tuffa tiden, och också att vara tillbaka i Edinburgh nu.

Gillar

Kommentarer

saranilsander
saranilsander,

Ååh massor med kramar till dig finaste du!❤️❤️

nouw.com/saranilsander
MissMinnea
MissMinnea,

Åh nej va tråkigt med din Farfar, jag beklagar verkligen <3 Massa kramar till dig gumman! <3

nouw.com/missminnea
Hilma Eklund ,

Det är verkligen alltid tufft att förlora någon nära, där spelar ålder ingen roll 💛 massa kramar till dig fina du!!

www.nouw.com/hilma
msahakangas
msahakangas,

Så fint inlägg, beklagar verkligen sorgen! <3 Hoppas att du snart får vila från din sorg, såklart kommer den alltid finnas där men att den blir lindrigare, kram <3

nouw.com/msahakangas
LouiseEdling
LouiseEdling,
Stor kram tlll dig❤️
nouw.com/louiseedling
Linnéa,

Sååå fint inlägg - beklagar farfar ❤️❤️❤️

nouw.com/linnealiebig
Matildaogren
Matildaogren,
Jovana
Jovana,

Beklagar ❤️🥺 Ta hand om dig fina 🙏🏼❣️

nouw.com/jovana
corneliavilhelmssoon
corneliavilhelmssoon,

Beklagar verkligen ❤️ Ta den tid du behöver <3

nouw.com/corneliavilhelmssoon
by_anniess
by_anniess,

Beklagar sorgen fina du! Sorgen får ta sin tid<3 styrkekramar!

nouw.com/by_anniess

Prenumerera