Lyxsemme deluxe

Resor, Wien

Idag började vi dagen med den bästa hotellfrukosten jag ätit sedan Royal Dragon (som föralltid kommer vara mitt favorithodell, I’m sorry). Alltså verkligen allt en kan drömma om fanns, inklusive brieost och champagne, dog jag? Ja.

Efter frukosten drog jag och Gustav till denna otroligt vackra byggnad som också är känd som Hofburg Palace. Vi fotograferade litegrann utomhus och bara tog in byggnaden ett tag.

Sen drog vi till det absolut mest häpnadsväckande stället jag någonsin varit på. Österrikes nationalbibliotek, är ni någonsin i Wien så MÅSTE ni besöka detta för WOW.

Detta blev både mitt och Gurras favoritställe hittills i Wien. Förutom att arkitekturen är häpnadsväckande i sig så hade de nu under ett halvår också en utställning för Bethoven, vilket innebar att vi fick se hans orginalskript för hans noter, brev, småsaker han hade i ägo, det var riktigt coolt faktiskt.

Vet ni att biblioteket innehöll 200 000 böcker??? Helt sinnessjukt.

Planen var att vi efter detta skulle bege oss ut för lite shopping men ALLT inklusive mataffärer var stängt idag pga söndag, så vi fick skjuta upp det till imorgon och planera om. Idag = kulturdag med andra ord.

Vi hade bokat bord på Cafe Demel, så medan vi väntade på att klockan skulle bli ett kikade vi runt lite i Wien centrum, strosade omkring.

Demel hade SJUKA tårtor ska jag säga er, kaffet var också to die for och allt kändes väldigt lyxigt. Tips är verkligen att göra som oss och boka bord i förväg, annars måste man stå i väääärldens kö och vänta.

Efter fikat besökte vi en jättevacker katedral som jag nu självklart glömt namnet på, vi gick också upp i ena tornet för att se utsikten över Wien, det var inte riktigt värt det faktiskt, klaustrofobisk trappuppgång för en meh utsikt.

Nåt som däremot AAAAABSOLUT är värt ett besök är Belvedere Palace, se då också till att gå till övre palatset för WOW!

Det är värt att betala inträde BARA för att se arkitekturen alltså, I’m in love

Outfitbilden jag alltid drömt om haha

Sedan gick vi och kollade på målningar, vissa var fantastiska, vissa var meh, vissa var okej

Jag fastnade mest för en målning på en kvinna som låg avsvimmad vid sin bebis på golvet. Det var en målning för att visa hur tufft livet var för ensamstående mammor förr i tiden (och än idag I guess) det var en väldigt stark målning.

Det fanns en del krigstidsmålningar som också verkligen var spektakulära, och en målning som bestod av bland annat silver och guld - sinnes.

När vi var klara bland gallerierna så drog vi ut till slottsgården som är magisk i sig om man inte vill betala in sig.

Egentligen är det meningen att inlägget skulle bli betydligt längre än detta, men det håller ABSOLUT inte min mobil med om, så ni får snällt vänta till imorgon innan ni får mer uppdatering på dagen. Slår ihop resten av besöket i slottet, middagen och morgondagens äventyr i ett helt enkelt.

#bestofnouw #nouwoutfit

Gillar

Prenumerera