Körsbärspromenader

Vardag, Edinburgh, Skottland

I våras just när körsbärsträden slog ut så var jag på en hel del kvällspromenader i The Meadows, en park i Edinburgh som är känd för sina körsbärsträd på våren. Parken ligger inte allt för långt från vår lägenhet så jag och Gustav brukar vara i det området ibland.

En kväll gick vi på prommis nästan genom hela centrum. Vi stannade till i The Meadows för en varm choklad och fortsatte sen genom Old Town och Royal Mile i solnedgången.

Vi gick förbi den stora katedralen mitt efter Royal Mile, till höger kan ni rätt tydligt i bilden skymta månen, hur vackert?

Vi fortsatte ner till korsningen vid Starbucks, går man åt höger kommer man till vår första lägenhet i stan, men vi gick åt vänster för att gå in mot Princes Street.

Solen reflekterades i fönstret på Cockburn Street.

Jag stannade för att fota solen som reflekterades på byggnaderna, helt omedveten om tjuven bredvid mig som försökte dyrka upp ett lås till en butik :) Vad bra :)

Vi fortsatte ner mot bron som leder in mot Princes Street.

Är inte Edinburgh vackert? :') <3

Vi gick över Princes Street som vid den här tiden på dygnet alltid är rätt tomt.

Upp till min favoritpark som ligger undangömd just mellan shoppingstråken. De har de vackraste körsbärsträden i stan på våren.

Här hänger jag och mina vänner ofta och har picknicks eller sitter och solar.

Dagen efter denna promenad var Skottland officiellt ute ur den hårdaste typen av lockdown och vi fick plötsligt vistas i public places igen. Medan alla andra sprang raka vägen till pubarna var jag som lyckligast över att få gå tillbaka till gymmen och simhallen. Jag tycker ju väldigt mycket om att simma faktiskt, jag gör det inte jätteofta, men nån gång per år så tar jag några simtag. Jag tycker det är rätt bra träning.

Några vackra körsbärsträd just utanför vår lägenhet.

En annan kväll i The Meadows, denna gången med Laura, vi drack också varm choklad och gick runt och tittade på körsbärsblommorna.

Minns ni Sarah Everard fallet i vintras? Ni vet hon som blev överfallen av en polis på vägen hem från sin joggingtur? I The Meadows hade man tillägnat ett träd i minne för henne. Det såg vackert ut när körsbärsträden blommade. Vackert men det gjorde ändå ont att se.

Glad tjej

Jag tror att jag lyckats dokumentera varenda litet körsbärsträd i hela staden under våren 2021.

Med analoga kameran i högsta hugg

:)

Morgonen efter träffades jag och Laura inne i stan, jag tvingade henne att ta bilder på mig då med.

Stackars Laura, som hon plågas jämt medan jag posar framför kameran.

Efteråt hade vi vår sista study date ever på Starbucks. Vi har under pandemin mötts upp och jobbat på våra projekt tillsammans en gång i veckan på Starbucks. Det var väldigt hjälpsamt då vi knappt träffade några andra klasskamrater. Också skönt att ha det som rutin så att man verkligen tog tag i plugget.

Efter plugget tog jag en ensamtur på stan. Det var all vardag jag delar med mig av för denna gång, puss och kram.

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

Prenumerera