Hur man tar bra porträttbilder

Tips

Fototips i alla dess former är något som efterfrågas mycket här på bloggen, så jag tänkte ta och försöka göra fler sådana inlägg oftare, jay.


1. Prata med modellen hela tiden. Det är svårt att förstå hur mycket det påverkar en shoot egentligen. Jag babblar på som en galning bakom kameran, det är för att de då blir mer bekväma, värmer upp och kan skratta med en, hänger naturligt med när man ber dem byta poser osv. Om man är tyst för länge så är det lätt att det blir stelt och modellerna börjar plötsligt se tafatta ut. Så PRATA! Mycket.2. Bestäm dig för vilka poser du vill använda redan innan fotograferingen. Nu har jag fotat porträtt ordentligt i snart ett år och har lärt mig vilka poser jag gillar och inte, samt att mina modeller är rätt bra på att hitta på egna poser under fotograferingarna, men i början använde jag mig väldigt mycket av pinterest. Sparade ner poser där som jag sedan försökte efterskapa i mina egna fotograferingar. Det är till superstor hjälp, då står man inte där och är förvirrad och vet inte riktigt vad man ska be sin modell att göra. (Sånt var väldigt vanligt för mig i början hihi) Detta gäller också för er bloggare som vill ta självporträtt ;) Var också noga med poserna, små saker som hur mycket man lutar hakan uppåt gör jättestor skillnad.3. Mulet väder är bästa porträttvädret! Visst kan det vara snyggt med sol - om den skiner på rätt ställen, vilket det sällan gör. Plus att solen har en förmåga att ta över bilderna i t.ex solnedgångar så att man fokuserar mer på det fina ljuset än modellen. Sååå mulet väder är det optimala. Där behöver man inte oroa sig för fula skuggor i ansiktet eller kisande ögon! Plus att de bilderna är de som blir som coolast sedan.4. Lek med olika vinklar! Detta är något jag har gjort mycket senaste halvåret, en bild nedifrån blir helt annorlunda än en bild rakt framifrån, ovanifrån osv. Jag har t.ex börjat älska bilder nedifrån bara för att modellen ser så jäkla badass ut då. Vinklar är allt!5. Kom ihåg att styla modellen! För att få fram rätt känsla i bilderna så måste modellen klä sig rätt också. På sista tiden har jag som ni kanske märkt lekt mycket med balklänningar, svarta kläder osv osv. Här ovan har Julia på sig en av mina vita skjortor och en kjol jag köpte för att hon skulle se ut att vara hämtad från 1800-talet, jag hade inte alls fått samma känsla i bilderna om hon var klädd i en randig tröja t.ex.


#fototips #tips #photography #portrait #studyabroad

  • Tips

Gillar

Kommentarer

Helene,
Så nydelige bilder og gode tips 😊
pieinthesky.blogg.no/
sarakarlssonsse
sarakarlssonsse,
Du är så duktig! ❥
nouw.com/sarakarlssonsse
Riktigt bra inlägg med tips! 😊
beattriicee.blogg.se
Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
Åh vilka grymma tips!!😍
nouw.com/vägentillfriheten
emmalouiseandersson
emmalouiseandersson,
Linn,
Vilka bra tips! Jag tycker porträtt är så himla svårt, så det här ska jag komma ihåg till nästa gång.
justwannahavefun.se/frokenkrasen/
Ida,
Så bra tips Celine! Och älskar bilderna, så fina! Du är så himla duktig på porträtt, hoppas jag kan fota lite mer av det, det är ju så roligt!! 😃
idanilssonphoto.se
Ellen,
så himla bjussigt av dig att dela med dig av det här! de två sista bilderna är mina absoluta favoriter!
ellenlindberg.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Vilka underbara tips! Du är så duktig 😊
nouw.com/sofialissmyr
Alice,
Åh vad bra tips! älskar dina tipsinlägg!!
alicelindstrom.se

Prenumerera