Följ med mig i vardagen i Skottland genom analoga kameran

Vardag, Analogt, Skottland

Mitt första inlägg då jag dokumenterade livet genom min point and shoot var ju rätt uppskattat så I did it again! Fun! Vissa bilderna blev bra, vissa blev mindre bra, huvudsaken är att ni hänger med i vad jag haft för mig under dagarna.

Sommaren och värmen har kommit till landet så jag har spenderat mycket av min lediga tid i parken här just vid vår lägenhet, läst så mycket som tre böcker och fått lite av en bränna!

Det är alltid väldigt mycket liv i denna park, där finns en basketplan, en lekplats och en tennisplan så barn är alltid där och leker med sina föräldrar och folk spelar tennis och basket. Gamlingar från hemmet här intill går sina dagliga promenader här och skolbarnen brukar hänga här efter att skolan har slutat.

Jag har klivit upp tidiga mornar för att ta bussen till diverse fotolocations.

Denna bild tog jag genom bussfönstret när bussen åkte igenom Old Town. Inte en busslänga att klaga på precis.

Jag och Gabriele möttes upp en tidig morgon för att fota i en park på andra sidan stan.

Here she is <33 such a cutie

Vi är i den perioden då fåglarnas ägg just kläckts så man ser ank och svanungar hela tiden, det är väldigt mysigt.

Jag och Gurra har hittat vårt nya favoritställe för våfflor. Delightfully Delicious, ett väldigt nyöppnat café med få kunder vilket innebär att det alltid finns bord lediga. Caféet är inspirerad av Parks and Recs och Leslies kärlek för våfflor vilket jag tycker är superkul. Deras meny är galet prisvärd med och allt är så så gott.

Efter att vi ätit våra våfflor så promenerade vi igenom Marchmont, jag tycker det är så fint, mysigt och lugnt där, älskar att hänga där även om det sker sällan då man sällan faktiskt har några ärenden där.

En annan morgon åkte jag till Glasgow för att fota på ett gammalt favoritställe, en parkeringsplats uppe på taket. Galet coolt ställe för porträttbilder faktiskt.

Jag fotade med denna sötis! Det gick fort och smidigt!

Efteråt gick jag och kikade i affärerna lite själv medan jag väntade på Rachel som skulle komma och hänga med mig i Glasgow den dagen. Jag hittade ett par fina byxor från Monki och ett nytt träningsset från H&M.

En dålig provrumsbild från H&M.

Rachel mötte upp mig inne på H&M och vi gick och lunchade på donken då jag hunnit bli hungrig under mina morgonäventyr i stan.

När vi ätit klart drog vi ner i Glasgows subway för att dra till West End.

Jag älskar att åka tunnelbana i Glasgow, mest för att vi inte har någon i Edinburgh. Det är väldigt enkelt, billigt och smidigt med.

I West End kikade vi in i charity shops, ingen av oss hittade någonting men det var mysigt att gå runt och kolla vad de hade ändå.

Detta är mitt och Rachels favoritställe för vintagekläder, vi köper aldrig något då det är rätt dyrt men vi hittar alltid en drömmig klänning eller två att titta på innan vi går haha!

Efter att vi kikat runt där ett tag och inte hittat något vi ville ha så bestämde vi oss för att åka tillbaka in till centrum.

Nån som vill räkna hur många bilder Rachel är med i i detta inlägg haha? Överdrivet många.

Vi kikade runt lite i affärerna efter shoppinggatan i Glasgow också innan vi drog hemåt.

Att komma hem till Edinburgh efter den dagen i Glasgow var lite av en lättnad. Vi råkade åka dit just den lördagen då Rangers (ett fotbollslag) hade vunnit hela kuppen, så hela landets Rangersfans var i Glasgow den helgen och ställde till med fullkomligt KAOS så jag kände hur jag andades ut lite av lättnad när jag kom hem.

Varje gång jag rullar in med tåget i Edinburgh efter att ha varit borta en stund - även bara några timmar, så drar jag en suck av lättnad. Det känns alltid lika skönt att komma hem, det är fint tycker jag att jag har hittat en stad jag känner så för.

Vad mer har skett då? Jo jag och Gustav var på överdrivet många kvällspromenader i The Meadows under tiden körsbärsblommorna blommade, det gällde att passa på.

Jag gillar att promenera genom vårt hemområde - Morningside och sen upp till Bruntsfield och sen till The Meadows, absolut de finaste områdena i stan om ni frågar mig. Jag trivs så bra att bo just här.

Universitetet tog ju som ni vet slut. Dagen efter att vi skickat in alla våra deadlines drog jag och tjejgänget ut för att bruncha och dricka lite drinkar för att fira!

Med lite drinkar menar jag att jag, Rachel och Laura delade på två flarror Prosecco och sen tyckte att det var en bra idé att ta en shot också, vi tappade det lite med andra ord.

Vi hade hur kul som helst dock, jag kan inte minnas när jag senast skrattade så mycket.

Efter vårt pubhäng släpade Rachel oss till parken av någon anledning jag inte riktigt förstod? Hon ville sitta i gräset, vilket hon gjorde i två minuter innan hon lessnade. Ni kan nog avgöra hennes level och drunkness när ni ser hur hon bär omkring på sin väska på bilden ovan.

Förutom alla dessa äventyr så har jag förstås tränat varje morgon på mitt nya gym.

Här har ni en misslyckad selfie på mig i omklädningsrummet.

Jag har också försökt mig på självporträtt här hemma, det gick mindre bra, jag är så less på att ta självporträtt numera.

Just när vi gick ut uni så var vädret rätt dåligt i en vecka, så jag stannade inne större delen av tiden och deppade över hur universitetet var över. Jag mådde riktigt, riktigt dåligt då faktiskt. Jag hamnade lite i en livksris.

Men sen blev vädret bättre, motivationen kom tillbaka och jag har börjat möta upp vänner för att gå och ta drinkar, käka och beger mig ut på andra äventyr igen.

Jag spenderar just nu alldeles för mycket pengar på alkohol och mat, men hallå - jag har just avslutat en utbildning på fyra år! I deserve it!

Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,

Så mycket härliga bilder! Älskar retrokänslan i bilderna! 😍

nouw.com/hilmak
aliceemericsson
aliceemericsson,

Så vackra bilder, det ser verkligen ut som en mysig stad! <3

nouw.com/aliceemericsson
MissMinnea
MissMinnea,
Så härligt det ser ut där 😊
nouw.com/missminnea
by_anniess
by_anniess,

Så kul att du delar med dig tycker jag!<3 Härliga bilder!

nouw.com/by_anniess
oliviamalm
oliviamalm ,

Magiska bilder!! 😊

nouw.com/oliviamalm
Sussi,

Efter att ha avslutat en sån lång utbildning är du värd lite skoj 😊
Bra jobbat!

cozybyme.blogg.se
Enna,

Vilket underbart inlägg med härliga bilder 😊

sayyeastofashion.blogg.se
T',

Så många härliga bilder! Älskar att läsa såna här inlägg och få lite vardagsglimtar!

devote.se/babustyle
tildablanksvard
tildablanksvard,

Så härligt inlägg! Älskar mycket bilder, fortsätt med dessa inlägg!!<3

nouw.com/tildablanksvard
lifeofkile
lifeofkile,

Åhh så mkt tumblr känsla!!!

nouw.com/lifeofkile

Prenumerera