Ett julinlägg

Christmas

Vet ni vad? Det är faktiskt november nu och då tycker jag att det är socialt acceptabelt att börja gå in i julmode. Så här har ni årets första julinlägg från mig!

Förra julen blev inte alls så som vi hade hoppats på. Min mormor behandlades för sin cancer då och blev inlagd för en extrem stor och farlig operation just över julen, det var jättehemskt och den tog över allt annat. Ett tag kring nyår höll vi till och med på att mista henne, det var riktigt nära där.
Bara en vecka eller två innan julafton fick vi reda på att hon skulle bli inlagd. Detta skulle bli min första julafton någonsin utan mormor som lagade julmaten, en jul utan mormor som stod och fixade och donade i köket kändes omöjligt. Och det blev verkligen jättekonstigt, efter middagen åkte vi till sjukhuset och satt där med henne ett tag, mitt på julafton, det hela kändes jättekonstigt och inte särskilt juligt alls. Vi försökte att hålla humöret uppe allihopa och vara glada inför varandra, försökte låtsas om att det inte alls var så konstigt att spendera en julaftonskväll på sjukhuset. Under hela december var det ångesten och paniken som malde i magen, det vann över alla julkänslor tyvärr. Det var mycket tårar, mycket väntan på samtal från sjukhuset, mycket panik, mycket överlevnad.

Jag vågar inte säga att julen kommer bli normal i år än, mormor ska på sitt tredje återbesök lagom till december, och vi har ju ingen aning om hur saker och ting kommer se ut då. Men som det är nu så är vi absolut i ett bättre stadie än förra året, och nu vågar jag faktiskt blicka framåt mot julen och se fram emot den, förra året hade jag inte ens en tanke på julsäsongen.
Just julafton har blivit en tung dag för mig. Förut älskade jag det, mest av allt, det var verkligen höjdpunkten på året. Men sedan jag förlorade min farmor så har det varit någonting som skavt med julen för mig, farmor och mormor har alltid varit så stora delar av mitt julfirande, så många traditioner har varit baserade kring just de två. Men i år verkar jag ju som att jag har den ena med mig hemma i julköket, och den andra vakandes i himlen över mig som den ängeln hon är. Jag tror nog att alla som har förlorat någon kan relatera till den här känslan, högtiderna blir plötsligt lite jobbigare, för tomrummet är lite extra tydligt än de är på alla andra vardagar.

Jag har insett att det jag älskar mest med julen är hur den nestlar in sig i sin vardag. Själva julafton bryr jag mig inte så mycket om, men jag älskar hur hemmet lyses upp av en julgran, alla julreklamer på TV, musiken i shoppingcentren, kaoset på stan när alla är ute och söker efter den perfekta julklappen. Jag älskar julmarknaderna, godiset, julfilmerna, julkaffet på Starbucks. Jag älskar hur hela världen samlas för att fira detta tillsammans. Jag älskar hur julen lyser upp mörkret på det sättet den gör. Jag är egentligen den största nörden när det kommer till julen, jag brukade älska det så så mycket och jag vill hitta tillbaka till det.

Så det jag ska göra i december, är helt enkelt att hitta tillbaka till det vardagliga, underbara, juliga och fira skiten ur det. Jag ska verkligen ta vara på det små fina mysiga stunderna som julen erbjuder, och skita fullständigt hur lyckad eller misslyckad själva julafton blir. Fokusera helt på allt som lider upp till det istället. Nedan kan ni hitta en liten lista på saker jag vill göra/ta vara på i år.

- Jag vill gå på iskalla -30 promenader hemma i Kiruna, höra snön knastra under skorna.

- Jag vill starta varje morgon med julmusik/julserie och julte/julkaffe, bara njuta av julmornarna, för det är nog min favoritdel med högtiden.
- Spela en massa massa sällskapsspel med familjen, för det hör också till.
- Ha en extrem massa julmys med alla mina vänner som är hemma samtidigt som mig, jag kommer tvinga mig på dem. Detta är en varning till alla mina vänner i Kiruna.
- Jag vill göra aesthetic jul-photoshoots bara för att jag kan.
- Baka en massa julgodis.

Jag tror ändå att allt har med ens egen inställning att göra, och jag tänker verkligen göra detta till en helt fantastisk och mysig jul för mig själv och bara fokusera på det lilla <3

Gillar

Kommentarer

amaliev
amaliev,

Håper det blir en litt bedre jul i år! Er så tungt når det kommer så mye i veien og man ikke får nyte.

Jeg føler jeg har vært heldig, fordi de jeg har mista har jeg kunnet sørge over uten at det er så mye annet som skjer, mens i juletider så får man ikke den roen man ønsker kanskje!♥️ Håper på en bedre jul for deg i år!🥰

nouw.com/amaliev
celinelundqvists
celinelundqvists,

Kram på dig <3 Jag är säker på att denna jul kommer bli fantastiskt!

nouw.com/celinelundqvists
lifeofkile
lifeofkile,

Faktiskt såå peppad på julen i år!!!

nouw.com/lifeofkile
LouiseEdling
LouiseEdling,

Så härliga bilder<3 Längtar efter snön och få komma in i julstämningen!!!

nouw.com/louiseedling
KateOgembo
KateOgembo,

Älskar julen och är så taggad! fina bilder❤️

nouw.com/kateogembo
martineeljostveit
martineeljostveit,

Så koselige bilder <3 Får litt jule følelse, men det er fortsatt litt tidlig <3

nouw.com/martineeljostveit
Enna,

Så härliga bilder! Blir kanske inte en normal jul för oss många men hoppas hennes läge blir bättre 😊 <3

sayyeastofashion.blogg.se
Desireekujala
Desireekujala,

Men hur mysigt och hur fina bilder! <3

nouw.com/desireekujala
Ida,

Åhh älskar detta inlägg och dessa bilder! Julen är ju bara bland det bääästa! Så mys och taggad på julen<3

idanilssonphoto.se
enligtmalin
enligtmalin,

Hoppas du får en riktigt fin och stämningsfull Jul! 🥰 Vilka härliga bilder i inlägget! 😊

nouw.com/enligtmalin
oliviamalm
oliviamalm ,

Men gud så fint inlägg, jag längtar ihjäl mig efter jul 😊

nouw.com/oliviamalm

Prenumerera