Det positiva och negativa med att resa

Resor, Funderingar

Eftersom att detta halvt är en reseblogg så tänkte jag fortsätta med dessa inlägg trots pandemin (det har ni dock säkert märkt), jag hoppas att det är okej!

+ Jag tänker alltid - vi föddes på denna otroligt vackra planeten, med så många vackra platser att besöka, varför inte försöka se så mycket som möjligt av världen då?

- Jag är osäker på om det verkligen är moraliskt rätt att åka utomlands nu under pandemin. Jag förstår ju att många städer och länder är beroende av turism. Men är det verkligen okej att åka och eventuellt sprida smittan bara för att ens resebehov är för stort för att sitta hemma? Jag har inte kommit på ett bra svar till detta än.

+ Man lär sig så mycket saker. Särskilt om kulturer och historia. Hur mycket har inte jag lärt mig av att gå på museum i Paris, Wien och Rom till exempel? När jag gick runt i Anne Franks hus fick jag mycket bättre uppfattning om hur judarna levde när de gömde sig under andra världskriget, på ett sätt jag inte kunde ta in i boken.

- Ur ett klimatperspektiv så är det ju inte alls bra att resa. Vi förgiftar ju jorden något otroligt när vi flyger som vi gör. Många har ju inte heller tiden att tågluffa till platserna vi vill besöka.

+ Det är faktiskt bevisat att resa är bra för din hälsa. Och det kan jag verkligen tro på. Innan resan är ju ofta det ljuspunkten vi ser fram emot i vår vardag, efteråt de vi lever på att bra tag. Plus att vi får spendera kvalitetstid med vänner/familj/partnerts etc.

- I länder som t.ex Grekland kan turismen påverka på ett sätt som gör så att priserna i städerna på shopping/upplevelser/restauranger stiger så pass mycket (för de vill förstås tjäna så mycket pengar som möjligt) så att lokalbefolkningen inte har råd med att ta del av upplevelserna eller gå och äta ute.

Jag kan nog göra ett mycket längre inlägg i denna stilen, men jag tänker att jag kanske kan göra en fortsättning någon gång?

Gillar

Kommentarer

brallans
brallans,
Jag tycker absolut att du ska göra en fortsättning! Så bra inlägg!! Jag hade mer än gärna rest nu, men avbokade min inplanerade resa till Grekland. Det känns inte rätt att resa när situationen är som den är... Men det är en väldigt svår fråga! 🤍🤍
nouw.com/brallans
Angerts
Angerts,
Jag gillar dem här inläggen! Svår fråga såklart men som du säger, ur ekonomisk synpunkt bra men å andra sidan.. svårt!
nouw.com/angerts
beattriicee
beattriicee,
Man vill ju bara resa nu men man kan inte bestämma sig om det är okej eller inte. Har också tänkt på den frågan men inte kommit fram med något svar! Tycker du absolut ska fortsätta med dessa inlägg 😍
nouw.com/beattriicee
Julia,
ja gör en fortsättning 😃 Jag gillar dessa inlägg 😊 Tycker nog inte att det riktigt är moraliskt försvarbart att resa nu, samtidigt tänker jag att man gör saker som inte är moraliskt försvarbara hela tiden som typ äter kött, dricker alkohol etc... så reser man så behöver man kanske inte försöka försvara det alls, hehe...
ajlimuller.se
Desireekujala
Desireekujala,
Jaa kör en fortsätting, älskar att läsa såna här inlägg! 😃
nouw.com/desireekujala
Hannagrinvald
Hannagrinvald,
tycker absolut att du ska fortsätta! intressant att läsa hur du tycker och tänker<3
nouw.com/hannagrinvald
sofiiaeklund
sofiiaeklund,
Så bra inlägg, så kul att läsa hur du tänker! Själv älskar jag att resa och håller med dig om att man lär sig så himla mycket mer genom att uppleva än att bara läsa om något!
nouw.com/sofiiaeklund
oliviamalm
oliviamalm ,
Jag älskar att resa och det kliar i mina fingrar av att man "inte får" åka just nu... Jag vill boka massa resor nu nu nu
nouw.com/oliviamalm
Sophiehelena
Sophiehelena,
Ett bra inlägg och väldigt intressant läsning håller med om mycket 🧡
nouw.com/sophiehelena
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Jätteintressant inlägg. Jag ser det egentligen som värre att resa innan pandemin till ställen som Barcelona och Venedig som var så trötta på alla turister att vissa lokalbor protesterade. Nu verkar det snarare som att lokalbor vill ha turister, minns en artikel från rhodos där en sa att antingen riskerar han att dö av Corona när turisterna kommer eller så dör han av svält om gränserna förblir stängda.
Dock tycker jag att man har ett stort ansvar som turist att försöka hålla avstånd och följa reglerna i landet.
nouw.com/jossustravelpics

Prenumerera