Blir inte mäktigare än såhär

Resor

Vår dag började så tidigt som klockan 7 idag. Vi ville nämligen se Fontana Di Trevi utan mängder av turister som trängdes och det var verkligen värt det. Det var helt folktomt! Så tips om du är i Rom: besök Fontana Di Trevi innan åtta på morgonen för då kan jag lova dig att det är tomt!
Efter det drog vi ut till Vatikanstaten och åt frukost innan museet öppnade!

Ni känner ju mig, jag blir lätt uttråkad av museum men verkligen inte detta! Vi läste ju kulturhistoria sista året på gymnasiet och då handlade mycket om renässansen vars centrum var Rom. De största målningarna från det finns bevarade i Vatikanstaten och det var verkligen sååå otroligt coolt att se allt som man läst om i skolan! För att inte ens börja prata om hur vackra de är, nästan omöjligt att tänka att konstnärerna målat dem för hand!
Det allra mäktigaste var förstås Sixtinska kapellet där Michelangelos målningar täckte tak och väggar. Var helt fantastiskt att se. Förbjud mot fotografering förstås men jag lyckades tjuvta några bilder ändå. Bilden till vänster ovan är därifrån.
När vi var klar i museet var egentligen tanken att vi skulle gå till St Peterskyrkan men det var mässa fram till klockan ett så vi åt lunch på en riktig turistfälla, men vi brydde oss ej så mycket, ville mest sitta i skuggan och dricka något kallt.

Efter 40 minuters köande i 29 graders strålande sol tog vi oss in i katedralen tillslut. Väldigt vackert men den slog inte St Nicholas Church (tror den hette så) i Prag, det är fortfarande det absolut vackraste jag sett. Men även i katedralen här fanns det en del kända målningar som var coola att se på riktigt.

Något jag hört att man "måste" göra är att gå upp i kupolen och se på utsikten. Det blev ett litet misslyckande då jag hade fel inställningar på kameran så det blev helt överexponerade bilder. Också för att det faktiskt var en rätt tråkig utsikt. Rom är inte en sån jättespeciell stad på håll. Så befinner ni ej i St Peterskyrkan, undvik å gå upp i kupolen, dyrt, jobbigt och väldigt ovärt är det.

Efter detta drog jag och Marre och shoppade lite, vi behövde svalare kläder. Jag gjorde av med mer än budgeten gick på men nu har jag två svala klänningar iaf och det är huvudsaken i denna värme! En av dem har ni på bilden!
På kvällen bar det av mot en restaurang jag hört om på internet, det var fullbokat men vi gick dit ändå för att se om de hade bord lediga, vi hade tur! Det var ungefär den godaste italienska måltiden någonsin, aldrig ätit något så uppriktigt gott! Flaviva al Velvadetto heter ställer (stavningen kan vara lite fel) rekommenderas varmt då det var rätt bra pris, otrolig mat och inte en typical turistrestaurang.
Vi blev rätt fulla på en flaska vin å planerade utgång bara för att lära oss att Rom inte riktigt är en sån stad??? Så det bar av mot sängen istället med förhoppningen om att vi kan hitta någon mysig bar imorgon istället.

  • Resor
  • Nära Municipio I, Rome, Metropolitan City of Rome, Italien

Gillar

Kommentarer

Netti Starby,
wow vad häftigt det ser ut och så kul att du lyckades ta några bilder i smyg! 😃 Kramis
http:.se.se
Netti Starby,
wow vad häftigt det ser ut och så kul att du lyckades ta några bilder i smyg! 😃 Kramis
http:.se.se
Netti Starby,
wow vad häftigt det ser ut och så kul att du lyckades ta några bilder i smyg! 😃 Kramis
starbys.se
Ebbasalomonsson
Ebbasalomonsson,
Så häfigt och vackert😍😍
nouw.com/ebbasalomonsson
Film&serier bloggen,
WOW säger jag bara - dit vill jag också åka nån gång i mitt liv!!
filmandserier.blogg.se
Johannna
Johannna,

Prenumerera