7 år tillbaka i fotoarkivet

Tillbakablickar

Vet ni vad jag skäms lite över? För 7 år sedan hade jag redan fotograferat aktivt i 4 år och detta var det bästa jag kunde få ut av mina bilder haha. At least I tried liksom, men back then såg jag ju mig själv redan som en mästerfotograf. Kan liksom inte hålla med om det idag. Men på sätt och vis är det väl bra att jag hade sånt självförtroende, annars tror jag inte att jag hade varit där jag är idag med fotograferingen. Annars hade jag inte 1 år efter att dessa bilder togs vågat flytta till en annan stad bara för att kunna läsa fotografering som ämne på gymnasiet, och då finns det inte en chans att jag hade kommit in på utbildningen jag läser nu i Skottland. Så även om bilderna var skit och jag idag skrattar åt dem, så är jag glad att jag back then tyckte att de var bra nog för att jag skulle kunna klassas som "fotograf".

Så 2013 - min största inspirationskälla när det kom till bilder var weheartit, som ni tydligt kan se på varje bild jag tog. Jag hade världens hemskaste klädstil - också inspirerat av weheartit, och var mitt inne i mitt fangirlande över One Direction. Jag såg bandet live för första gången (första av fyra eller fem gånger hahaha), var i London för första gången och besökte Madame Tussauds, back then försökte jag intala alla att Louis var min favorit för jag var "speciell och inte som alla andra", men det faktum att det var Harrys vaxdocka jag valde att pussa säger väl allt ändå. De i kön skrattade åt mig för att jag var så exalterad att få vara runt dockorna minns jag hahahah!

Första bilden här var jag så otroligt nöjd över. Jag tyckte att det såg ut som en riktig studiobild och tyckte att min redigering på bilden var helt fantastiskt bra. Den borde bli publicerad i en tidning liksom haha! Som sagt - jag trodde iaf på mig själv.

Jag praktiserade för länets nyhetstidning och fick några bilder publicerade i den - var superstolt förstås. Jag hade löjligt långt hår, bebisansikte och noppade mina ögonbryn alldeles för mycket (därför noppar jag dem inte alls idag, allt eller inget helt enkelt)

2013 var jag i London för första gången som sagt. Jag bestämde där och då att jag ska bo i Storbritannien i framtiden, och hej hallå, just nu bloggar jag ju från min lägenhet, i Storbritannien. Hur fantastiskt är inte det?!

År 2013 började endometriosen bli ett riktigt problem för mig, men jag hade ännu inte insett vad det var då det först var nu mamma började utredas för det. Läkarna övervägde dock cancer där ett tag, det var min första upplevelse av sjukdomen inom familjen. Det var extremt jobbigt förstås och jag grät en hel del, men vid nyår fick vi reda på att det var endometrios, och även om det också är en hemsk sjukdom så väljer man ju endometrios över cancer alla dagar i veckan. Är så tacksam att det var endometrios mamma hade istället för cancer, även om det är en ärftlig sjukdom som även jag fick. Men jag tar min smärta varje dag i veckan över att mamma skulle ha fått cancer. Det är jobbigt nog när min farmor och mormor har haft det, jag kan inte ens föreställa mig hur det måste vara när ens förälder får sjukdomen.

Jag tog alldeles för många konstiga självporträtt på mig själv. Och konstiga bilder på min omgivning, hade ingen ordentlig koll på vad jag fotograferade what so ever.

Jag spenderade antingen mina helger på en skoter i Poikkijärvi eller läsandes i stugan. Mitt Sverigeliv bestod mest utav att undvika Kiruna stad så mycket som möjligt.

Det är ändå något som känns väldigt tryggt med första bilden, utsikten över kvarteret jag växte upp på, hemma. Även om jag nödvändigtvis inte vill bo där så kan jag ändå längta dit.

Back then fotograferade jag bara liggande bilder för bloggens skull, inga porträttbilder. Very weird, men som sagt, trots att jag hade fotat i 4 år tror jag inte att jag riktigt hade fattat grejen än.

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,

Wow vad roligt att läsa detta, vilken utveckling! Tycker absolut inte du ska skämmas för tidigare fotografier, se det som en resa och utveckling! Kan tänka mig att det är så otroligt mycket mer än att ”ta ett kort” bakom ett vackert fotografi. Önskar jag vore bättre på det, du kanske kan komma med lite tips?❤️✨

nouw.com/artibus
Linnealiebig
Linnealiebig,
Men såååå söt, vilka flashbacks 🤩😍
nouw.com/linnealiebig
evelinajosefines
evelinajosefines,

Jätte kul att se gamla bilder! 🥰

nouw.com/evelinajosefines
ebbabrage
ebbabrage,

Men åg vilket roligt inlägg! Så kul att se!

nouw.com/ebbabrage
happyM
happyM,

Men alltså är det något som verkligen inspirerar mig så är det människor som tror på dem själva. Det är SÅ fantastiskt tycker jag ❤️ Det är såååå himla kul att få följa dig och fin resa ❤️ Kram

nouw.com/happym
Desireekujala
Desireekujala,

Vilken mysigt inlägg att få se tillbaka såhär! 🥰

nouw.com/desireekujala
martineeljostveit
martineeljostveit,

Det er alltid like fint å sette seg ned å se tilbake på gamle bilder! Veldig gøy at du deler dem her også <3 Koselig innlegg.

nouw.com/martineeljostveit
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,

Vilken härlig tillbakablick än fast du inte förstår hur du tänkte. Det tror jag ingen av oss gör om man tänker bakåt haha

nouw.com/emmeliesehlin
Hilma
Hilma,

Åh men gud vilket mysigt och roligt inlägg! Kommer ihåg när jag var i London första gången och fick träffa Daniel Radcliffe i vax hihi 😊

nouw.com/hilma
oliviamalm
oliviamalm ,

Men herregud så söt du var!!

nouw.com/oliviamalm

Prenumerera