Instagram celine.lundqvistInstagram celine.lundqvistInstagram celine.lundqvistInstagram celine.lundqvistInstagram celine.lundqvistInstagram celine.lundqvistInstagram celine.lundqvistInstagram celine.lundqvistInstagram celine.lundqvist

10 filmer jag tycker om och varför

Tips

Om det är någon film jag växt upp med så är det ju High School Musical. Mitt alterego är ju Sharpay Evans och det är lite tragiskt men sant när jag säger att hela mitt liv kretsade kring denna som liten. Detta är min go to film om något går åt helvete. När jag mår skit slår jag på High School Musical och så är plötsligt allt bra igen. Har en period varje år då jag måste se denna om och om igen, den betyder otroligt mycket för mig, än idag.

Dirty Dancing såg jag för första gången först i somras. Hur sjukt är inte det? Jag har inte varit intresserad av den tidigare, men jag blev självklart dökär i den. Jag älskar ju filmer som spelades in långt före min tid, tror det handlar om att dessa så uppenbart är originalen, och allt som kommer efter bara är dåliga kopior på dessa, det är samma historier men inte ens i närheten av lika bra för det går inte att slå klassiker helt enkelt.

Snövit var den Disneyprinsessa som fick hela mitt hjärta. Askungen och Belle är ingenting i jämförelse. I senare dagar har hon fått mer betydelse för mig också då detta var farmors favoritprinsessa, Snövit var den första filmen hon såg på bio så den var väldigt speciell för henne. Jag såg den väldigt ofta hos henne när jag var i Poikkijärvi och sov över, så numera är denna film något jag självklart kopplar till henne. Jag har faktiskt inte sett den sedan hennes död, tror det också hade blivit någon slags sorgeprosess för mig, men ja. Snövit är en film som betyder lite extra mycket för mig.

Det finns då ingen Disneyfigur som har mitt hjärta på samma sätt som Peter Pan. Det är bara någonting med denna film som är otroligt magiskt för mig. När jag var på Disney World och de spelade "The Second Star To The Right" vid fyrverkerierna så började jag gråta, jag samlar på Peter Pan grejer, är helt besatt. Jag kan inte svara på varför men denna filmen alltså. Om mina barn inte älskar Peter Pan så att jag har en anledning att se den i vuxen ålder så måste jag nog adoptera bort dem.

Mamma Mia introducerade mig till ABBA på riktigt, lite löjligt för hallå man är ju svensk och borde väl ha koll på sin egen jäkla historia. Ja jag kunde Waterloo, Mamma Mia och Dancing Queen, the essential. Men som 10 åring behövdes det nog en musikalfilm med min idol Amanda för att få mig att faktiskt öppna ögonen för ABBAs musik på riktigt.

Är besatt av Meryl Streep, tycker hon är en fantastisk skådespelare och jag älskar relationerna som byggs upp i Djävulen Bär Prada. Det är också något med att se folk lyckas i deras karriärer och bygga sig uppåt som är otroligt tillfredsställande för mig. Så yes, I love this movie.

Harry Potter har väl alla 90-talister växt upp med, tror inte jag behöver förklara varför denna är en favorit. Vem ville inte få ett brev för att komma in på Hogwarts liksom?

Jag var dökär i äldsta brorsan i Narnia som liten, gillade tanken på magin och var fascinerad över hela världen som fanns på andra sidan den där garderoben. En barndomsfilm som ligger mig nära hjärtat, absolut.

Bridget Jones dagbok är ju inget annat än superhärlig. Älskar karaktären Bridget som inte ser ut eller beter sig som en modell som i exakt varenda jävla film out there. Bridget Jones är annorlunda på det sättet, det är uppfriskande, fint och härligt.

Är självklart dökär i Leo som Jack och är dessutom väldigt fascinerad av katastrofer som denna.

#bestofnouw

  • Tips

Gillar

Kommentarer

Amanda (Swedish Passport)
Amanda (Swedish Passport),
Alltså älskar att det ärligt talat skulle kunna vara jag som skrev det här inlägget, inte bara för att du lyckats pricka in flera av mina favoriter utan även motiveringarna kring dem, haha 😉swedishpassport.com
Ida
Ida,
HSM<3 Alltså var galen i de också och hade massa böcker och merch från dem?! En bok där man fick en mikrofon till så man kunde sjunga låtarna, haha herregud synd att jag inte har kvar den</3 Måste verkligen ta ett marathon på dem nu i höst, var aaaalldes för längesen jag såg HSM :'Didanilssonphoto.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera