Hej igen!

Nu börjar de närma sig första advent och vår släkt hade sitt årliga pepparkaksbak ikväll!! Vi käkade lite kvällsmat och sedan satte vi igång! Dock bakade vi inga glutenfria pepparkakor då jag inte gillar köpedegen. Vi har aldrig testat göra egen glutenfri pepparkaksdeg och det blev inget detta året heller.

Men det gör inte att inte ni kan testa om ni också är trötta på köpedeg!

Här har ni en bild på några av våra mästerverk:

Kram!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej igen!

Jag blev inte lucia men det känns skönt men ändå så kände jag mig lite besviken. Nu ska jag ta bussen hem och vila mig inför veckan efter en helg full av massa musik!! Underbart.

Kram igen!

Likes

Comments

Hej!

Jag går i en kör som denna helgen har julrepshelg och så. Nu ska vi välja lucia och jag valde att ställa upp men har ALDRIG sjungit solo förut!! E så nervös men jag kommer antagligen inte bli lucia men ställde upp iaf. Aaaaah e så nervös!! Resultatet kommer nu vid halv så då får ni också veta.
Kram ❤️

Likes

Comments

Hej alla som älskar munkar!

Jag upptäckte för ett tag sedan att de har börjat göra glutenfria munkar. Det är märket Semper och jag tycker de är ganska goda. Jag har de inte hemma alls ofta dock då de är feta och sockriga...

Det kommer 5 stycken i varje paket tror jag. Det är ingen vanilj i som jag trodde från början men de är goda ändå.

Här har ni en bild:
(Gott när man ligger hemma och är sjuk 😉)
Kram!!

Likes

Comments

Hej!

Jag har åkt på nån slags förkylning... Suck... Jag och min kör ska repa nästan hela helgen och det är jätteviktigt att man kommer. Får väl pallra mig dit ändå...

Jag valde Låt till Far och ska spela upp den på min avslutningskonsert. Konserten är i nästa vecka. Det ska bli roligt och när jag och min lärare spelade upp den så lät det jättebra!

Nu ska jag lägga mig i sängen.
Kram på er ❤️

Likes

Comments

Hej!

Jag ska snart ha celloafton!!
Då ska jag välja en låt som jag ska spela, och det är dessa två det står mellan. Idag ska jag berätta för min lärare vilken jag har valt men tror nog att jag har bestämt mig. Jag tror att jag vill spela Låt till far, då jag spelade ett lite mer klassiskt stycke förra celloaftonen...

Jag skriver senare vilken jag väljer.

Ignorera mina anteckningar haha... 😂

kram!

Likes

Comments

Hej igen!

Jag var på öppet hus på den skola som jag antagligen ska gå på när jag börjar gymnasiet. Där hade de lite bilder på hur ett musikteoriprov kan se ut! Tänkte bara lägga in de här och önska alla en bra söndag och en trevlig Farsdag!! ❤️

Sorry om bilderna hade lite dålig kvalité. Jag vek ner pappret i min jackficka när jag skulle hem!!

Kram!

Likes

Comments

Hej!

Jag går i nian. Min skola är en bra skola. Jag funderar på estetiska programmet med inriktning musik. När man ska gå där måste man göra ett inträdesprov. Det består som jag har förstått det av 3 olika prov. Man spelar/sjunger för en jury en låt som man själv valt ut, efter det ska man ha rytmik tillsammans. Där visar man om man kan klappa takt osv. Efter det gör man ett teoriprov.

Teoriprovet är det som jag är oroligast för. Jag är inte alls bra på att läsa G-klavsnoter till exempel. Vår musiklärare är en jätteduktig person och har startat en "Mussestuga" på vår skola. Det är för nior och där läser vi enbart musikteori i en timme i veckan efter skoltid. Det är ett tips som ni kan ge till era musiklärare.
För jag lär mig mycket där. 

Förresten så skuggade jag musikprogrammet, och det är så sjukt skönt när man kan säga att jag spelar cello utan att behöva förklara vad det är. ❤️😂


Hoppas alla har en bra helg ❤️

Kram!!

Likes

Comments

Hej du där som kanske ska få hem en glutenintolerant på fika/middag!

Det första man tänker kanske är att "Jag gör något speciellt till den personen så kan vi andra äta det vanliga." Men vet du vad som är enklare och bekvämare för den som kommer? Att man gör allt glutenfritt!! Om du ska servera pasta så köp pasta som du kan använda bara den gången. Om du ska göra fika, ett tips är att baka själv men är det svårt kan du köpa fika. Det finns jättemycket glutenfria saker i affärerna. 😉

Vill du baka egna saker? Tex kanelbullar, ett säkert kort. Då är mitt tips att använda Leilas mjölmix. Den är super när man ska baka degar.

Vill du göra mat är pasta eller något naturligt glutenfritt som tex potatisgratäng och kött eller något annat en bra idé. Pastasåsen ska ju självklart vara naturligt glutenfri. Tex tomatsås!

Hoppas ni tycker det var bra tips!!

Kram ❤️

Likes

Comments

Hej!

Nu tänkte jag förklara lite vad celiaki är. Celiaki är ett annat ord för glutenintolerans. Det är något som jag och många andra lever med. Jag tål inte något sädesslag. Jag tål tex inte att äta vanligt bröd.

Här på bloggen tänkte jag lägga upp lite bilder med tips på tex mellanmål eller kakor att baka eller annat. Jag tänkte också skriva ett inlägg riktat till anhöriga till personer som har gluten och vad man ska tänka på om man bjuder hem en person med celiaki på middag/fika. Och tips på vad man kan bjuda på.

Jag hoppas att ni ska tycka det är intressant och att det kan hjälpa er med celiaki och era anhöriga.

Kram ❤️

Likes

Comments