Header

NEW YORK GUIDE

Endelig er det på tide å samle alle mine New York guidene i ett innlegg. På denne måten er alle mine tips samlet samme sted, og gjør det enklere å finne frem om dere skal ta turen. Jeg reiser til London i morgen, og har tittet gjennom mange like innlegg. Her er en samling av alt jeg mener er viktig å kunne før man tar turen til New York. Anbefaler også å bruke Tripadvisor når dere er ute å reiser. Mange av spisestedene jeg har nevnt finner dere flere steder, og da kan dere bare søke det opp så kommer det frem hvilken som er nærmest. Synes det er super smart.

Reise, bo og transport..

Hvilket flyselskap, hvor i byen er det best å bo, hvordan bo når man skal være der lenge, hvilken flyplass er best å fly til (synes jeg), hvordan komme seg rundt i byen og fra flyplassen, alt om uber, taxi og subwayen i byen finner DETTE innlegget. Der har jeg samlet alt det generelle som er greit å være klar over før man tar turen til New York. Mye jeg gjerne skulle vært klar over øver jeg reiste dit for over ett år siden.

​Ting å gjøre..

Hva man kan gjøre i New York finner dere en guide på HER. Det er alt fra shopping, ting å gjøre når det regner, ting å gjøre når det er sol, og mye fordi som ikke liker å shoppe. Der kan dere også se hvilke områder jeg liker best., Ofte er det de områdene jeg liker best de der restaurant anbefalingen mine ligger.

De perfekte bildestedene..

Jeg satte sammen disse innleggene da jeg bodde der. Det er de perfekte stedene å ta kule bilder og dere finner del 1: HER . og del 2: HER. Det gir også en oversikt over mange fine steder å besøke, for de som ikke er så opptatt av bilder. Det er sååå utrolig mange fine steder man kan ta turen når man er i New York.

Hvor å spise..

Det finnes evig mange steder å spise i New York, og har derfor delt dette inn i to deler. En med mat i farta som dere finner HER , og ett med frokost, lunsj og middag steder som dere finner HER. Mange av spisestedene kan man også spise lunsj, middag og frokost, men har lagt ved hvilke jeg liker best å spise de ulike måltidene.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Så var det på tide med enda et foto innlegg. Denne gangen tenkte jeg å vise hvordan jeg redigerer bildene mine i VSCO. Ofte redigerer jeg bildene mine enda enklere enn jeg har gjort her, men tenkte å vise dere litt av de tingene jeg gjør når jeg redigerer bildene mine. Bruker jo som jeg har vist dere tidligere mange ulike filtre, men tilpasser alt jeg gjør i forhold til hvilket bilde. Farger og alt varierer jo veldig fra bilde til bilde. Men de stegene jeg viser her, er ofte det jeg pleier å gjøre når jeg redigerer bildene mine, og er det som jeg føler gjør de store forskjellene på et bilde. Skal ikke så mye til.

Over ser dere hvordan bildet ser ut før redigering. Nå tenkte jeg vise steg for steg hvordan jeg justerer farger, kontraster og alt på bildet. Jeg liker at det ikke blir for mye redigert når bildene i utgangspunktet er ganske "rene", men ofte redigerer jeg enten mindre eller også mer. Det kommer veldig an på bildet, og dette er bare en general liten visning av hvordan jeg gjør det til vanlig.

 • Steg 1: Først justerer jeg alltid lyset. Bilder er her ganske lyst fra før, så her blir det ikke like tydelig hvilke forskjell det faktisk kan gjøre.. Når jeg tar bilder av solnedganger hender det at jeg derimot gjør bildene mørkere. Føler ofte at fargene og kontrastene kommer mer til sitt rette når det er mørkere, men ønsker jeg å skape et rent inntrykk tar jeg alltid lysere. Som dere ser er det ikke den store forskjellen, men kan eventuelt gå tilbake å justere om man ønsker det.
 • Steg 2: Kontrast gjør jeg alltid etter lyset er justert. Her fremmes fargene.. Ofte kan bilder være litt blasse, og ved bare å endre litt på kontrasten blir det fort mye bedre. Absolutt noe av det viktigeste synes jeg sammen med steg 1.
 • Steg 3: Videre justerer jeg litt på temperaturen i bildet. Dette kommer veldig an på hvordan bildet er i utgangspunktet. Jeg velger som regel riktig temperatur når jeg tar bilder med kamera, men tar jeg derimot med mobilen er ikke det justert av meg før jeg skal redigere bildene. Jeg liker ikke når bildene er alt for kalde, og liker derfor å endre litt på det så bilde får litt varmere toner. Som dere ser er det ikke den store forskjellen men gjør mye med helheten.
 • Steg 4: Så endrer jeg ofte fargetone. Når man redigerer bildene varmere blir de ofte til for røde synes jeg, og justerer det ofte litt mot det grønne for at det skal balanseres litt. På denne måten føler jeg at jeg holder bildene varme, men ikke for røde.
 • Steg 5: Så velger jeg ut et filter jeg liker. Det tar ofte evig lang tid. Spesielt når jeg har fikset den store pakken til VSCO. Da er det alt for mange å velge mellom. Hvilket filter som passer varierer veldig. Her synes jeg fargen i vannet ble veldig mye finere med dette filtere, og derfor falt jeg for dette. Dette er et av de jeg bruker mest på slike sommerbilder.
 • Steg 6: Etter at jeg har valgt filter demper jeg det alltid litt ned. Synes det kan bli for over redigert om jeg bruker hele filtre, og liker derfor å tone det litt ned til jeg føler fargene passer, og ser naturlige ut. Det er viktig at det ikke blir for mye, da kan det ofte gå utover bildets kvalitet.
 • Steg 7: For å gjøre bildet litt mer spesielt liker jeg å enten justere på fargene på skyggene eller de lyse partiene i bildet. Her har jeg lagt litt røde toner i skyggepartiet i bildet. Som sagt liker jeg veldig godt at bildene er varme, og ved å gjøre dette føler jeg at det gir et veldig fint varmt preg.
 • Steg 8: Så justerer jeg alltid igjen på kontrastene og lyset slik at det passer med alle justeringene jeg har gjort med fargene. Av og til går jeg tilbake å justerer litt igjen på de tingene jeg har gjort så det blir akkurat slik jeg ønsker.
 • Steg 9: Avslutningsvis kutter jeg bildet slik at jeg får akkurat det utsnittet jeg ønsker. Her var det ikke så mye, men av og til er det kun en liten del av bilde som skal med. Da redigerer jeg ofte det først, men siden det var så lite tydelig her, gjorde jeg det helt tilslutt.

Likes

Comments

THIS WEEK

Så var enda en uke over. Denne uken har gått så fort, men det føler jeg forsåvidt at alle ukene gjør om dagen. Denne uken tror jeg derimot kommer til å virke mye lengre. Først London, og så en tur på fjellet. Deilig å ha noen planer som ikke inkluderer skolearbeid. Skal også bli godt å komme seg litt bort fra Bergen i noen dager, og se familien igjen. Gleder meg sånn! Har foresten gjort noen små endringer i designet. Synes det var på tide med noen forandringer. Ser det kanskje ikke på mobilen, men ser liiitt annerledes ut på pcen. I hvert fall her kommer en liten oppsummering av min uke,:

 • Ukens sang: Hmm jeg har hørt veldig lite på musikk denne uken. Tror faktisk ikke jeg har hørt på en eneste sang for å være ærlig. Så da får det bli en av de andre sangene fra 2018 listen min og da blir det Black Car av Miriam Bryant, Det er nok det det går mest i når jeg først hører på musikk.
 • Ukens bilde: Åh bildet over fra New York. Begynner kanskje å bli lei mine New York throwbacks, men savner det så fryktelig mye. I tillegg er det så hyggelig å sitte å se tilbake på bildene fra månedene mine der.
 • Ukens nedtur: At jeg begynner å bli lei av skole. Merker at fokuset ikke er der det skal være, og at jeg ikke klarer helt å komme i de rutinene jeg gjerne ønsker å være i. Heldigvis har jeg fått gjort mye før, så henger ikke etter. Skal bli godt med noen uker fri fra skolearbeid merker jeg.
 • Ukens opptur. Hmm, si det! Jeg er litt usikker faktisk. Kommer ikke på noen åpenbar opptur, men har vært veldig morsomt å sitte å planlegge London turen. Elsker å planlegge og se på ting og steder vi kan dra der. Utenom det var det veldig hyggelig å dra på kino med jentene fredag. Litt deilig å ikke dra ut, men bare gjøre hyggelige ting som det.
 • Ukens antrekk: Det har gått mye i kosebukser, og hettegensere den siste tiden. Så får vel bli gårsdags antrekks innlegg. De siste dagene har jeg kun fokusert på å gjøre skole, og har derfor sittet mye å jobbet i leiligheten. Da går det fort i koseklær heh.
 • Ukens mest leste innlegg: Det er bildet av det antrekket over. Innlegget finner dere HER.
 • Ukens tanke: Jeg må drikke mer vann! Haha, jeg er så alt for dårlig på å drikke vann, og denne uken har jeg virkelig skjerpet meg. Får ikke gå å legge meg før jeg har fått i meg de 2 literne med vann. Jeg håper ikke jeg er den eneste som er dårlig til å drikke vann.
 • Ukens savn: Må faktisk bli samme som sist uke. Familien! Åh skal bli så vanvittig godt å komme meg hjem å se de igjen. Føles som en evighet. Er virkelig ikke glad i å være borte fra familien så lenge som jeg har vært nå.

Likes

Comments

Hei igjen! Da var det på tide å dele noen bilder fra sist uke. Disse har ligget i arkivet, men var ikke sånn super fornøyd så de ble liggende til jeg fant rett redigering, haha. Dette er fra sist lørdag når jentene var på besøk, og jeg var ikke i noe tipp topp form, uten sminke, og følte meg sånn halvveis fresh egentlig. Men vi måtte jo ut å se litt i byen, og heldigvis ble formen mye bedre utover dagen. Det er jeg så utrolig glad for. Derfor ble det solbriller på bildene til tross for at det ikke var noe sol å skimte i Bergens himmelen den dagen. Nå skal jeg snart ta kvelden. I morgen skal jeg tidlig opp og ture til skolen. Jeg har nemlig ikke fått fikset det nye student bevise mitt, og det er er jeg faktisk nødt til å ha når jeg skal til London. Om jeg skal shoppe så må jeg få student rabatt haha. I tillegg er jeg nødt til å skrive ferdig en eksamen, så jeg kan ta ferie med gooood samvittighet.

Håper dere alle har hatt en fin søndag, og har fått samlet opp krefter til en ny uke. Det er jo ferie for mange, så for deres del er det bare å nyte ferien. Vi snakkes i morgen! Klemmer fra meg.

Likes

Comments

I dag har jeg et lite tips til dere. Tenkte dette passet perfekt for en søndag, og kanskje ett lite tips for mandagshandelen. Dette må være den enkleste måten å få nystekt brød på, også er det en mye sunnere alternativ enn det du får i butikken. Jeg elsker dette produktet, og har lagt merke til at de ikke har det så veldig mange steder lenger. Derfor har mamma og pappa sendt noen hit (:D). Jeg vet det er mulig å få på sunkost, og det er mulig å bestille fra nettet. Søk på funksjonell mat og fiberbrød kommer det opp mye. For dette er nemlig et fiberbrød, glutenfritt, nesten uten karbohydrater, og med mye mindre kalorier enn vanlig brød. I tillegg er det super godt, og veldig enkelt å lage. Tar faktisk bare 2-3 minutter, også tar det litt tid i ovnen bare.

Funksjonell mat...

Det kommer fra de samme som produserer sukrin, og om dere søker det opp på nettet kommer det opp massevis av kaker, og andre typer brød som er sunnere alternativer. Med lite karbohydrater er dette det eneste alternativet jeg har funnet, men om dere finner noe annet så rop ut. Man skulle kanskje tro at det ikke smakte så godt, men det gjør det faktisk. Det er utrolig saftig, og holder seg lenge om man har det i en plastpose i kjøleskapet. Veldig greit å bake på søndagskveld, også har man det for uken som kommer. Det er dessverre litt dyrt, og det er derfor smart å finne butikker som selger det billigere. På sunkost er det dessverre alt for dyrt. Vet de har det på noen Rema butikker, og det ligger som reglen i hyllen for glutenfritt.

Dette gjør du...

Det eneste man trenger å gjøre er å skaffe seg en pakke. Du trenger kun 3 dl vann og blander det sammen med "mel" blandingen. Lar det stå i fem minutter for at det skal bli helt fast. Så vann på hendene og form den som du vil. Jeg pleier å lage det til rundtstykker, som gjør det lett å ta med seg på skolen osv. Nå lagde jeg det som en brød form. Finn ut hva som passer best for deg. Form den og legg dem på bakepapir. Jeg pleier å ha den i ovnen i ca en time (på 175 grader) om jeg lager det til brød, om jeg derimot lager det til rundstykker trenger det ikke stå mer enn ca 30 min i ovnen. Det er smart å holde den litt lengre nede i ovnen når man steker det til brød så toppen ikke blir for brent.

Likes

Comments

God søndagsmorgen! I dag føles absolutt ikke som noe søndag. Jeg har drøyet skolearbeidet veldig de siste dagene, og har derfor en hau som skole å gjøre før vi reiser til London tirsdag. Derfor er dette en skikkelig skolehelg for min del. Men det kan jeg jo takke meg selv for heh. Jeg satt å tittet igjennom endel bilder på mobilen, og kom over så mange mat bilder, HAHA. Veldig mange er fra før jeg flyttet til New York og fra huset hjemme. Så gøy å se på, ikke bare fordi jeg innser hvor mye flinkere jeg var til å lage kreative frokoster hjemme, men også fordi det er fra det gamle huset. Det er ikke ofte jeg deler mobilbilder - så tenkte det passet utmerket å starte søndagen med en skikkelig runde mat bilder eller hva? Om jeg ikke var sulten før, så ble jeg det i hvert all av å se på disse bildene.

Likes

Comments

Jeg tittet tilbake på noen gamle bilder, og kom over disse. De er tatt for litt over ett år siden. Så rart å se hvor mye kortere hår jeg hadde på denne tiden. Jeg er en av de personene som kan få for meg at jeg skal klippe håret kort, også angre dagen etter. Dette har skjedd omtrent hver gang jeg har klippet meg. I fjor var intet unntak. Derfor har jeg spart siden, og håret er endelig tilbake til normalt igjen.Det rareste er at jeg nå igjen tenker på å klippe håret haha, men jeg vet at jeg kommer til å angre, så det er bare å holde seg unna frisøren. Om jeg plutselig sier at jeg skal gjøre det, må noen si ifra haha. Føler meg så mye bedre med langt hår.

throwback..

Likes

Comments

MAT

Så var det på tide med ett mat-innlegg igjen. I dag har jeg faktisk vært flink å bakt og alt, så det kommer enda en oppskrift i morgen. Jeg elsker i hvert fall å finne oppskrifter på gode og sunne måltider, så da tenkte jeg å dele de tingene jeg liker best. I dag kommer en superenkelt oppskrift som enten kan fungere som en sunnere lørdagsdessert, lunsj eller frokost. Jeg synes det er super digg som kveldsmat. Det er også super enkelt, tar ikke lange tiden å lage og har få ingredienser. Elsker oppskrifter med få ingredienser haha.

 • Du trenger: bringebær, naturell yogurt (jeg bruker soya yougurt fra alpro, helst den usøtede, fordi den har lite med kalorier og karbohydrater) og natreen søtning. Man kan sevfølgelig bruke flere typer bær, eller andre typer, og nøtter. Men jeg liker at det er litt enkelt, og da tar det også litt kortere tid å lage.
 • Dette gjør du: Ta søtning i yogurten. Jeg bruker som regel ca 100gr yogurt. Husk å bare ta noen få dråper med natreen, for skal ikke så mye til før det blir alt for søtt. Jeg elsker å gjøre dette fordi yoghurter med vanilje ofte inneholder mye sukker, og til tross for at det ikke smaker vanilje blir det er veldig god smak, og det smaker ikke naturell yogurt i det hele tatt. Bare å gjøre dette er også ett sunnere alternativ til lunsj. Så er det bare å fylle på med bringebær. Synes det er best når man tar mye - er det som er det beste med måltiden, hehe.

Såå enkelt er det. Det skal ikke så mye til, og ønsker man å gjøre det billigere er det bare å ta en billigere naturell yougurt. I tillegg er det supergodt med frosne bær som man bare varmer litt opp i en kasserolle. I tillegg er det super godt å enten toppe med granola, nøtter eller kokosflak. Som lunsj er det også veldig godt å ta havregryn på eller cottage cheese for å holde deg mett lengere. Det er mye man kan gjøre. Men dette er i hvert fall en veldig enkel måte å gjøre det på, og passer perfekt som lørdagskos.

Likes

Comments

TIPS

God lørdag alle! Som dere kanskje ha fått med dere er jeg over gjennomsnittet glad i appen VSCO. Kan ikke forestille meg en hverdag uten, måtte vært rimelig kjedelig. Jeg bruker den til alt, og elsker å sitte å tusle med bilder. Redigere frem og tilbake. I løpet av de siste årene har jeg fått meg noen favoritter som jeg alltid kommer tilbake til når jeg skal redigere bilder. Disse tenkte jeg å dele med dere. Nå har jeg den versjonen med alle, så det vil selvfølgelig være endel her som man er nødt til å kjøpe. Det er av og til tilbud på noen filtre gratis, og det er derfor jeg har hatt endel samlet opp i løpet av de siste årene. Det er også mulighet for å få en prøve runde gratis, for de som har lyst til å prøve ut noen av de mange filterene. Nå går det også an å redigere filmer - det gleder jeg meg sånn til å prøve ut.

 • P5: Dette er nok en av mine best brukte, og gir en utrolig kul, og annerledes effekt på bildene. Hadde en periode der instagrammen min var dekket i dette filteret haha. Men det blir superkult på veldig mange bilder - synes jeg.
 • E4: Her er en av de jeg fikk gratis, og synes alle E filtrene er veldig kule. De legger farger på både det lyse og det mørke i bildene, og synes det gir en morsom og kul effekt.
 • ACG: Igjen, en av de jeg bruker mest, og tenkte derfor også vise to bilder der jeg har brukt denne. Sier litt om hvor ulikt det blir fra bilder til bilder. Bilde tatt med kamera, og ett tatt med mobilen. Ofte bruker jeg dette når jeg tar bilder inn, gjør at fargene blir varmere og skaper en bedre atmosfære i bildene.
 • M5: Her er et av mine best brukte. Dette filtre demper litt ned på fargene, og synes det er super fint når man er på ferie. Blå fargene blir så fine. De to bildene over er som dere ser veldig ulike, så man kan bruke det til utrolig mye ulikt. Noen bilder blir også alt for blasse med dette fillerene. Man må bare leke seg frem med varmen, kontraster og lyset.
 • JM1: De her to over er mine to nye favoritter etter at jeg lastet ned den fullstendige versjonen. Liker hvordan denne skaper litt større kontraster i bildet.
 • AV8: Denne skaper litt mindre kontrast i bildet, og likte effekten veldig godt. I tillegg er det bare å selv justere på kontrast nivået i bildene. Her legger de også mye farge på de lyse punktene.
 • LV3: Også en ny favoritt. Denne synes jeg har mye å si hvordan bildet er i utgangspunktet men gir fin varme i bildet.
 • A5: En av mine mest brukte igjen, og elsker hvordan bildene blir litt mer "rosa/lilla" tonet. Dette kan man jo også redigere på skygge og highlight fargene om man ikke har tilgang til alle filtrene.
 • A4: Igjen to jeg bruker mye. Denne A4 demper fargene i bildet, og synes det kan være veldig pent. Skaper litt brunere toner også. Om man ønsker å fortsatt beholde fargene til tross for filtret kan man også forsterke fargene på appen.
 • B5: Sort hvitt, en klassiker. Dette er min favoritt når det kommer til sort hvitt og skaper fine kontraster i bildet.
 • 07: Igjen to nye favoritter. Denne synes jeg forsterket fargene veldig godt på bildet, og skapte et fint varmt inntrykk.
 • E6: Dette er den absolutt nye favoritten. Den skaper mindre kontraster og legger på farge på de lysere punktene i form av litt grønnskjær. Synes den gjør bildene veldig annerledes men samtidig kule.
 • AV8: Avslutter med en jeg har begynt å like veldig godt i det siste. Som dere kanskje ser best på det bildet til høyre legger den litt farge på det hvit. Den drar på en måte fargene i bildet på de lysere områdene, og elsker det. Nå skal det sies at jeg endrer mening om bilder og farger hele tiden, så kan hende jeg har noen helt andre favoritter om noen måneder.
 • TIPS

Likes

Comments

Jeg er ingen vinter person, og det merkes nå. Den siste tiden har vært utrolig tung, og jeg merker at jeg er veldig klar for at denne vinteren skal komme til sin ende. Det hjelper ikke at det ikke engang er snø i denne byen, men masse regn hver bidige dag. Så jeg tenkte det var på tide å se på ting jeg gleder meg til fremover, for å minnes at det er bedre dager i vente.

 • London: Om kun noen dager reise Eirik og jeg til London. Jeg er merker det skal bli godt å komme seg bort litt. Tenke på helt andre ting enn alt som stresser oss her. Skole og alt skal legges til side de dagene, og det trenger jeg.
 • Rena: Jeg skal reise noen dager på fjellet med mamma og pappa dagen etter at jeg kommer hjem fra London. Det skal bli så godt å bare være med familien og komme meg opp på fjellet. Det begynner faktisk å bli fryktelig lenge siden jeg tok turen dit, og jeg savner det stedet sånn. Det finnes ikke et sted man roer ned mer en hytta og fjellet.
 • Hjem: Etter fjellet tar jeg turen hjem noen dager, før jeg reiser tilbake til Bergen. Gleder meg til å bare være hjemme og ta livet helt med ro, og komme seg litt bort fra Bergen.
 • Innlevering av eksamen: Jeg gleder meg sånn til alle disse eksamen er levert og ferdig. Det er noe som går rundt å plager en hele tiden, og man vet man hele tiden burde jobbe med det. Derfor skal det bli en stor lettelse å få alle de bekymringene bort.
 • 23 Mars: Denne dagen gleder jeg meg så fryktelig mye til. Da går turen hjem til Oslo, og skal tilbringe noen dager der før vi reiser bort. Den dagen er også alle eksamener (håper jeg) ferdig, og gleder meg sånn til å føle på den roen og lettelsen.
 • Dubai: Jeg klarer ikke vente. Det skal bli så utrolig godt å reise bort til varmen. Lengter sånn, og kribler i magen hver gang jeg tenker på det. Gleder meg sånn til å endelig ta litt ordentlig bilder.

Slang med noen bilder fra New York også jeg. Gleder meg for så vidt til den dagen jeg får mulighet til å reise tilbake dit. En dag skal jeg tilbake og jeg håper det er fortest mulig, for jeg savner det litt ekstra om dagen. Vondt i magen får jeg av å se på disse bildene. Ha en fantastisk fredag fine dere, så snakkes vi senere! Klemmer fra meg

Likes

Comments

 • Instagram
 • Blogkeen
 • Nouw

SÅ var det klart for min siste del av New York guiden. Nå har jeg satt sammen alle mine favoritt restauranter i New York. Jeg har i ettertid kommet over endel fine restauranter, som jeg har lyst til å prøve ut neste gang jeg tar turen. Nå blir det i hvert fall en liten guide til de resturantene jeg likte best da jeg var der. Det ble ofte de samme stedene vi dro oftest. Jeg kommer til å dele inn i frokost, lunsj og middag. Mange tilbyr mye ulikt, men en generelt liten oversikt.

Frokost..

 • La pain quotidien: Dette var et fast frokost sted. Det var ikke lange veien fra oss, og hadde masse godt utvalg. Dette stedet finner man flere steder, og vet de også har det i Paris. Alt fra avokado toast til havregryn, og smoothie til ferskt brød. Veldig mye godt å velge i. Du finner det også flere steder i byen. Adresse: mange steder i byen.
 • Lafayette: Hit dro vi en av dagene familien var i byen, og det var så digg. Ferskt digg brød, med godt pålegg. I tillegg var det super hyggelig atmosfære. Adresse: 380 Lafayette Street corner of Great Jones Street

// two hands //

 • Dudleys: Dette stedet er så hyggelig. Det er veldig lite, og har en god og varm atmosfære. De serverer mye forskjellig, og har perfekt frokost mat. Det er veldig lite, og hyggelig. Absolutt et sted å ta turen. Adresse: 85 Orchard St, New York
 • Two hands: Hit dro vi flere ganger, og har mye av den samme maten som de andre stedene jeg har nevnt. Her er det toast, egg og smoothie bowl. Veldig fint frokost sted, men kan ofte ha lange køer. Adresse: 164 Mott St, New York
 • Jacks wife freda: Et veldig hyggelig sted du finner flere steder i byen. Maten er helt OK, men det handler om å velge det riktige. En juice, pannekake, og en kopp kaffe er perfekt her. Her serverer de også mye frokost, men kan like godt være et hyggelig lunsj sted. Adresse: 224 LAFAYETTE STREET and 50 CARMINE STREET

Lunsj..

 • Delikattesen: Her spiste vi lunsj omtrent hver gang vi tok turen til Soho. Jeg ELSKER dette stedet, og savner maten så mye. De serverer så mye forskjellig og er veldig greit når man liker ulike ting. De har de beste frisene med truffel som dere MÅ smake. Adresse: 54 Prince St, New York
 • Union square cafe: Hit dro vi å spise en dag familien var i byen. Her er prisene litt stivere, og steder er på mange måter også litt stivere. Men super kult og utrolig god mat. Adresse: 101 E 19th St, New York

// delikatessen //

 • Baltazar: Ligger midt i kjernen av Soho, og er super hyggelig. Her er det ofte fult, så smart å bestille bord. Veldig kult sted, men gammel stil. Her er det mye godt på menyen. Hit er det også super hyggelig å spise middag. Adresse: 80 Spring St, New York
 • The national: Bare se på bildet under. Hvor digg er ikke denne lunsjen ut? Vi spist frokost her den aller første gangen jeg var i New York, og ble stamstedet. Derfor var vi nødt til å reise tilbake når vi var der nå. Åh det var så godt. Adresse: 557 Lexington Ave, New York

// the national //

 • The butchers daughter: En helt vegans restaurant. For de som spiser vegetariansk og vegansk er dette absolutt å anbefale, mye godt og forskjellig på menyen. Adresse:19 KENMARE STREET and 581 HUDSON STREET

Middag..

 • Buddakan: Den kuleste, fineste og beste stedet. Mitt absolutt favoritt middags restaurant i New York. Her har de super digg asiatisk mat, og hit må man om man er glad i det. Beste mat opplevelsen jeg hadde i New York. Adresse: 75 9th Ave, New York
 • Tacombi: Veldig kult meksikansk sted. Atomofæren er super hyggelig, og lokalene er veldig kule. Her er det også hyggelig å spise lunsj. Adresse: flere steder.
 • Tao: Jeg elsker astiatisk mat, og derfor var jeg nødt til å nevne enda en. Her er prisene også litt dyrere samme som buddakan, men veldig godt astiastisk mat. Adresse: 92 9th ave and 42 E 58th st.
 • Lavo: ÅH elsk på dette stedet. Her dro vi alltid med promotører, og er nok litt mer party faktor. Men er du ung og skal til New York må du hit. Dette stedet har evig god mat. Adresse: 39 E 58th St, New York

// delikatessen //

 • Thai sliders: For å avslutte tenkte jeg å komme med min favoritt lokal restaurant. Her har de så mye digg asitatisk mat, og prisene er veldig godt. Det er hyggelig å sitte der, men det er også perfekt til å ta med maten tilbake til hotellet. Adresse: 108 John St, New York
 • ​The standard grill: For en skikkelig god burger, og en super hyggelig atmosfære er dette stedet å dra. Maten er elsk og det er så utrolig hyggelig ute om sommeren. 

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

...

 • De jeg er glad i: Alle menneskene som gjør hverdagen bedre, og som jeg er så utrolig glad i. Familien, kjæresten og vennene mine. Kan faktisk ikke leve uten, og nå merker jeg at det har gått alt for lang tid siden sist jeg var hjemme sammen med familien og hunden min. Skal bli godt å komme hjem. Også rart å ikke ha alle vennene hjemmefra rundt meg hele tiden.
 • Kamera: Før jeg skal på ferier har jeg mareritt om at jeg glemmer kamera mitt hjemme. Tror det sier litt om hvor viktig det er for meg. En feire uten mobilkamera, eller kamera mitt hadde faktisk ikke blitt det samme. Elsker å kunne ta bilder av små og store ting i hverdagen.
 • Mat: Åpenbart, men må jo faktisk være noe av det viktigste i en hverdag. Hvor kjedelig hadde ikke livet vært uten mat? Jeg elsker mat, og det er alltid noe av det jeg gleder meg mest til med ferier: gode middager.
 • Varme klær: Jeg er så frossen, og er så og si alltid kald. . Så å komme seg opp av sengen om morgenen er helt umulig uten en ullgenser i nærheten. Gleder meg alt for mye til varmere tider, og håper på å få igjen varmen da haha.

...

 • Suketter: OH yes! Et liv uten suketter vet jeg ikke hvordan ville vært. Jeg elsker suketter, og har det i alt. Det gjør livet litt mer spennende. Den nye favoritten er den flytende, for da kan jeg ha det i matlagingen også heh. Nam..
 • Kaffe og te: Jeg er så dårlig til å drikke vann, men drikker kaffe og te hele døgnet. En virkelig dårlig vane, men er såå godt. Mammas kaffe, og chai latte er uten tvil det beste. Gleder meg til å komme hjem til det.
 • Mobilen og pcen: Hmm jeg tror faktisk jeg har blitt mindre avhengig av dette i løpet av de siste årene, men samtidig er jeg avhengig av å ha noe å kommunisere med. Er jo faktisk nødt til å ha mobilen min med meg til omtrent alle tider.
 • VSCO: Livet hadde vært evig mange hakk kjedeligere om jeg ikke hadde hatt denne appen. Elsker å redigere bildene mine her. Har akkurat fikset den utvidede versjonen, så nå kan jeg også redigere med evig mange filtre. Åh elsk.

Likes

Comments

Om ikke mange ukene reiser jeg til DUBAI. Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg. Det er virkelig mitt "happyplace" og jeg har det aldri så bra som når jeg er der. For dere som har fulgt meg i noen år vet at det er virkelig det stedet jeg elsker mest. Det finnes faktisk ikke et sted som gir meg mer ro i sjela som dette stedet, og jeg klarer faktisk nesten ikke vente. Denne gangen så skal min bror og jeg også ha med kjærestene våre, og det gjør det hele litt ekstra hyggelig. Jeg gleder meg sånn til å vise dette stedet til Eirik. De siste månedene har jeg snakket høl i hue på han om Dubai så han føler jo nesten han har vært der allerede etter mine detalj beskriver og bilde visninger. Den turen kan umulig bli noe annet enn perfekt, og det kribler i magen av å tenkte på det. Ikke bare gleder jeg meg til å reise, men SOM jeg gleder meg til å ta bilder. Har ikke vært der siden jeg oppgraderte kamera mitt, så det kan jo faktisk ikke bli noe annet enn helt fantastisk. Her kommer en helt hau med bilder. Klarte ikke velge ut noen, så ble like greit en god kombo av alt.

Klarer ikke vente! Nå har jeg endelig fått bestilt flybiletter fra Bergen og hjem, så nå teller jeg ned dagene for fult. Skal bli så godt. Dette er akkurat når vi forhåpentligvis er ferdig med alle hjemmeeksamene, og passet perfekt.

Likes

Comments

Good morgen! Enda en uke er godt i gang, og deilig er det. Tok en titt i kalenderen i går, og det er mye å glede seg til fremover. Tiden kommer til å gå så utrolig fort, og før jeg vet ord av det er det på tide med enda en eksamensperiode. Dette semesteret har vært mye bedre enn sist. Nå er ikke alt så nytt og fjernt, og det er litt lettere å sette seg inn i pensum og alle rutinene som studiene innbærer. Samtidig lærer man av de feilene man har gjort. Så håper, og tror at det skal gå ganske så greit. Deilig å ha en hvis ro, og kontroll på det hele. Derfor har jeg også bestilt meg en tur hjem om ikke så lenge, for å reise på fjellet med familie. Det gleder jeg meg så alt for mye til. Så lenge siden!

Her er de siste bildene fra søndagen. Til tross for at det regnes (som vanlig) - var det en utrolig fin dag. Skulle selvfølgelig ønsket at solen hadde vært litt mer å se av i helgen, men sånn er det vell. Håper dere får en fin dag!

Likes

Comments

40 days to go...

Likes

Comments

Så var det på tide med enda en ukes oppdatering. Denne uken gikk utrolig fort, og det synes jeg alle ukene gjør om dagene. Nå er det kun er uke med forelesninger igjen, før vi har en uke uten - og uken etter der er det nesten ingenting heller. Så det blir mye tid til å ta igjen tapt skolearbeid, og komme i rute med alle eksamener som skal være ferdig helst før påsken. I og med at tiden går så fort så kommer vel våren fortere enn vi aner, til tross for at det akkurat nå snør mer enn jeg har sett snø i Bergen før. Krysser bare fingrene for at varmere tider er i vente.

 • Ukens sang: Hmm jeg tror nesten det er nødt til å bli Stranger sangen til Sigrid. Det har blitt spilt mye i løpet av de siste dagene, og er en skikkelig feelgood sang. Elsker å finne nye morsomme sanger å høre på.
 • Ukens bilde: Må bli bildene av var søndags frokost/lunsj/middag. Det var så digg, og ikke minst er jo stedet så kult.
 • Ukens nedtur: Eirik sitt fly med kansellert på søndag kveld, og jeg som hadde gledet meg sånn til å få han hjem.
 • Ukens opptur: At Lisa og Thea var i byen. Så hyggelig å tilbringe noen dager med de. Vi får jo ikke sett hverandre så alt for mye nå som jeg bor i Bergen, og er derfor litt ekstra koselig når man ses. Føles nesten litt som å være på ferie også når de er i byen.
 • Ukens antrekk: Hm.. ikke så mye antrekksbilder om dagen. Så derfor må det bli tilbakeblikket til dette sommer antrekket. Gleder meg sånn til å finne frem sommer klærne igjen.
 • Ukens mest leste innlegg: Det er dette. Med bilde fra turen til Hollywood skiltet.
 • Ukens savn: Familien. Savner de så masse, og håper på å komme meg hjem en tur snart. Det er det som er verst med å bo i Bergen, at jeg ikke bor i nærheten av de jeg er glad i.

Likes

Comments

På tide med enda et lite mat innlegg, haha. Er ofte da jeg tar med kamera, for får knipset noen bilder. I går var vi som sagt å spiste på et morsomt sted i Bergen som heter Roll & Rock. Har vært der en gang tidligere, og synes maten var helt OK. Men denne gangen var det faktisk veldig bra. Tror det varierer veldig hva man bestiller også. Men jo litt en opplevelsen i seg å være der, så absolutt verdt å ta turen.

Håper alle får en fin mandag, og en god start på en nye uke! Vi snakkes senere. Klemmer fra meg.

Likes

Comments

God søndagskveld! Så nærmer enda en uke seg slutten. Rart hvor fort det går. Jentene har akkurat dratt til flyplassen. Været i Bergen er ikke helt på topp, og har ført til mye forsinkelser. Krysser fingrene for at det har ordner seg. Nå sitter jeg foran TV med Hver Gang Vi Møtes, og ser gjennom bildene fra dagen. I dag tok vi turen til en litt morsom restaurant i byen, som jeg har vært på en gang tidligere. Kommer flere bilder av senere, men tenkte å dele noen få bilder først. De har nemlig en bil utenfor som minner litt om en NYC taxi. Det synes jo selvfølgelig jeg at var veldig morsomt, så ble nødt til å knipse noen bilder.

Nå som en uke er slutt gleder jeg meg sånn til å komme meg tilbake til rutinene. Denne helgen har vært uten noe fokus på verken skole og kosthold - og har vært så digg. Nå er jeg derimot klar for å finne frem skolebøkene igjen, og ta i ett tak før Eirik og jeg i neste uke tar en tur til London. Jeg håper alle har hatt en super helg, og får en fortsatt fin søndag videre. Mange klemmer fra meg.

Likes

Comments

Hei, og god søndagsmorgen! I går tilbrakte vi litt av dagen i byen. Det regnet ikke, noe som var super digg. Vi spiste lunsj på et litt annerledes sted som heter Dwell. Helt ok mat, men hyggelig. Morsomt å oppleve litt andre steder. Vi tok turen hjem ganske tidlig, for å gjøre klar til kvelden. Veldig hyggelig dag! Nå sitter vi foran TV og ser på pitch perfekt, og har ikke store planer for dagen. Nyte siste dagen med helg, og kanskje ta turen ut å spise noe lunsj før jentene drar. Her er noen bilder av gårsdagens lunsj.

Likes

Comments

Hei! Det ble kun en oppdatering i går dessverre, og det var virkelig ikke meningen. Jeg var på god vei mot ett time for time innlegg, men ble plutselig akutt syk, og ble liggende resten av kvelden. Heldigvis har jeg de fine jentene på besøk som tok godt var på meg. Nå krysser jeg bare fingrene for at jeg er blitt frisk igjen, for jeg har faktisk ikke tid til å være dårlig i kveld også. I dag skal vi ta turen inn til byen, og titte litt. Før vi i kveld skal ut. Blir utrolig hyggelig å vise jentene Bergen på den måten. Skal prøve å ta noen bilder med kamera, for det ble det ikke mye av siden jeg ble så dårlig i går. Jeg fikk derimot dokumentert halve dagen min, så tenkte jeg kunne dele den med dere i hvert fall.

 • 08.00: Har dere noen gang hatt en sånn dag hvor du føler at solen skinner ute, men det pøs regner. Det var en sånn start på dagen for meg i går. Følte det var en solskinnsdag uten like, og så lenge man føler det gjør det vel egentlig ikke så mye om det pøs regner utenfor døren. Klokken sto på allerede klokken 8, fordi jeg hadde så himla mye å fikse. Dagens startet som alltid med en kopp kaffe.
 • 09.00: Dusjet og prøvde ut den nye lille shampooen min. Håret mitt har vært så veldig varmt, og jeg har nesten hatt lyst til å farge det. Men jeg er veldig redd for å gjøre noe med det - vil jo ikke ha ettervekst. Så noen av jentene tipset meg om en lillashampoo, og jeg er veldig fornøyd så langt. Føler nesten håret mitt er i en annen farge, men det er kanskje mer følelsen enn noe annet. Er i hvert fall super happy.
 • 10.00: De siste månedene har vi hatt en vegg fylt med teip. Jeg prøvde å lage en skikkelig fin bildevegg da vi flyttet hit, men vi fikk ikke lov til å henge ting på veggen. Derfor fikk vi beskjed om å bruke bårelås, noe som er det dummeste noen sinne. Det ødela nemlig hele veggen, så vi har hatt en fryktelig stygg vegg den siste tiden, og nå som jeg skulle få besøk tenkte jeg det var hyggelig å dekke litt over. Så dette ble resultatet. Synes det var så mye bedre.
 • 11.00: Jeg kom meg omsider ut døren for å handle inn alt av snack og kos til de neste dagene. Det burde egentlig ikke vært lov for meg å ha besøk. Jeg handler jo inn alt for mye, og vil at alle skal få det vi har lyst på. I tillegg handlet jeg inn masse snack osv til lørdag kveld som dipp, potetgull og ost. Ingen skal gå sultene ut av denne leiligheten for å si det sånn.
 • 11.00: Jeg fant en ferdig kake blanding på ekstra som var med mindre sukker en vanlig, og tenkte det var hyggelig å fikse inn til lørdagen. Har ikke bakt på mange år, så var faktisk super koselig. De ble faktisk ganske gode også, skal prøve å finne en oppskrift på litt sunnere topping som jeg kan fikse i dag.
 • 12.00: Så måtte jeg også bake noen rundstykker. I og med at jeg ikke spiser karbohydrater så tenkte jeg det passet å lage noen uten til helgen. Så slipper jeg å drømme om ny stekte rundtstykker. De smaker selvfølgelig ikke like godt, men det er bedre enn ingenting. I jul gikk det mye av disse.
 • 13.00: Gjorde klar en liten hilsen til jentene. Kjøpte inn noe snack på sentret i går, noe på ekstra, og sunkost - og lagde en liten pakke, haha.. Jeg elsker at det er gjort litt stas på når jeg kommer steder, så da tenkte jeg det var hyggelig å lage en liten hilsen til de. Elsker å ha besøk!
 • 14.00: Måtte selvfølgelig prøve smake det sukkerfrie godteriet jeg hadde kjøpt. Kjøpe de på sunkost. Toffeesene var super godt, lakrisene var litt vell mye, og den siste har jeg ikke smakt. Gleder meg til å smake de i kveld. Men det er rart med det uansett hvor mange alternativer man har er det alltid vanlig godis som er det aller beste.
 • 18.00: Omsider kom Thea seg til byen klokken 15. Og vi tok det helt med ro, kjøpte inn litt vin, og så på Kardashians, før Lisa kom rundt 19. Jeg ble dårlig i det vi skulle gå ut døren for å hente Lisa. Så resten av kvelden har jeg ikke fått oppdatert. Det ble taco til middag, og litt snack, og selvfølgelig film. Veldig hyggelig!

Likes

Comments

Good morgen!! Det er endelig (!!!) fredag. Jeg fikk ikke sove i går fordi jeg gledet meg sånn til i dag, og satt bare planla alt fra hva jeg skal handle inn til jentene kommer, og hvordan jeg kan gjøre det hyggeligst mulig. Også hva jeg måtte ordne til lørdagen. Så vekkerklokken min sto på klokken 8 i dag, og planen var å være ute av døren klokken 9, og som dere ser skjønner gikk ikke det helt etter planen. Jeg sitter i morgekåpen, og er sånn liittt (veldig) stressa. Skrev passordet feil 3 ganger når jeg skulle logge inn her til og med, så da forstår dere kanskje

I dag skal jeg prøve å lage en time for time innlegg, og legger derfor med noen "sol" bilder (i og med at det ikke er sol i Bergen i dag), så kan jeg heller dele hele dagen min med dere når jeg har fått summet meg, og fått jentene på plass i Bergen og leiligheten. Jeg skal prøve å dokumentere hver time, men vi får se. Kamera kommer i hvertfall til å være godt plassert i vesken gjennom hele denne helgen. Nå krysser jeg bare fingrene for at solen skal titte frem det hadde vært veldig hyggelig!

Nyyytt dagen, og kose dere med at det snart er helt! Vi snakkes senere. Klemmer fra meg !

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Heii, og god kveld! Så var det torsdag da dere? Jeg føler jeg har poengter hvilken dag det er hver dag denne uken. Men jeg gleder meg enormt til helgen, og jeg kunne ikke vært mer happy for at vi nærmere oss fredag (!!!). I og med at helgen snart nærmer seg, tenkte jeg å samle alle mine frokost oppskrifter i ett innlegg. Litt inspirasjon til helgen. Alltid digg med noen litt sunnere frokost alternativer til helgen.

 • Hjemmelaget syltetøy: Hva med hjemmelaget bringebær syltetøy til ny stekte rundtstykker, eller pannekaker. Dette er like godt over pannekakene som naturell Yogurt, cottage cheese og havregrøt. Skal ikke mye til for at frokosten skal bli god med dette syltetøyet. Oppskriften finner dere HER .
 • Pannekaker: Oppskrift på sunne og gode pannekaker finner dere HER . Dette er super digg å servere en frokost, men enten syltetøy, ost og skinke om man utelater søtningen og kokosen fra oppskriften. Det er også super godt med bacon til for de som liker det. Det er absolutt blitt min absolutt nye frokost favoritt.
 • Chiapudding: Tidlig opp en dag i helgen? Da er dette en super oppskrift på frokost som man kan gjøre klar dagen før. Det tar to minutter, og er super digg uten noe, og med syltetøyet over. Eller nøtter og cottage cheese. Nam. Oppskriften finner dere HER
 • Bulletproof coffee: Hva med å kickstarte helgen men en skikkelig energi kaffe? Oppskriften på en litt spesielt kaffe finner dere HER. Jeg digger å kun ha kaffe, kokosmelk som er ligget i fryseren over natten, med litt søtning. En liten kaffeshake.

Ha en fortsatt fin torsdagskveld alle! Klemmer fra meg :D

Likes

Comments

Enda en guide til verdens fineste by. Jeg har delt opp alle mine tips i flere innlegg, rett og slett fordi det er så utrolig mye. Når jeg har fått publisert alle delene kommer jeg til å samle det i en stor ultimat guide. Så om noen av dere er så heldige å skal reise til New York så er alle mine tips samlet ett og samme sted. Tidligere har jeg delt mine favoritt foto locations, mine reisetips i forhold til hotell, og mine mat i farta guide. Før jeg skal dele enda flere mat tips - tenkte jeg å samle sammen mange ting å gjøre når men er i byen. Det er ikke rent få heller. Her kommer mine favoritt ting å gjøre:

Å gjøre...

 • Brooklyn Bridge i solnedgangen: Det vakreste! Kom dit i god tid før solen skal gå ned, og bli der til det er helt mørkt. Det er så fint å se på. Kom dere helt ut til midten av broen ca, der er det finest utsikt. Det er en utrolig fin måte å se byen på. Velg en dag det er varmt og godt vær. Vi var der av og til når det var alt for kaldt, og da blir man litt lei av å stå der å vente. Dette er absolutt noe man må oppleve om man er i New York. Vi bodde ikke lange veien unna, og kvelden vi dro hjem var dette det aller siste vi gjorde.

// utsikt fra leiligheten //

 • Top of the rock: Det finnes ikke noe finere. Den utsikten er virkelig helt fantastisk. Det er også mulighet til å være her på dagen, på kvelden og i solnedgangen for de som liker det. Alle bildene blir så fine, og elsker at man ser byen gjennom glassvinduer. Samtidig får man utsikten over Empire State Building. Man kan også dra til Empire State Building, meeeennn jeg synes Top Of The Rock er en helt annen verden. Fineste utsikten noen sinne. Empire er alt for mange mennesker, og ikke et sted jeg ville reist igjen.

// brooklyn botanic garden //

 • Central Park Zoo: For de som ønsker en helt annen opplevelse så kan man dra på Zoo. Jeg var riktig nok aldri innom, men Pappa og Andreas var innom da de var på besøk. De var i hvert fall veldig fornøyde. En veldig hyggelig ting å gjøre om man reiser med familien, og har med mindre søsken. Tror også det er bedre å være der om våren. En veldig annerledes ting å gjøre, om man er lei av all shoppingen og å gå rundt.
 • Pikning i Centralt Park: Kjøp med noe mat, og sett dere i Central Park. Det er så utrolig hyggelig. Dette er virkelig noe jeg anbefaler om dere har god. Ta dere en lang lunsj i parken, og gå gjerne litt rundt. Det er så mye vakkert å se.Vi jogget der av og til, og da fikk man se utrolig mye. Mange forblir ofte nærmest fifth Avenue, men kom dere oppover så der dere masse fint. Utrolig vakkert om våren i blomstringstiden. Da er New York på sitt vakreste.

// central park //

 • Sykle rundt: Lei en sykkel og opplev byen på denne måten. Det er en veldig fin ting også om man er her en liten stund. Ta dere en dag til bare å nyte alt det fine byen har å by på. Spesielt hyggelig er det å sykle rundt i Central Park - da er det også mye lettere å få sett den store fine parken som virkelig er kjennetegnet til New York.
 • Brooklyn Botanic Garden: Er dere her rundt blomstrinstiden, MÅ DERE dra hit. Det er det vakreste jeg har sett. Virkelig en helt magisk opplevelse. Dere kan se på bildene (headeren min) hvor fint det er der. Åh drømmen er å reise tilbake hit på denne tiden. Det er faktisk det aller vakreste jeg har sett. Hele parken var fylt med rosa blomster. Vi dro dit en av de siste dagene i New York på en fin sol dag - og er blitt stående som en av de beste opplevelse jeg hadde i byen.
 • Williamsburg: For de som ønsker en annen opplevelse og oppleve en helt annen side av byen er Williamsburg utrolig hyggelig område. Vi tok turen til Brooklyn av og til, oftest når det var besøk. Jeg synes det er mange hyggelige steder, men det hyggeligste er absolutt Williamsburg. Spesielt der du kan se over på Brooklyn Brigde.

// central park zoo, coney island //

 • Coney Island: For en opplevelse. Helt merkelig. Føltes nesten som å være i California. Men hit er man nødt til å ta turen om man er der om sommeren. Emilie og jeg tok turen i April, og da var våren fult igang - og da var det super digg å være der. Her er det masse karuseller, og et slags tivoli. Samtidig som det er en stor strand med flere spisesteder, og morsomme butikker. Veldig lite typisk New York, men absolutt verdt det om man tilbringer litt lengere tid i byen.
 • Kino: En hyggelig ting å gjøre etter man har spist en middag ute, eller før for den saks skyld. Det er også en ting å gjøre på en regnfylt dag. Det er noe spesielt med å dra på kino, spesielt i er stooor kino sal. Vi dro på en kino ved Times Square. Det morsomste var brus tilbude der, for de hadde ikke bare vanlig cola light - men de hadde cola light i alle mulige smaker. Super gøy. Mange smaker man ikke får tak i butikken.

// kino, memorial //

 • Show: En ting vi gjorde den aller første gangen jeg var i New York var å dra på show. Det var en utrolig hyggelig opplevelse. Veldig hyggelig, og en opplevelse utenlike. Jeg er litt usikker på hva som går om dagen, men det er bare å søke på nettet. Går som reglen veldig mye forskjellig. Det kan derimot være ganske dyrt, så vær tidlig ute.
 • MOMA: er det dårlig vær en dag passer det perfekt å dra på Museum. MOMA anbefaler jeg, og synes det var en utrolig hyggelig ting å gjøre. Trooor det er gratis engang i uken, men det finner dere på nettsiden deres.
 • New Jersey: Ta turen til New Jersey, og dra til det som heter "Newport". Der ser man ut på en fantastisk utsikt over byen. Man kan se hele linjen av byen. Elsket det virkelig. Vi dro dit på kvelden, og det var veldig flott å se hele byen i fult lys. Det er bare å ta toget fra world trade center. Det er utenom subway kortet, men koster ikke mye.
 • 9/11 Memorial: I Lower manhattan finner man minne stedet fra 11 september. Det er utrolig vakkert, og en ting jeg føler man burde se når man er det. Vi bodde nesten 100 meter unna, så tok turen ofte. Det er spesielt vakker når det er mørkt. Lyse som lyser opp.

// williamsburg //

 • Times square: Har man bodd i New York, så er dette egentlig ett sted man ønsker å unngå. Det er absolutt helt kaos, og alt for mange mennesker. Er man derimot i New York for alle første gang er det fortsatt en veldig fin opplevelse. Det er jo noe man har sett mye til i filmer, og på TV - så er virkelig noe som kjennetegner New York. Vi bodde på ett hotell rett ved da vi feiret nyttår der. Det er derimot ikke til å anbefale, da det er ekstremt mange mennesker der.

Shopping...

 • Soho: Mitt absolutt favoritt område. Vi tok alltid subwayen til Prince St, og tuslet videre derifra. Der har man alle butikker, og det er så utrolig hyggelig. De små gatene, alle cafeer, og hyggelige butikker. Jo mer man tilbringer tid der, jo flere fin butikker finner man. Det er kanskje noe av det jeg savner aller mest med denne byen - bare å tusle rundt i Soho og spise lunsj på delikatessen.

// soho //

 • Fifth Avenue: Hit er man jo nødt til å dra om man er i New York. Starte ved Central Park og gå nedover er veldig hyggelig. Det er dessverre enormt mange mennesker her - så jeg liker best Soho området. Men går man nedover her er det mange fine butikker som er fine å bare se på. I tillegg ligger mange av de største butikkene her. Er man i New York er man faktisk nødt til å oppleve dette.
 • Westfield: Vi bodde så og si 100 meter fra dette storsenteret. Derfor tilbrakte vi mye tid her. Det er nok ikke det største sentret, men er veldig hyggelig å gå rundt her en kald dag. Jeg elsket å gå rundt her, fordi det er så pent, og rent. I tillegg synes jeg butikkene er veldig pene. Det er heller ikke så mange mennesker her, og det setter man stor pris på etter en lang dag i byen.

// soho, westfield //

 • Brooklyn: For de som liker vintage er Brooklyn stedet å dra. Jeg er ikke så god på vintage, så har kun vært innom noen. Men her synes jeg prisene ikke var verdt det man fikk igjen for. Derimot på beacon´s closet i Brooklyn er super ryddig og fin, og er absolutt verdt en tur innom om man er glad i vintage.

// brooklyn botanic garden //

Likes

Comments

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift med dere som må være verdens enkleste. Det tar super kort tid, og man trenger kun 2 ingredienser. Ikke bare er det enkelt, men det er også mye billgere og sunnere enn vanlig bringebærsyltetøy. Dette er absolutt blitt en stor favoritt den siste tiden, fordi det går til så mye - og gjør det mye lettere å lage kreativ mat.

bringebær syltetøy...

Det eneste man trenger er frosne bringebær, og natreen søtning. Jeg pleier å kjøpe bringebærene fra rema 1000. Om man ikke liker at det er søtt kan man bare droppe søtningen. Jeg synes det minner mer om syltetøy om man tilsetter det. Varm opp bringebærene, og tilsett litt søtning. Jeg har tatt vare på en gammel syltetøy boks, og fyller denne.

Likes

Comments

God morgen! Plutselig var det onsdag allerede. Denne uken har fått fort, og det trives jeg utrolig godt med. I går tilbrakte jeg meste parten av dagen sammen med jentene jeg jobber med eksamen med. Nå begynner vi faktisk å nærme oss ferdig med første, og det føles som en enorm lettelse. Det betyr at jeg virkelig kan ta London turen helt til ferie, og ikke tenkte på noe annet enn å kose meg med Eirik. Begynner å glede meg sånn, bare to uker til. Når vi kommer hjem derifra kommer det til å gå veldig i ett med eksamener og alt, og plutselig er det påske. Gleder meg sånn til påskeferien - klarer faktisk ikke vente.

Mimrer tilbake... 

Her er noen bilder fra LA. Har jo fortsatt endel bilder jeg ikke har delt enda. Har ikke tatt mange nye bilder om dagen, og da tenkte jeg det passet seg med noen ferie bilder. Får meg jo bare til å savne sommer mer, men det er koselig å mimre litt tilbake til ferien. Var en så fin sommerferie!

Likes

Comments

Drømmer meg tilbake igjen.. hehe. Det er rart med det, men februar har blitt den måneden jeg alltid drømmer meg tilbake til solfylte dager, og feire. Så i og med at jeg startet dagen min litt New York drømming, tenkte jeg det passet med enda litt ferie tilbakeblikk. Dette var fra i sommer i Palma med Thea. Hun var der med familien, og jeg kom ned dit noen dager. Dessverre hadde jeg litt jobb, så fikk ikke vært der lange tiden. Men vi koste oss i hvertfall de dagene vi fikk tilbrakt det. Været var faktisk ikke helt på topp mesteparten av tiden, men det var egentlig litt deilig også. Da blir man ikke bare liggende på stranden hele dagen lang.

Gleder meg sånn til varmere tider. Dette får meg til å glede meg litt ekstra til påskeferien (om det er mulig). Skal bli så godt med sol og varme igjen. Klemmer fra meg!

Likes

Comments

Heii, og god tirsdagsmorgen! Jeg tenkte det var på tide med en liten New York tilbakeblikk. Disse bildene har jeg rett og slett aldri fått delt, og tenkte det var på sin plass. Dette var fra dagene familien var på besøk. Den ene morgenen spiste vi på et sted som heter dudleys. Dit dro vi flere ganger i løpet av månedene jeg bodde i New York. Et super hyggelig lite sted, med god atmosfære. Jeg kommer som sagt med en guide til gode resturanter i New York, både frokost, lunsj og middag. Før den tid ville jeg bare dele denne digge frokosten med dere.

Drømmer meg sånn tilbake til denne fine byen. Håper alle får en super tirsdag, så snakke vi senere. Klemmer fra meg!

Likes

Comments

Hei, og god mandag. Tenk det! Da var det starten på enda en ny uke. Tiden går egenlig ganske fort om dagen, og håper denne uken også går like fort. I helgen får jeg besøk av Thea og Lisa, og vil egentlig bare at helgen skal komme med engang. Denne uken blir derimot en uke med mye skole. Etter en litt lat uke, og helg er det bygget seg opp litt (altfor mye) å gjøre. Så dette må jeg ta igjen før helgen, så jeg slipper å ha dårlig samvittighet for å ta med helgen fri. Men, til poenget. Jeg delte for ikke mange dagene siden ett innlegg med perfekt vinterhud, og nå tenkte jeg å komme med noen tips til hudsminke jeg ELSKER.

Kat Von D

Som dere ser er alle produktene av samme merke. Merket heter Kat Von D, og er mitt absolutt favoritt merke. Elsker omtrent alt, og det sitter helt støpt på ansiktet. Jeg kan gå en hel dag med denne sminken eller kveld uten at man ser store endringer. Den eneste ulempen med dette merket er at man ikke får kjøpt det i Norge. Jeg hamstrer alltid inn når jeg er byer de har Sephora, men det går også ann å bestille fra nettet. Så egentlig er det ikke stor utfordringen.

1: Lock-It Foundation. Etter å ha gjort alt i mitt forige innlegg som dere finner HER . Så pleier jeg å bruke denne foundationen her. Bruk en fuktig beauty blender da setter den seg best. Den smelter inn i huden. Jeg vet slikt varier fra person til person, men denne har jeg brukt på veldig mange av venninne mine og synes det er veldig bra på de fleste jeg har prøvd den på.

2: Lock-It Concealer Crème. Etter at jeg har brukt foundationen, så bruker jeg alltid denne concealeren. Det spørs veldig hvilken setting jeg sminker meg til. Når jeg kun skal på skolen dropper jeg ofte denne, fordi jeg synes foundationen dekker såpass godt at det ikke er nødvendig. Skal jeg derimot noe spesielt synes jeg det er veldig pent å lyste under øynene med denne.

3: Lock-It Setting Powder. Dette er helt klart det beste produktet jeg har vært i borti noensinne. Det er ikke ofte jeg finner et produkt jeg liker så godt som dette. Dette er ett setting powder, og gjør virkelig underverk. Ikke bare sitter sminken lengere, men den gjør at sminken ser mye bedre ut også. ELSKER virkelig dette produktet. Fordi som sliter med oljete hud er dette også perfekt for å matte ned.

4: Tilslutt liker jeg å avslutt med denne. Det er en setting spray som gjør at sminken skal sitte lengere. Jeg bruker den ofte underveis når jeg sminker meg, i tillegg liker jeg å spraye det på beauty blenderen min. Da føler jeg at sminken sitter. Kanskje noe som sitter litt mer i mitt hode haha-

Håper tipsene falt i smak. Klemmer fra meg!

Likes

Comments

Good mandagsmorgen! Jeg tenkte å starte denne mandagen med ett tilbakeblikk. Dette til en en dag som til og med var verre enn en mandag - haha! Eller, dagen var  for så vidt ikke så ille, men turen til hollywood skiltet var derimot fryktelig. Da vi var i LA bestemte vi oss for å ta turen til skiltet, og hadde dessverre ikke tenkt oss godt nok om før vi tok turen. Vi valgte selvfølgelig å gå på det varmeste tidspunktet om dagen, og ikke nok med det så hadde vi med alt for lite vann. Da vi begynte å gå innså vi også at vi hadde gått alt for langt, og på toppen av det igjen stekte solen som bare det - og gjett hvem som ikke hadde tatt på seg solkrem? Jo det var meg.

Jeg har aldri hatt det så vondt, og hatt så lyst på vann. Da vi omsider kom oss tilbake til bilen, og kom oss til ett sted med vann drakk vi omtrent i 5 minutter før vi klarte å samle oss. Så da synes vi at vi fortjente noe godt, og kjørte til in and out burger. Det var jo en veldig hyggelig slutt på dagen, så i ettertid er det jo bare en veldig morsom opplevelse. Men skal nok litt til før noen får meg til å gå den turen igjen. I hvertfall ikke midt på dagen!

Det ser kanskje ut som det går helt greit med meg på disse bildene, men fy søren så smertefult. Tror nesten man kan se hvor solbrent jeg er på armene på den ene bildet. Men det var virkelig en opplevelse jeg aldri ville vært foruten. Tror nok nesten det var verre for Eirik som hadde med meg. Jeg var ikke det mest happy menneske akkurat da.

Likes

Comments

Jeg tenkte det var på tide å kjøre igang en ukens oppdatering. Dette gjorde jeg en periode i fjor, og synes egentlig det er veldig fin ting. Satt å så igjennom noen slike ukes oppdateringer og synes det er litt morsomt å se tilbake på. Da jeg bodde i New York var nok ukes oppdateringene mine litt mer interessante en det de er når jeg studierer og bor i Bergen. Men noe skjer jo i hverdagen uansett. Jeg prøver i hvert fall.

 • Ukens sang: Åh det må bli Tone Damli sin sang Winner Of A Loosing Game. Jeg hørte den for mange år siden, men da jeg hørte den igjen på hver gang vi møtes ble jeg helt forelsket i den igjen. Synes det er så fin.
 • Ukens bilde: Hm? Kanskje bildene av sol. Denne helgen har solen skint som bare det, og det har vært så utrolig hyggelig. Gir meg så vår stemning, så nå kan egentlig bare våren komme fortest mulig
 • Ukens nedtur: Hmm nei hva kan det være? Må nok været at skole fokuset har vært helt fraværende de siste dagene. Det i kombo med at kostholdet virkelig tok seg helg. Skal bli godt å kickstarte neste uke med litt gode rutiner igjen.
 • Ukens opptur: Det er helt klart at også Thea kommer på besøk neste helg. Klarer nesten ikke vente. En skikkelig jente helg, og vi skal kose oss som bare det. Veldig hyggelig å få besøk hjemmefra.
 • Ukens antrekk: Det må bli dette. Elsker den ny jakken. Endelig har jeg en varm vinterjakke. Det har jeg ikke hatt på mange år. I tillegg elsker jeg det nye beltet. Synes kombinasjonen var litt kul også.
 • Ukens mest leste innlegg: Det var innlegge om vår digge søndagsfrokost. Innlegget finner dere HER .
 • Ukens savn: New York. Denne uken har savnet vært så intenst, og det har gjort fysisk vondt i magen min når jeg har tenkt på det. Jeg har sittet å skrollet meg gjennom alle de gamle innleggene, og drømt meg tilbake. Som jeg elsker det stedet.
 • Ukens tanke: Skal ikke bare flytte til New York å ta bachlor graden der? Neida! Jeg skal ikke gjør det, men jeg fant meg selv i å søke om det var mulig å gå HR der. Får sånn tanker noen ganger, men skal absolutt ikke flytte - men kanskje jeg tar masteren der? Hvem vet.

Håper dere alle får en fortsatt fin søndagskveld! Klem fra meg

Likes

Comments

Hei, og god søndag alle! Solen skinner i dag igjen, noe som virkelig er hyggelig. Elsker Bergen som den er nå, men krysser bare alt jeg har for at solen skinner neste helg også. Hadde vært så utrolig hyggelig når Lisa kommer neste helg, så kan man vise hva byen virkelig har å by på. I dag har vi ryddet og vasket leiligheten helt, og det er utrolig deilig. Blir en mye bedre start på uken når ting er litt på stell. I går var jeg i bursdag. Super hyggelig! Er alltid litt ekstra stas å feire bursdag - i hvert fall når det er en 20 årsdag.

Håper dere alle nyter søndagen, og får ladet skikkelig opp til en ny uke! Klemmer fra meg :D

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Noe av det mest fantastiske med New York er tilgjengeligheten til god mat uansett hvor du er eller hva du gjør. Du har en rekke sunne og litt mindre sunne alternativer alltid bare noen meter unna. Noe som er super hyggelig er å kjøpe med seg noe mat og sette seg i Central Park - i hvert fall når det er sol og sommer. Ikke minst er det fantastiske "inpo" steder. Jeg tenkte nå å dele mine favoritter, og deler de inn i sunne, usunne og snacks. Det kommer en frokost, lunsj og middag guide senere, men først tenkte jeg å dele mine favoritter når det kommer til mat i farta. Jeg har tidligere lagt en generelt guide til New York der jeg tar for meg reise, bo, og alt som er viktig å vite. Den finner dere HER.

Snacks

Wowfulls: Dette er ett sted jeg om Emilie dro en av de siste dagene vi hadde i byen. Elsket dette stedet. Isen og vafflene var så digge, og i tillegg så hadde de en super bildevennlig vegg haha. Bare se på bildene over? Hvor kult er ikke det? Jeg elsker virkelig sånne steder, og det er disse stedene som gjør at byer som New York skiller seg ut fra så mange andre. Hit MÅ jeg tilbake. Adresse: 309 E Houston St, New York

Cookie DO: Kanskje har dere hørt om eller sett dette stedet på Facebook? Da Fride og Susanne var på besøk hadde de utrolig lyst til å dra innom fordi de hadde sett det selv. Så vi bestemte oss for å gjøre det. Vi var ikke de eneste, og det er derfor viktig å velge tidspunkt med omhu. Køen kan være på flere hundre meter, men om man drar dit før klokken 12. Helst så tidlig som mulig, så vil man slippe den endeløse køen. Det gjorde i hvert fall vi. Konseptet er egentlig at man får cookie dough, og de serverer det som man vanligvis serverer is kuler. Veldig morsomt konsept, og virkelig en opplevelse. Adresse: 550 LaGuardia Pl, New York

Taiyaki: Bare se på bildene. Hvor kule er ikke disse isene?? Elsk. Dette var noe jeg kom over på en blogg, og vi bestemte oss for å besøke dagen etter. Ikke bare ser de kule ut, men de var også utrolig digge. Dette minner litt om wowfulls. Her er det også en slags vaffel/kjeks som de serverer is i. Isen her minner mer om softis, og så var digg. Ikke minst kan man ta superkule bilder med de (det liker jeg heh). Tror Eirik derimot heller vil spise den enn å ta så mye bilder av det. Adresse: 119 Baxter St, New York

Red mango: Den beste frozen yoghurten. Stort savn. Her MÅ dere dra om dere er I New York. Vi falt ofte for denne fristelsen da vi gikk rundt i byen. Ikke bare er det utrolig digg, men her får man også mye sunnere frozen yougrt enn det man får mange andre steder. Så føler man seg litt foruntig også når man koser seg haha. Dette er faktisk en av de stedene vi dro tilbake (av og til samme dag heh). De finnes noen steder i byen. Dette er jo det perfekte lille måltidet en varm sommer dag. Absolutt ett sted jeg SKAL til når jeg reiser tilbake engang. Adresse: finnes mange steder finne det på Tripadvisor.

Laudree: Så er det dette fantastiske stedet. Dette finner man flere steder i verden, men jeg har kun vært innom i New York, og jeg ELSKER det. Mine favoritt makroner. De smaker helt himmelske, og serveres i de aller fineste boksene. Det er også mulighet for å sette seg ned å spise ett måltid der, eller ta en kopp kaffe og noen makroner. Prisene derimot er stive, men det er veldig verdt det. Det er liksom en litt ekstra å kjøpe makroner der. Var en opplevelse i tillegg til gode makroner. Adresse: 398 W Broadway og 864 Madison Ave.

Parisserie: Laudree er ikke det eneste stedet man kan få tak i makroner. Det finnes utrolig mange steder i byen man finner det. Ikke minst får man tak i det i matbutikken, og flere små steder. Når jeg skal kjøpe makroner synes jeg det er litt hyggelig at man får det i noen fine bokser, og at de serverer det pent. Det synes jeg man gjør her også. Der får man også litt større makroner, og de serveres også i slike søte esker som dere ser over. I tillegg er det litt billigere enn laudree. Adresse: mange steder.

Dunkin donuts: Er man i USA så er man i USA. Dette er jo ett sted man må dra innom. Vi hadde en kun noen meter fra leiligheten vår, og det var alltid salg på de på slutten av dagen. Her kan man også kjøpe kaffe eller te, og noe litt sunnere å spise. Du finner dette steder flere steder i byen. Det er noe spesielt med å spise skikkelige donuts i USA. Også synes jeg de er litt fine også. Da Karoline hadde bursdag når vi var der kjøpte vi inn mange. Så på gulvet i leiligheten satt vi å spiste donuts og prosecco. Blir ikke så mye bedre enn det? Åh, for et fint minne. Adresse: overalt.

Mat 

Joe and the juice: Ja, vet vi har det også i Norge, men det er faktisk ikke det samme. Vi hadde en ikke lange veien fra leiligheten, og i tillegg var det en i Soho, og der tilbrakte vi mye av tiden vår. Så dette var helt klart ett sted vi var ofte. I tillegg har de en photobooth maskin der. På rommet i leiligheten hadde jeg en hel vegg med bilder fra den boothen. Vi prøvde å ta bilder der med alle som var på besøk. Det er så hyggelig å se tilbake på de bildene. Adresse: finnes flere steder, min favoritt er: 161 Prince St, New York.

Fresh & Co: Dette stedet hadde vi rett utenfor skolen, og var ofte stedet jeg løp til før timen for å enten kjøpe frukt, salat eller min absolutt favoritt Chiapudding. Det er ikke noe tvil om at det er der jeg har lagt igjen mest penger når det kommer til lettvint mat. Vi hadde også denne rett ved leiligheten. Det er nok det stedet jeg savner mest, og er virkelig ett sted du får akkurat det du ønsker og når du ønsker. Den ligger også en ikke lange veien fra Central Park, og veldig hyggelig å kjøpe med seg noe mat her og sette seg i parken. Adresse: mange steder.

Essens: Dette stedet finnes flere steder i byen. Her er det store "buffeer" hvor de har mye ulik mat. Her kan man for så vidt få tak i det mest man måtte ønske. Også ett veldig greit sted. Kanskje ikke så hyggelig, men det er jo heller ikke ønsket når man kun skal ha mat fort og på vei til ett sted. Adresse: Mange steder.

Duena Read: Vi hadde en noen hundre meter fra leiligheten. Her løp vi ofte til for å kjøpe fersk kuttet frukt. I tillegg hadde de sushi, wraper, og salater. De hadde også en apotek avdeling, og der handlet jeg alltid min favoritt atkins bar. Jeg elsker dette stedet. Det er som en vanlig matbutikk bare at det er mye forskjellig mat, så man finner alltid ett eller annet. I tillegg er det døgn åpent, noe vi ofte hadde glede av på vei hjem fra byen. Sushi til nattmat? Ja takk! Adresse: Mange steder.

Juice generation: Her likte jeg meg veldig godt. Det er rent og pent, og de har mange sunne alternativer. Smootie, aqai bowls, salater og mye mer. Her er det mange gode sunne alternativer. Vi hadde en som ikke var lange veien fra skolen. Prisene her er nok litt stivere, men det er litt sånn det er med mange slike type steder i New York. Adresse: mange steder

Just salad: Dette er nok også en av stedene som ble den absolutt favoritten. Denne finnes mange steder i byen, og her kan du enten sette sammen din egen salat, eller så har de mange god forlag for deg. Her finner man mye som passer til hva man vil ha. Noe jeg liker veldig godt med dette stedet er at de kutter salaten og tar opp dressingene så det blir en god miks, og ikke at alle bitene er store. Adresse: Mange steder. Chopt er litt av det samme konseptet. Frister det med en salat så bare å søke opp enten Just Salad eller Chopt på Tripadvisor så finner dere det nok ikke lange veien unna. Adresse: Mange steder.

Jamba Juice: Min favoritt. Dette savner jeg så mye. Dette startet egentlig med at jeg savnet smootie exchange i norge, og ønsket å finne ett sted som minnet litt. Og det fant jeg, bare at jeg likte dette mye bedre haha. Her har de stort utvalg av smoothier og juicer, og ønsker dere noe på toppen er det bare å spørre om det også. Veldig lett å få akkurat det man ønsker seg. De hadde denne også i LA, så her stakk vi innom da vi var der i sommer. Adresse: mange steder.

Chipotle: Det finnes nok en rekke med usunne alternativer i New York når det kommer til mat i farta. Chipotle er nok en kompo, og spørs veldig hva man velger. Ønsker man å få ett sundt måltid er det bare å velge salater, og hvis man ønsker noe annet kan man velge det. Det finner man omtrent rundt hvert gate hjørne. Her selger de super god meksikansk mat, og man får mye for pengene. Dette er absolutt Eirik sitt favoritt sted. Adresse: overalt.

Likes

Comments